Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Δύο εταιρείες κατέθεσαν ενδιαφέρον για τα μεταλλεία στα Κρούσια

Δύο είναι οι εταιρείες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που διαθέτουμε, οι οποίες κατέθεσαν σήμερα Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 προσφορά στο Διεθνή Διαγωνισμό για τα μεταλλεία στα Κρούσια. Εξέλιξη η οποία αναμένεται να δώσει συνέχεια στον αγώνα των αρχών του νομού ενάντια στη δημιουργία μεταλλείων στην περιοχή.
Η... σοβαρότερη εκ των δύο προσφορών προήλθε από την κατασκευαστική εταιρία ΑΚΤΩΡ, συμφερόντων Μπόμπολα, με εμπειρία σε κτιριακά έργα, έργα υποδομής, βιομηχανικά έργα, επεξεργασία λυμάτων, μεταλλευτικές/λατομικές δραστηριότητες.

153 σχόλια:

  1. erxontai asximes imeres...mia nea keratea vlepo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εγω βλεπω κέρατα, μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε. για σενα 8.13

      Διαγραφή
    2. Εδώ είμαστε 0813 και θα δείς οτι δεν πρόκειται να γίνει τίποτε !
      Και ξέρεις γιατί ? Για τον απλό λόγο οτι η πλειοψηφία του κόσμου είναι υπέρ του να αξιοποιηθεί ο ορυκτός πλούτος της περιοχής φυσικά και αυτονόητα με κανόνες για την προστασία του περιβάλλοντος, για την υγιεινή και ασφάλεια των κατοίκων και των εργαζόμενων κλπ.

      Διαγραφή
  2. ta kerata einai gia tous keratomenous opos esi trisathlie pou perimeneis na kaprotheis xriso kai xrima apo ta metalleia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ante na ginoun ta metalleia na isixasete oloi oi thiasotes tous alla to mellon tha deiksei to kostos kai to timima tous se 30,40 50 xronia meta..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kai tote milame pali gia kerata kai keratomenous agapite file.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. euxomai kales douleies kai kala kerdi se ntopious kai mi xrisothires sto kilkis, arage meta poia perioxi tha parei seira gia anavathmisi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. exei liga grammaria xrisou kai ston olimpo. min pane kai auta xamena, na ginei oli i ellada ena aperanto metalleio!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. bes oryktos ploutos.net, kai des ton xarti tis Voriou Ellados me ta diafora kitasmata, ontos aperanto metallio alla oxi gia xryso mono gia manganio, klp klp, pantos exei endiaferon.Idika pou mphkame kai episima se tritokosmikh oikonomia....ayto ta leei ola

      Διαγραφή
  7. ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ:
    Δε θέλω να πιστέψω πως όλοι όσοι τα θέλετε να γίνουν ανήκετε στην κατηγορία "τα παίρνω χοντρά". Πρέπει όμως να κάτσετε και να μελετήσετε με κάθε λεπτομέρεια ότι υπάρχει. Όλοι έχουμε στο σπιτι μας άνεργους 3-ετίας...
    Εμείς φτάσαμε να επικοινωνήσουμε μέχρι το παράδειγμα προς μίμηση (κατά ΥΠΕΚΑ)των Φιλανδών και των Σουηδών. Έχετε λοιπόν υποψιν σας ότι τα μεταλλεία χρυσού και στις 2 χώρες είναι ψηλά τέρμα στον αρκτικό κορμό - με ελάχιστες ανθρώπινες ψυχές τριγύρω. Εκεί οι θερμοκρασίες δεν ξεπερνούν τους 8-10 βαθμούς κελισίου ποτέ που σημαίνει ότι δεν γίνεται εξάτμιση ουσιών στην ατμόσφαιρα. Εκεί έχουν άπλετο νερό - όχι τη δική μας έλλειψη νερού. Εκεί είναι χώρες οργανωμένες πολύ αυστηρά με παράδοση 100 χρόνων στην προστασία του πολίτη. Παρόλα αυτά όσοι ζουν κοντά στα εν λόγω μεταλλεία πληττονται (oi saami στην Σουηδία) και διαμαρτύρονται. ΔΥΣΤΥΧΩΣ εδώ δεν είναι ούτε Σουηδία ούτε Φιλανδία ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ! Την εδώ κατάσταση να τη συγκρίνετε με την Τουρκία όπου η πολιτεία έχει επίσης παραμερίσει τις φωνές του κόσμου, όπου εκεί ο πληθυσμός εν μέρει ξεγελάστηκε και τα δέχτηκε με όραμα ότι θα αναπτυχθούν. Έκτοτε οι μισθοί μόνο κατεβαίνουν (οι ανειδ. εργ. παίρνουν λιγότερα από τους αγρότες που προϋπήρχαν εκεί), τα ζωντανά γεννιόνται τερατόμορφα, και πλέον ΤΩΡΑ που ο κόσμος κατάλαβε την "ανάπτυξη" που του έταξαν, τωρα που χιλιάδες μετακομίστηκαν σε άλλους οικισμούς, γίνονται χιλιάδες δικαστήρια από φορείς και οργανώσεις, βγαίνουν εκατοντάδες εντολές άρσης της άδειας λειτουργίας του μεταλλείου ΑΛΛΑ η πολυεθνική είναι ΕΚΕΙ και τίποτα δεν την κουνάει! ΓΙΑΤΙ ; Γιατί η ισχύουσα νομοθεσία έχει δέσει τα χέρια των πάντων και δίνει όλα τα δικαιώματα στην εταιρία. Μπείτε στον κόπο να διαβάσετε και τον ελληνικό Μεταλλευτικό κώδικα να δείτε τι λέει. (Όλα υπάρχουν στο διαδίκτυο). Η κυβέρνησή μας πρόσφατα τον τροποποίησε ΑΛΛΑ μόνο ως προς το μίσθωμα - αναρωτηθήτε γιατί όλοι οι άλλοι παράγραφοι έμειναν ανέπαφοι; Γιατί δεν τροποποίησαν και τη δυνατότητα αναγκαστικών απαλλοτριώσεων;
    Και όσοι σκέφτεστε ότι δε ζείτε στην περιοχή και θα πουλήσετε κάποιο χωράφι που έχετε στην περιοχή - κατανοητή η μέριμνα για το σπιτικό του καθενός μας - αλλά σκεφτείτε όσους από εμάς θα ζούμε ακόμη εδώ! Έχουμε παιδιά και φίλους και γνωστούς - θα έχετε ήσυχη την συνείδήσή σας όταν θα μαθαίνετε το ένα κακό να μας βρίσκει μετά το άλλο;
    ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΥ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΑΣ ΦΩΝΗ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΕΣΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - ΓΡΑΨΤΕ πχ antigold protests στο GOOGLE KAI ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΗΔΗ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΙΡΟΥΝ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΑΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ;

    ΒΙΝΤΕΟ (ενδεικτικά δείτε και διαβάστε για τα παρακάτω)
    ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ:
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2L93mO-Yz1Q
    ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ:
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nh3xubKuaUs
    ΚΑΝΑΔΑΣ:
    http://rabble.ca/news/2012/02/stop-mining-ki-lands-what-part-no-does-ontario-not-understand?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+rabble-news+(rabble.ca+-+News+for+the+rest+of+us)
    ΣΟΥΗΔΙΑ:
    http://intercontinentalcry.org/sweden-saami-communities-say-no-to-mining-on-traditional-lands/
    ΡΟΥΜΑΝΙΑ:
    http://www.reuters.com/article/2012/01/28/us-romania-protests-rosiamontana-idUSTRE80R0QJ20120128
    ΤΟΥΡΚΙΑ:
    http://antigoldgreece.wordpress.com/2011/02/21/kisladag/
    ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ:
    http://pulitzercenter.org/reporting/bulgaria-gold-mining-tobacco-environment-pollution

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ti skas re filarako, se 5 xronia tha ginei an tha ginei, mexri tote tha parakalame na ginei to metalleio an den exoyme pethanei ....

      Διαγραφή
    2. ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΗΣ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ. ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ 'Η ΑΝΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ.
      ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΕΑΡΗ, ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ.

      Διαγραφή
    3. Αννα Μαρία είναι επικίνδυνο το διαδίκτυο όταν αντλείς πληροφορίες τις οποίες δε μπορείς να τις αξιολογήσεις! Τώρα νομίζεις οτι κάνεις μαθήματα στον κόσμο επειδή έχεις την αυταπάτη οτι ανακάλυψες την απόλυτη αλήθεια με το να βρείς και να παραθέσεις κάποιους ηλεκτρονικούς τόπους. Με την ίδια λογική αύριο μπορείς να κάνεις εγχείρηση ανοικτής καρδιάς ή να πετάξεις αεροπλάνο ή να δώσεις θεραπεία με κατάληλα φάρμακα σε κάποιον που έχει μεταλλοψυχώσεις !
      Ακόμη, στηριζόμενοι σ' αυτές τις πληροφορίες και νομίζοντας οτι τα ξέρετε όλα υβρίσατε και κακολογήσατε εξειδικευμένους ανθρώπους όπως οι Τσαμαντουρίδης - Τσιραμπίδης που είναι και Κιλκισιώτες και η μέχρι σήμερα στάση τους δείχνει οτι μπορεί να αγαπάνε το Κιλκίς πιο πολύ από εσάς.

      Διαγραφή
    4. ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ 0400: η λέξη ΚΑΤΆΛΛΗΛΑ είναι με δύο λ. Γράψτε τυπογραφικό λάθος.

      Διαγραφή
    5. Δεν κάνω μαθήματα γιατί είμαι της άποψης "ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ"

      Οι αυταπάτες κρύβονται στην στενομυαλιά και στην ανικανότητα κρίσης - χρήσης των εγκεφαλικών κυττάρων. Οι άσχετες συγκρίσεις με χειρουργεία καρδιάς και τα άλλα που παραθέτετε δείχνει το επίπεδο συγκριτικών ικανοτήτων και συνειρμών που διαθέτετε! Προφανώς διαμορφώνετε απόψεις και στάσεις κατά το που φυσάει ο αέρας. Λυπάμαι αλλά δε μπορώ να ανοίξω τον εγκέφαλό σας και να κάνω επέμβαση.

      Τα βίντεο που σας έβαλα δεν είναι ούτε δικά μου ούτε δικά σας. Είναι εκατομυρίων ανθρώπων που ζουν ήδη με μεταλλεία. Το πως τα αντιλαμβάνεστε έχει να κάνει με τη θέληση και την προδιάθεση. Το τι είναι αλήθεια ... θα το μάθουμε.

      Το πόσο αγαπάει κανείς το Κιλκίς δε φαίνεται με προκλητική συμπεριφορά αλά κομήτη Τσιραμπίδη περί νεόδμητων διαμερισμάτων κλπ. Φαίνεται από το βίο του και τη δράση του καθενός μας εντός Κιλκίς. Εσείς αν αγαπιόσαστε καλή αγάπη μεταξύ σας !

      Διαγραφή
    6. Προφανώς 1250 είσαι η Αννα Μαρία !
      Για να καταλάβεις τα σχήματα λόγου πρέπει να έχεις στοιχειώδη μόρφωση και κουλτούρα. Θέλω απλώς να δείξω παραπάνω οτι αυτά είναι θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούν οι ειδικοί και όχι ο κάθε τυχάρπαστος επειδή ανακάλυψε κάτι στο Ιντερνετ και το ερμηνεύει όπως το υπαγορεύει η φαντασία του !
      Τώρα όλα τα άλλα που γράφεις είναι παιδαριώδεις απόψεις και χοντρές ανοησίες. Λυπάμαι δε θέλω να αντιπαρατίθεμαι με παιδάκια.

      Διαγραφή
  8. Τώρα θα πέσουν οι μάσκες και θα δούμε τα πρόσωπα όσων σχεδίαζαν κρυφά το ξεπούλημα του Κιλκίς . Να θυμούνται καλά ότι το στίγμα του προδότη δεν χάνεται, δεν ξεθωριάζει όσα χρόνια κι αν περάσουν. Μετά τα αργύρια το κρέμασμα θα είναι λύτρωση . Η οργή θα φέρει τσουνάμι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ ΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ ΝΑ ΧΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΟΥ. ΤΟ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΑΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΗ ΠΑΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ, ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΟΤΙ ΕΊΝΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.

      Διαγραφή
  9. Αραγε υπάρχουν άνθρωποι που χαίρονται για την καταστροφή του τόπου τους ; Λένε ότι ο βήχας και το χρήμα δεν κρύβονται. Ολα έρχονται στο φως !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 9000 στο Μεξικό φωνάζουν ΣΟΣ για το Μεταλλείο Χρυσού - ΕΣΥ στο Κιλκίς τι περιμένεις ; Να έρθουμε στη θέση τους ; ΣΚΕΨΟΥ: αυτοί είναι βλάκες και δε θέλουν το καλό το μεταλλείο ;

    http://player.vimeo.com/video/19766229?title=0&byline=0&portrait=0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο Μεξικό βρε ανόητε ακόμη υπάρχουν πιστολάδες! Συγκρίνεις τώρα μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης με το τριτοκοσμικό Μεξικό ?

      Διαγραφή
  11. Οσοι αντιδράτε υστερικά, με πομπώδεις εκφράσεις στα όρια της παράκρουσης για να μη πώ της ανοησίας συγκρίνετε ανόμοια πράγματα για να σπείρετε τον πανικό, εκτός και αν έχετε παντελή άγνοια ή άλλες σκοπιμότητες!
    Γιατί δε μπορείτε ή δε θέλετε να καταλάβετε οτι θα γίνει κυρίως εξόρυξη χαλκοπυρίτη όπου συνυπάρχει και χρυσός και άργυρος με υπόγεια έργα και όχι με όλα αυτά τα σκηνικά φρίκης και τρόμου που φαντάζεστε. Και πουθενά δεν προβλέπεται χρήση κυανίου.
    Αυτό φυσικά θα γίνει μετά από μερικά χρόνια, αν οι λεπτομερείς κοιτασματολογικές έρευνες αποδείξουν οτι υπάρχει αξιοποιήσιμο μετάλλευμα! Μπορεί στο τέλος της ιστορίας να αποδειχθεί οτι δεν έχει ενδιαφέρον οικονομικό, αλλά και σε αυτή την περίπτωση θα μείνει για τον τόπο το αποτέλεσμα της έρευνας που κοστίζει αρκετά και δε μπορεί να την κάνει το ΙΓΜΕ λόγω κόστους.
    Τώρα από εκεί και μετά είναι αθλιότητα να ισχυρίζονται όσοι είναι κατά της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της χώρας οτι όσοι έχουν την ψυχραιμία, τον ορθολογισμό, τη γνώση να έχουν μία άλλη άποψη οτι είναι πουλημένοι, οτι τα πήραν χοντρά και άλλα τέτοια που αγγίζουν τα όρια της αλητείας. Σ' αυτόν τον τόπο μπορεί να υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν το δικαίωμα να προβληματίζονται για το κλίμα Μεσαίωνα που κάποιοι δημιούργησαν προσπαθώντας να φέρουν το διχασμό στους Κιλκισιώτες και το Κιλκίς στη μιζέρια, κάποιοι άνθρωποι που επιθυμούν να αναπτυχθούν νέες δουλειές και ευκαιρίες στο Κιλκίς που μαραζώνει.
    Και αυτοί λοιπόν οι άλλοι μπορούν να ισχυρισθούν οτι όσοι αντιτίθενται στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου είτε επιτελούν κομματικό καθήκον, είτε είναι εγκλωβισμένοι σε ιδεολογικές αγκυλώσεις, είτε θα είναι οι πρώτοι που θα τα πάρουν από τις Εταιρείες, είτε εκτελούν έργο για τους Εμφιετζόγλου και τους Μπόμπολες κλπ. Ολα αυτά είναι ανοησίες.
    Χρειάζεται ψυχραιμία από όλους και ορθολογισμός. Δε μπορεί να αφεθούν οι τύχες του Κιλκίς σε ανώριμα παιδάκια και σε περιθωριακούς. Το ανησυχητικό είναι η στάση κάποιων από τις υποτιθέμενες Αρχές του τόπου που είναι αξιοθρήνητοι.
    Οσο για τη στάση του κόσμου την είδαμε για ακόμη μία φορά μετά το φιάσκο του κλεισίματος των συνόρων στη Δοϊράνη, σήμερα μπροστά στο Δημαρχείο του Κιλκίς όπου μαζεύτηκαν τρείς χωρίς κούκο όπου έβγαλαν πύρινους λόγους μεταξύ τους οι ίδιοι και οι ίδιοι για να αυτοεπιβεβαιωθούν οτι είναι στο σωστό δρόμο και αυτοβαυκαλιζόμενοι έφυγαν δρέποντας δάφνες! Αστειότητες και μέθοδοι αντίδρασης ξεπερασμένες, άλλων εποχών που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή και το ίδιο στοχεύουν και για το Κιλκίς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πες τα χρυσοστωμε....!!!! για τα ανοριμα παιδακια για την σταση των Αρχων...

      Διαγραφή
    2. Το καλύτερο κείμενο που διάβασα από την αρχή όλης της ιστορίας για τα μεταλλεία χωρίς φοβικά σύνδρομα και σκοταδιστικές αντιλήψεις. Μπράβο και πάλι μπράβο.

      Ένας πολίτης του Κιλκίς αν και κάτοικος Θεσσαλονίκης που τον ανάγκασε η ανεργία να φύγει από την πατρίδα που νοιάζεται ιδιαίτερα για τον τόπο του.

      Διαγραφή
  12. είναι ώριμη και υπεύθυνη η στάση ξεπουλάω τα πάντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου 0319 πρέπει να είσαι πολύ κολλημένος! Με ανθρώπους σαν και σένα άντε να πάει ο τόπος μπροστά! Αν είσαι και νέος τόσο το χειρότερο!
      Διάβασες προσεκτικά το κείμενο του 0202 και αυτό κατάλαβες ?

      Διαγραφή
    2. o 0202 γράφει πράγματα διαφορετικά από τον Τσαμαντουρίδη κι από αυτά ποθ λέει το υπουργείο, μπορείτε να συνεννοηθείτε και να λέτε ταίδια παραμύθια,γιατί όποιος παρακολουθεί καταλαβαίνει ότι λέτε άλλα αντί άλλων...έχει έρθει η χώρα εδώ που ήρθε από τα λαμόγια και τις μίζες και βλεπεται ότι ούτε καν ντρέπονται και συνεχίζουν ακάθικτοι,φάγαν φάγαν φάγαν ο κόσμος πεινάει και τα θέλουν όλα δε σταματούν ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.Εσείς δεν τα βλέπετε αυτά,σε ποιο κόσμο ζείτε???Αυτά είναι ανάπτυξη???ΑΚΤΩΡ-ΜΠΟΜΠΟΛΕΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ-ΣΗΜΙΤΙΔΕΣ-ΚΤΛ Θεωρητικά καλα τα λέτε σε άλλη χώρα και σε κάποια άλλη συγκυρία,δεν μπορεί να μη βλέπετε τι παν να κάνουν...

      Διαγραφή
    3. Ο 0202 δεν είναι ειδικός. Ενας απλός πολίτης είναι και λέει την άποψή του από όσα κατάλαβε μέσα απότη σκόνη που σηκώνουν οι μεταλλειοπερίεργοι.

      Διαγραφή
    4. Απλός πολίτης που δεν έχει ανασφάλειες και δεν πάσχει από μανία καταδιώξεως.

      Διαγραφή
    5. ενας ευτυχισμένος ανθρωπος δηλαδή που θεωρεί ότι οι υπεύθυνοι κυβερνώντες μας δεν μπορεί έχουν σχέδιο και θα μας σώσουν.δΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΑΝΊΑ ΚΑΤΑΔΊΩΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΔΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΩΡΑΙΟΠΟΙΟΥΜΕ

      Διαγραφή
  13. FILOI TON METALLEION XRISOY PEITE MAS ENA PARADEIGMA STIN ELLADA OPOY TA METALLEIA SINIPARXOYN ARMONIKA ME TO PERIVALLON DIXOS KAMIA EPIVARINSI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ'αρχή δε γράφετε τυχαία ανακρίβειες ! Μιλάτε για φίλους των μεταλλείων χρυσού, ενώ δεν είναι έτσι ! Πρόκειται για προπαγάνδα την οποία δεν αντιλαμβάνεστε λόγω βλακείας ή το κάνετε εντελώς σκόπιμα !
      Είναι σαφές οτι πρόκειται για κοίτασμα χαλκοπυρίτη, αλλά αυτό ποσώς σας ενδιαφέρει! Εσείς το χαβά σας !

      Διαγραφή
  14. KAI KATI ALLO IPARXEI KANEIS POY NA PISTEYEI SE ELEGKTIKOYS MIXANISMOYS TOY KRATOYS SE THEMATA IGEIAS KAI PERIVALLONTIKIS ASFALEIAS? SE MIA ELLADA RIMAGMENI POY AGETAI KAI FERETAI EK TON EKSO? PERA APO TA METALLEIA OLA AYTA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. EINAI TIXAIO POY I PROSPATHEIA ANAPTIKSIS TIS METALLEUTIKI DRASTIRIOTITA SINEPESE ME TIN OIKONOMIKI KRISI STIN ELLADA?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντίθετα μπορούμε να κατηγορήσουμε τις ελληνικές κυβερνήσεις οτι τόσα χρόνια αδράνησαν, αδιαφόρησαν και φθάσαμε σήμερα να θέλουμε να αξιοποιήσουμε τον ορυκτό πλούτο κάτω από εκβιαστικές συνθήκες.
      Ιδιαίτερα οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε ένα κλίμα κρατικισμού τόσα χρόνια προτιμούσαν να μην ασχοληθούν με το θέμα, διότι δεν τις ενδιέφερε η ανάπτυξη του τόπου.
      Βέβαια για να είμαστε αντικειμενικοί πρέπει να βοηθάνε και οι συγκυρίες. Πολλά κοιτάσματα τα οποία ίσως δεν είναι πλούσια στο προς απόληψη μέταλλο(α) απαιτούν υψηλά κόστη για να γίνει απόληψή τους και μένουν για χρόνια ανεκμετάλλευτα επειδή οι τιμές των αντίστοιχων μετάλλων δεν είναι συμφέρουσες. Οταν η συγκυρία της αγοράς είναι καλή τότε αποκτούν ενδιαφέρον. Απλά πράγματα.

      Διαγραφή
  16. ORAIA PES MAS ENA PARADEIGMA LEITOYRGIAS METALLEIOY XALKOPIRITI STIN ELLADA OPOY OLA VAINOYN KALOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από όσο γνωρίζω όλα λειτούργησαν μια χαρά! Τώρα μάλιστα με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και όχι απλώς του ελληνικού μεταλλευτικού κώδικα τα πράγματα είναι πολύ πιο αυστηρά.

      Διαγραφή
    2. είδες που δε γνωρίζεις???Η Καραβασ΄λη στη βουλή είπε ότι ναι μέχρι σήμερα στην Ελλάδα έχουμε 1500 περιπτώσεις που δε λειτπύργησαν καλά, αυτή του Κιλκίς θα είναι η 1η που θα παν όλα τέλεια

      Διαγραφή
    3. Υπάρχουν και άλλες 1000 που λειτούργησαν καλά!
      Και λοιπόν ?

      Διαγραφή
    4. ΠΟΙΕΣ?Η Καραβασίλη του υπουργείου λέει καμμιά .

      Διαγραφή
  17. THELOUME PARADEIGMATA EURITHMIS LEITOURGIAS KAI PERIVALLONTIKIS ASFALEIAS METALLEION XRISOU, XALKOPIRITI STIN ELLADA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. POY EGINAN OLA AFTA STIN ELLADA? PES MAS MEROS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. STON NOMO OLA EINAI AYSTIROTATA. STIN PRAKSI OMOS?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σα να με ρωτάς τώρα να σου πώ πού έγιναν οι καλύτερες εγχειρήσεις καρδιάς ή που είναι τα καλύτερα εργαστήρια πυρηνικής φυσικής κλπ. Εδώ πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στους ειδικούς επιστήμονες. Τώρα τι περιμένεις να σου πω ! Και αν σου παραθέσω και 10 περιπτώσεις τι θα καταλάβεις ?
    Ξέρεις ποιά θα ήταν η πιο σοβαρή θέση στο θέμα?
    Να πούμε ναι στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και να διεκδικήσουμε αυστηρούς όρους τήρησης των κανόνων και επίβλεψης από Επιτροπές της τοπικής κοινωνίας και όχι εξ αρχής να έχουμε μία καταστροφικά αρνητική θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. πες μου εστω μια περιπτωση γιατι απο τα παραδειγματα μαθαινουμε. φιλε εχουμε αλλη φιλοσοφια, εγω πιστευω σε αναπτυξη χωρις μεταλλεια εσυ με μεταλλεια. σεβομαι την αποψη σου, αλλα μεχρι τωρα η παγκοσμια ιστορια και τα παραδειγματα λειτουργιας μεταλλειων ανα τον κοσμο αλλα δειχνουν. μακαρι αν γινουν το κιλκις να αποτελεσουν την εξαιρεση στον κανονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν νομίζεις οτι με ντομάτες, αγγουράκια και πατάτες μπορεί να ζήσει ο τόπος είσαι γελασμένος.
      Πάντως το ένα δεν αναιρεί το άλλο ! Μπορεί να γίνει και το ένα και το άλλο !
      Οι βιομηχανικές ζώνες στο Κιλκίς που και αυτές επιβάρυναν το περιβάλλον κατά μία έννοια, έκαναν καλό ή κακό στους κατοίκους του Κιλκίς? Ηταν άσχημα για όσους μαζί με τα χωράφια τους δούλευαν ή δουλεύουν και ως βιομηχανικοί εργάτες ενισχύοντας το εισόδημά τους ?

      Διαγραφή
    2. με τα αγγουρακια, και της ντοματουλες, και τις πατατουλες ,ζεις με τα εργοστασια ζει μονο ο εργοστασιαρχης

      Διαγραφή
  22. η απαντηση ειναι στο αλλο αρθρο χαχα!!! ευχομαι ρε φιλε αφου τοσο πιστευεις οτι ολα θα πανε καλως.. και τοσο το θες να γινουν τα μεταλλεια και να ερθει η αναπτυξη που λες.. ο χρονος θα δειξει.. ποιος απο τους 2 μας ειχε δικιο η αδικο, εμεις ισως τοτε να μην ζουμε... ενα καλο βραδυ να εχεις και κατι τελευταιο μην εχεις παντα εμπιστοσυνη σε ειδικους επιστημονες. ακουσε με...υ.γ.περνα και μια μερα απο την ποντοκερασια(ο επομενος στοχος για μεταλλειο στα κρουσσια) για κανα καφεδακι, ισως μιλησουμε καλυτερα απο κοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πρόσκληση να περάσω από την Ποντοκερασιά κρύβει απειλή ?
      Ερχομαι τακτικά προς τα εκεί επειδή αγαπώ τη φύση και τα χωριά.

      Διαγραφή
  23. και σε οσους συνεχισουν την συζητηση εδω η αλλου υπερ η κατα .ψυχραιμια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. χαχα οταν γινουν τα μεταλλεια θα δουμε ιδιοις ομμασι το τι γινεται..προτεινω να παμε παρεα να δουμε ποιες επιπτωσεις θα υπαρχουν.. οχι φυσικα απειλη!! δεν ειμαι κανενας θερμοαιμος και χαιρομαι που αγαπας την φυση και τα χωρια μας ειτε εισαι ειτε οχι απο τα μερη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. βλεπουμε τις εξελιξεις τον επομενων ημερων, μηνων και χρονων γιατι φιλε αυτη η ιστορια θα τραβηξει πολυ πολυ πολυ μακρια και θα δουμε και εκπληξεις απροσμενες...πριν απο εκατο χρονια ηταν οι βαλκανικοι μετα απο εκατο χρονια οι μεταγενεστεροι θα μιλανε για τα μεταλλεια του 2012...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. αντε γραφω και στα ελληνικα για να σε διευκολυνω αλλα βαριεμαι να βαζω τους τονους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. αλλο βιομηχανικη ζωνη και αλλο μεταλλειο. ειναι σαν να συγκρινεις μια βομβα με μια ατομικη βομβα... δεν αντιλεω...σιγουρα ομως για να ζησεις πρεπει να τραφεις με αγγουρακια και ντοματες και να πιεις νερο και οχι χαλκοπυριτη η οποιοδηποτε αλλο μεταλλευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. εισαι τοσο μα τοσο βεβαιος οτι τα μεταλλεια δεν θα επιβαρυνουν καμια αλλη δραστηριοτητα...και οτι ολα θα συνυπαρχουν αρμονικα.... τι να πω σε χαιρομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. η μανα γη με τρεφει και σε τρεφει φιλε και οχι τα μεταλλεια και το πλαστικο χρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. σεβομαι ομως τις αποψεις σου εστω και αν εχουμε αλλη αντιληψη ζωης και φιλοσοφια. τα ξαναλεμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ξέρεις εξαρτάται και από ποιά οπτική γωνία τα βλέπεις! Αν είναι αριστερή θα είναι πάντα αρνητική, αν είναι δεξιά μπορεί και θετική μπορεί και αρνητική.
    Τώρα πώς συνδέεις τα μεταλλεία με τους Βαλκανικούς πολέμους δεν το καταλαβαίνω, αλλά δε χρειάζεται να τα καταλάβω και όλα ! Πάντως δε νομίζω οτι τα πράγματα είναι τόσο τραγικά ! Κατάλαβες οτι αν προχωρήσει το θέμα κάτι που θα το δείξει η λεπτομερής έρευνα μετά από μερικά χρόνια, όλη η εκμετάλλευση θα είναι υπόγεια?
    Οσο για το πλαστικό χρήμα δεν κατάλαβα τι σχέση έχει με το θέμα. Μπορεί να μένεις στην Ποντοκερασιά και να είσαι αυτάρκης ακόμη και με τα λίγα, αλλά λίγο παραπέρα υπάρχουν άνεργοι, δεν υπάρχουν ευκαιρίες για δουλειά, οι νέοι μεταναστεύουν κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ από που το κατάλαβες ότι θα είναι υπόγεια,δηλ ο Τσιραμπίδης και το υπουργείο γιατί μιλούν και για ανοιχτή???Αυτή είναι βελτιωμένη έκδοση???

      Διαγραφή
    2. Ειπώθηκε στη διαρκή Επιτροπή της Βουλής αν θυμάμαι καλά
      και από τους ειδικούς του Υπουργείου και από τον Υφυπουργό Μανιάτη.
      Αυτό είναι βέβαιο.
      Κοιτάξτε να βελτιώσετε τα κολλημένα μυαλά σας και να αφήσετε τις ανόητες ειρωνείες.

      Διαγραφή
    3. δε θυμάσαι καλά ,διάβασα και τα πρακτικά τηης βουλής,και το είδα στο κανάλι της βουλής και έχω και το έντυπο του Τσιραμπίδη,εσύ κοίταξε να διασταυρώνεις αυτά που λες.Αρχικά Τσιραμπίδης και υπουργείο μιλούσαν για ανοιχτές και έπειτα για συνδυασμό ανοιχτών και υπόγειων,τώρα εσύ μιλας μόνο για υπόγειες, ο Ζαφειράτος μίλησε ακόμα και για βιομεταλλουργία που ΘΑ μπορούσε να γίνει....ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ.

      Διαγραφή
    4. Σε λίγο θα αποκτήσεις και δίπλωμα μεταλλειολόγου μηχανικού !
      Είσαι σε καλό δρόμο !
      Οταν ενδιαφέρεσαι μαθαίνεις.
      Η αλήθεια είναι οτι πρώτα πρέπει να γίνει η λεπτομερής κοιτασματολογική έρευνα και αποτύπωση του κοιτάσματος στο χώρο και εν συνεχεία θα γίνει η πρόταση για τον τρόπο εξόρυξης.
      Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις θα είναι 95% υπόγεια και 5% υπαίθρια. Σίγουρα το είπε ο Υφυπουργός Μανιάτης στην Επιτροπή της Βουλής. Και οι εκτάσεις δεν θα είναι τόσο μεγάλες όπως λένε οι μεταλλειοφαντασιόπληκτοι.
      Τώρα το τι είπε ο Τσιραμπιδης ήταν δικές του εκτιμήσεις χωρίς να έχει αρκετά στοιχεία.
      Και δεν καταλαβαίνω ένα πράγμα: ποιοί είστε εσείς και πρέπει οι Αρχές να σας δώσουν περισσότερη αξία από τον κάθε άλλο πολίτη ???

      Διαγραφή
    5. 5% συμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.Συμφωνω ότι πρέπει να γίνουν ολοκληρωμένες ερευνες οι οποίες αν δείξουν κοίταγμα οπότε και θα είναι οικονομικά σύμφορη η εκμετάλευση δεν ξέρουμε την αναλογία ανοιχτής και υπόγειας.Οπως και να έχει όμως ακόμα και τα 4500 στρέμματα,τόσο είναι το 5%,είναι λίγο???Αν ήταν για τόσο γιατί δίνουν 91.000 στρέμματα, για να δημιουργούν τζάμπα αντιδράσεις???
      Αποφασίστε για τον Τσιραμπίδη: δε γίνεται μια να είναι ο Κιλκισιώτης επιστήμονας τον οποιόν εμπιστευόμαστε πιο πολύ από όλους και την άλλη να τον κρεμάμε όποτε δε μας συμφέρουν αυτά που λέει!!!
      Οι αρχές έβγαλαν αποφάσεις με βάση την κρίση τους, δεν είναι χαζοί.Ετυχε να συμφωνούν οι απόψεις μας και εσύ να διαφωνείς

      Διαγραφή
  32. Να καλωσορίσουμε τον Μπόμπολα στο φόρουμ!! Γεια σου μέγα προπαγανδιστή της υπονόμευσης του περιβάλλοντος. Λες πολλά που ακούγονται ωραία και κάνεις άνισες συγκρίσεις για να μπερδέψεις τον κόσμο. Είναι προφανές ότι έχεις άμεσο συμφέρον από αυτήν την «επένδυση» - είτε κομματικό είτε χρηματικό. Από που και ως που η ΒΙΠΕ συγκρίνεται με ένα τεράστιο μεταλλείο 90 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων; Μακάρι να έρχονταν και η ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης και όλες οι επιχειρήσεις από τη Βοιωτία στο Σταυροχώρι αντί να έχουμε μεταλλεία. Ο στόχος δεν είναι μόνο ο χρυσός και ο χαλκοπυρίτης. Είναι και άλλα μεταλλεύματα. Χωρίς χημικές ουσίες σαν το κυάνιο πώς θα γίνει να διαχωρίσετε τον χαλκό από τον πυρίτη και τον χρυσό από τα υπόλοιπα πετρώματα; Για να μην αναφερθούμε σε ουράνιο κτλ. Και τι θα γίνει; Θα σκάψετε 90 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα υπογείως; Σε τούνελ;;; Από την Τέρπυλλο μέχρι την Ποντοκερασιά με τούνελ;;; Ούτε στην Εγνατία οδό τέτοια έργα!!! Για όλη την κοινωνία του Κιλκίς -> Μην τρώτε κουτόχορτο! Ξέρουν ότι το επίπεδο των ανθρώπων του νομού μας είναι πολύ χαμηλό και λένε ότι τους έρθει στο κεφάλι για να μας πείσουν. Μόλις μπούνε οι μπουλντόζες δεν θα υπολογίσουν τίποτα από τις υποσχέσεις, τις έρευνες, τους επιστήμονες και τα σχετικά. Ακόμα και αν κάνουν τούνελ από εδώ μέχρι την Κρήτη - η επόμενη μέρα ξέρετε ποια είναι για την εταιρεία και για την τοπική κοινωνία; Θα διαμαρτύρονται οι εργάτες για κακές συνθήκες υγιεινής και θα ζητάνε αποζημιώσεις για τα χαλασμένα τους πνευμόνια. Θα έχουμε εργατικά ατυχήματα όπως στην Χιλή με θανάτους από καταπλακώσεις και μέχρι τότε οι μνημονιακές κυβερνήσεις θα έχουν ανατρέψει τις νομοθεσίες και οι εργάτες θα αξίζουν όσο τα σκυλιά στα δικαστήρια. Κανονικά θα πρέπει να αντιδράσει και η Θεσσαλονίκη και ο Δήμος Δέλτα. Όλα τα απόβλητα μέσω γαλλικού θα περνάνε στον Θερμαικό. Δηλαδή τι θέλετε ρε κοπρόσκυλα; Να τρώμε ρύζι χαλάστρας με χημικά;;; Το στίγμα της προδοσίας μένει – είχε δίκαιο ο προηγούμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχή είσαι γελοίος με το να βρίζεις και να χρεώνεις κάποιους που έχουν άλλη άποψη στο Μπόμπολα και στο Φούφουτο. Είναι άσχημο για σένα να αρχίζεις να κάνεις εμετό από το πρωί.
      Δε μπορούν δηλαδή κάποιοι να έχουν άλλη άποψη ?
      Διάβασε προσεκτικά 10 φορές ( γιατί είσαι ή κολλημένος ή χοντροκέφαλος) το διάλογο που είχα χθές το βράδυ για να καταλάβεις γιατί ανέφερα τις Βιομηχανικές περιοχές Κιλκίς. Από τη φανατίλα δε βλέπεις ούτε 5 πόντους μπροστά σου.
      Το τραγικό της ιστορίας είναι οτι δεν εκπροσωπούμε τίποτε άλλο πέρα από μία άλλη άποψη προσπαθώντας να δούμε τα πράγματα ψύχραιμα και ορθολογιστικά! Ούτε τα παίρνουμε από κανένα, ούτε παιζουμε το παιχνίδι κανενός. Εσείς τώρα διαβάζετε μία διαφορετική άποψη και τρελλαίνεστε ! Αυτό είναι το επίπεδό σας κούφιοι!
      Αυτά που γράφεις για την ουσία του πράγματος είναι γελοιότητες κυριολεκτικά.
      Οσο για τα κοπρόσκυλα και τις άλλες βρισιές σε ανώνυμο τα απευθύνεις. Αν διάλεγα να είμαι επώνυμος σε διαβεβαιώνω οτι θα σε περιποιόμουν κατάλληλα. Αληταράδες που δεν έχετε το κουράγιο να διαβάσετε και μία άλλη άποψη γραμμένη με ευπρέπεια!

      Διαγραφή
    2. 12:20 για πες μου 90 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα πόσο μέγεθος είναι. χαχαχα είστε για γέλια, αναπαράγετε μπούρδες χωρίς να ξέρετε για τι μιλάτε!!!

      Διαγραφή
    3. O μπούφος ο 1220 οριοθέτησε ΑΟΖ στο Αιγαίο και όχι μεταλλευτική περιοχή στο Κιλκίς ! 'Αλλ' αντ' άλλων !
      1220 με απλά μαθηματικά ξέρεις πόσο είναι τα 90.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ?? 300 χιλιόμετρα χ(επί)300 χιλιόμετρα δηλ. μία έκταση από το Κιλκίς μέχρι τη Λαμία σχεδόν και από το κιλκίς μέχρι την Κομοτηνή περίπου σε ένα τετράγωνο που περικλείει και το μισό Αιγαίο!
      ΑΟΖ είπαμε ΑΟΖ !
      Ωραία ανέκδοτα!

      Διαγραφή
  33. εχεις δικιο φιλε, πολυ απλα και ωραιοποιημενα παρουσιαζονται ολα στον κοσμο για να πειστει, ακομη περιμενω ενα παραδειγμα ευρυθμης λειτουργιας μεταλλειου χρυσου η χαλκοπυριτη στην ελλαδα χωρις περιβαλλοντικες επιπτωσεις.υπαρχει? οσο για την ανεργια δεν πιστευω οτι θα σωθει η κατασταση με τα μεταλλεια.αντε και 500 θεσεις να γινουν και χιλιες.καποτε το μεταλλευμα αργα η γρηγορα θα εξαντληθει και μετα τι κανουμε? παμε για νεα μεταλλεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασχοληθείτε ρε παιδιά με τα ζώα και τα χωράφια σας και μη σηκώσετε ποτέ κεφάλι απο τα χρέη στην Αγροτική κλπ κλπ. Τέτοια τύχη σας αξίζει !

      Διαγραφή
    2. με το μισθό πείνας ο οποίος να σε πληροφορήσω ότι θα είναι επιδοτούμενος από το κράτος ,δηλαδή από εμάς ,που θα πάρουν μετρημένοι άνθρωποι,για να αισχροκερδεί η εταιρεία που θα έχει φοροαπαλλάγή γιατί το έργο θα είναι "αναπτυξιακό",θα ξοφλήσουμε και θα τρώμε με χρυσά κουτάλια...

      Διαγραφή
    3. Αντε καλά! Από μεταλλειολόγοι/γεωλόγοι/κοιτασματολόγοι τώρα γίνατε και οικονομολόγοι! Μήπως στα Κρούσια έχει πολύ οξυγόνο και είναι όλοι διάνοιες ?

      Διαγραφή
    4. Αυτά λυπάμαι, αλλά είναι παιδικές αφέλειες.

      Διαγραφή
    5. αυτά είναι οι αφέλειες ?Αυτά αγόρι μου είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα της Ελλάδας.Εσύ είσαι μάλλον αφελής ή σε άλλη διάσταση

      Διαγραφή
    6. Sorry δε μπορώ να ασχολούμαι με μπούρδες που έλεγαν οι Κουκουέδες πριν 30 χρόνια!

      Διαγραφή
    7. όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα το γυρνάς στο δεν ασχολούμε με μπουρδολογία ,το έκανες αρκετές φορές.ΟΚ

      Διαγραφή
  34. να επισημάνω κάτι ως προς την ανωνυμία, εμείς του μετώπου κατά των μεταλλείων είμαστε γνωστοί, μας βλέπετε στις ενημερώσεις που κάνουμε, στις πορείες και αλλού. εσείς ποιοί είστε; όταν θα φανείτε σε κάποια από τις συζητήσεις-ενημερώσεις και εκφράσετε την άποψή σας επώνυμα, τότε ναι, θα έχετε το δικαίωμα να μας κρίνετε.μέχρι τότε αφήστε μας να έχουμε τις επιφυλάξεις μας για τις προθέσεις σας και από που προέρχονται αυτές. όταν μάλιστα επιμένετε σε απόψεις που το ίδιο το ΥΠΕΚΑ αλλάζει σε κάθε συνάντηση ή ενημέρωση που κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλά ! Εσείς οι τρείς κι ο κούκος φαίνεστε κάπου-κάπου, αλλά ελπίζω να μην επιδοκιμάζετε τις ανώνυμες βρισιές και όλες τις άλλες αθλιότητες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και στην κοινωνία.
      Οσο για την άποψή σας εφόσον την υποστηρίζετε κόσμια και με ευπρέπεια μπορείτε να την έχετε, αλλά δε μπορείτε να αποκαλείτε όσους έχουν αντίθετη εκτίμηση και άποψη πουλημένους, ανθρώπους των εταιρειών, να τους βρίζετε χυδαία κλπ.
      Στο τέλος αυτό που θα καταφέρετε θα είναι να συσπειρώσετε και τους άλλους και να έχουμε στο Κιλκίς εμφύλιο ! Αυτό πράγματι θέλετε ?

      Διαγραφή
    2. αν ήταν 3 κι ο κούκος δε υα καιγόσουν τόσο πολύ

      Διαγραφή
  35. Προς τον υπερασπιστή της ανάπτυξης μέσω της μεταλλείας:
    Η κ. Καραβασίλη στη Βουλή δεν είπε οτι 1500 περιπτώσεις εξορύξεων κατέληξαν σε μαύρο χάλι, είπε οτι όλες οι μέχρι τώρα 1500 εξορύξεις κατέληξαν έτσι. Δεν υπάρχουν άλλες, γι' αυτό δεν μπορείς να βρείς καμία. Πόσο πιο καθαρά να το έλεγε η γυναίκα. Εσύ πάντως, ως αισιόδοξος, μπορείς να περιμένεις την πρώτη που θα γίνει στο Κιλκίς και τότε να απαντήσεις σε αυτούς που σε ρωτούν.
    Αλήθεια επίσης, από που είσαι βέβαιος πως η εξόρυξη θα είναι υπόγεια; Από τα τελευταία αποχαιρετηστήρια λόγια του Μανιάτη. Ξέρεις μήπως πόσο περισσότερο κοστίζει η υπόγεια εξόρυξη σε σχέση με την επιφανειακή; Λες η Eldorado να υπολογίζει τις μπαρούφες του Μανιάτη παραπάνω από τα κέρδη της; Ούτε σέντσι δε θα θυσιάσει για να μη θίξει το περιβάλλον στα Κρούσια, για τα οποία χέ....κε. Ούτε ξέρει που πέφτουν, ούτε από ποιούς ιθαγενείς κατοικούνται (ακόμα). Αν ανακαλύψει βέβαια οτι κατοικούνται από ανθρωποφάγους θα έχει ένα μικρό πρόβλημα.
    Ακόμα, επειδή λες πως είσαι γνώστης του θέματος, (ή όχι;): Τι είναι αυτά που λές για εξόρυξη χαλκοπυρίτη; Εξόρυξη ενός υλικού που βρίσκεται σε μικροσκοπικά ψήγματα σκορπισμένο στη μάζα του φέροντος πετρώματος με περιεκτικότητα 0.3 έως 0.6 %; Και με τί θα το ψαρέψεις; Με τη βελόνα και τη τσιμπίδα; Ή με καμιά στρατιά μυρμηγκιών που θα "επανεισπηδηθούν" (τον ξέρεις φαντάζομαι τον όρο)στη μάζα του πετρώματος για να βγάλουν στην επιφάνεια τα ψήγματα του χαλκοπυρίτη; -Τώρα που το σκέπτομαι δεν είναι και τόσο άσχημη ιδέα: εκπαιδευμένα μυρμήγκια μεταλλωρύχοι. Μια χαρά μου ακούγεται. Αυτή κι' αν είναι βιομεταλλουργική μέθοδος.
    Αγαπητέ φίλε, έχεις πολλά να διαβάσεις ακόμα και πολλά περισσότερα να σκεφτείς και να προβληματιστείς. Και για να μη μιλάμε ως ακέφαλα σώματα το όνομά μου είναι Σ. Δημητριάδης και είμαι στη διάθεσή σου αφού μου πείς και εσύ το δικό σου.
    Και επειδή σου αρέσει η φύση, επωφελήσου όσο υπάρχει όπως την ξέρεις. Πάνε πιές και το καφεδάκι σου στην Ποντοκερασιά, δεν θα έχεις για πολύ καιρό τέτοιες ευκαιρίες στα μέρη των Κρουσίων. Αυτό δεν είναι απειλή για σένα, τα Κρούσια δεν θα είναι όπως ίσως τα ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ένα κείμενο που βρίθει από ανακρίβειες, ακροβατισμούς λεκτικούς και τεχνικούς, όπου μεταπηδάς από τα μεταλλευτικά στα οικονομικά και τούμπαλιν και κάνεις ειρωνικά σχόλια και αυτοϊκανοποιείσαι οτι μας έκανες και πλακίτσα τι να απαντήσει κανείς !
      Φυσικά και δεν είμαι σε θέση να έχω λεπτομερή στοιχεία για το κοίτασμα και απορώ εσύ πού τα βρήκες !
      Συμβουλές δε δέχομαι για το τι θα κάνω! Οταν δε ξέρεις σε ποιόν απευθύνεσαι να μη γράφεις ανοησίες.
      Μετά το επίθετό σου που δε μου λέει τίποτε για πες μου και τι δουλειά κάνεις ??

      Διαγραφή
    2. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΑ ΒΛΩΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΓΥΡΙΣΑΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ. ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΦΩΝΑΖΑΤΕ ΓΙΑ ΧΡΥΣΟ ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΧΑΛΚΟΠΥΡΙΤΗ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ?

      Διαγραφή
  36. ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΛΕΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΡΘΑ ΚΑΙ ΚΟΦΤΑ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΕ ΑΥΤΗ .ΕΞΟΡΥΞΗ-ΕΡΕΥΝΑ ΘΕΛΩ ΑΠΛΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΘΗ ΚΙΛΚΙΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Η ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΕ.ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΦΤΩΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Παιδιά, μπερδέψατε τα μυνήματα των άλλων και τα μεταξύ σας. Ποιός απαντάει σε ποιόν και για ποιό θέμα; Ανώνυμος προς ανώνυμους, βρες άκρη.
    Εγώ πάντως που σας έδωσα το όνομά μου δεν έδωσα λεπτομερή στοιχεία για το κοίτασμα, πού τα είδες 05:04; Τον χαλκοπυρίτη 05:47 τον ξέραμε και τον αναφέραμε από την πρώτη μέρα της παρουσίας μας στο Κιλκίς. Εσύ πού ήσουν τότε; Δες παρόλα αυτά τι γράφει ο ανώνυμος 04:16 PM 14 ΜΑΡΤ παραπάνω.
    Μήπως εκτός από το τι δουλειά κάνω θέλεις ανώνυμε 05:04 να μάθεις και την ομάδα αίματός μου, τι πιστεύω και τι ψηφίζω; Τι σχέση έχουν αυτά με το κακό το ριζικό μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή το Σ. Δημητριάδης παραπέμπει στο γνωστό καθηγητή που σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης εναντίον των μεταλλείων, παρόλο που δεν εκτιμώ καθόλου τη στάση του στο θέμα, δε θα μπορούσα να διανοηθώ οτι έχει ύφος γραφής όπως του 0403 ( 0641 αν είσαι αυτός ) το οποίο είναι εντελώς απαράδεκτο και χαμηλού επιπέδου.
      Αν 0641 έγραψες και το σχόλιο 0403 εσύ έδωσεσ και περιεκτικότητες και οικονομικά στοιχεία και όχι εγώ ο ανώνυμος.
      Αν είσαι πράγματι ο γνωστός συνταξιούχος επίκουρος καθηγητής τότε είναι προφανές οτι είσαι στο ΣΥΡΙΖΑ και εκτελείς κομματικό έργο. Εγώ δε μπορώ να διανοηθώ πως ένας συνταξιούχος Δημόσιος Υπάλληλος πληρώνει από την τσέπη του βενζίνες και τόσα άλλα έξοδα και περιφερόμενος από χωρίου εις χωρίον κηρύσσει τον λόγον της... απολύτου αληθείας !!!
      Αντε να δεχθούμε οτι δεν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα!

      Διαγραφή
  38. οι περισσοτεροι φορεις της περιοχης ειναι κατα. ας γινει και δημοψηφισμα να γινει παλι κατα θα ειναι οι πιο πολλοι. ρε με το στανιο τα μεταλλεια. ναι θελουμε να μεινουμε υποαναπτυκτοι με τα ζωα και τα χωραφια μας. δεν θελουμε την αναπτυξη των μεταλλειων σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To 75% θα είναι υπέρ της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου σε περίπτωση δημοψηφίσματος!
      Αλλωστε οι επιχειρηθείσες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των μεταλλειόπληκτων απέδειξαν οτι ο κόσμος τους γυρίζει την πλάτη.
      Χθές μπροστά στο Δημαρχείο ήταν μία θλιβερή σύναξη.

      Διαγραφή
  39. εσυ κολλησες στο 75% παλι καλα δεν το εκανες 100%. χρυσομεταλλολατρη, καπαρωσε μια θεση στα μεταλλεια για να φας φωμι γιατι λιμοκτονεις. και μην διανοηθεις να πας στην ελβετια, στα μεταλλεια των κρουσιων να μετοικησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχίσαμε τις μλκς σε γενικευμένη μορφή!
      Μην κάνετε εμετό θα πρέπει να κοιμηθείτε το βράδυ!

      Διαγραφή
    2. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ 1049 ΕΚΛΕΙΣΑ ΗΔΗ ΘΕΣΗ. ΠΑΩ ΓΙΑ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΙΣΤΗΣ.

      Διαγραφή
    3. 12:48 PM - Να χαίρεσαι τα 500 euro που θα παίρνεις άρχοντα. Με το καλό και τμηματάρχης.

      Διαγραφή
  40. μηπως εκανες κανενα κρυφο γκαλοπ στην περιοχη και δεν το ξερουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα!! Εδώ και μήνες τις ίδιες παπαριές λέει. Είναι έξυπνος, μιλά με σχήματα λόγου, αν βρεθεί απέναντι μας θα μας κατατροπώσει με τις γνώσεις του και πρόσφατα χρησιμοποιεί και τους αρσενοπυρίτες. Αύριο μόλις μάθει κάτι καινούριο θα μας πρήξει με αυτό.
      Υ.Γ. Α ξέχασα. Ξέρει και καλή ορθογραφία. Άλλα είναι τόσο ακριβοδίκαιος που την λέει μόνο στους ανορθόγραφους που είναι κατά των μεταλλείων. Σε αυτούς που είναι υπέρ δε τους λέει τίποτα για την ορθογραφία τους.

      Διαγραφή
    2. Συγνώμη χαλκοπυρίτη ήθελα να πω. Και παραπάνω ξέχασα να βάλω εν ν. Σούργελο έ σουργελο!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Και παραπάνω ξέχασα να βάλω ενα α.

      Διαγραφή
    4. 10.51 είναι απλώς θεία επιφοίτηση !

      Διαγραφή
    5. Και παραπάνω ξέχασα να βάλω τόνο στο ενα.

      Διαγραφή
    6. Α ναι αυτό το ξέχασα. Εκτός από τον Τσιαραμπίδη έχει συνομιλία και με το θεό .

      Διαγραφή
    7. Α ναι αυτό το ξέχασα. Εκτός από τον Τσιραμπίδη έχει συνομιλία και με το θεό .

      Διαγραφή
    8. Για τον ΘΕΙΟ ΑΔΑΜ.
      Δεν ξέρω τι το θείο έχεις πάνω σου, αλλά γελοίος είσαι σίγουρα.
      Να ξέρεις οτι δε μιλάς με ένα συγκεκριμένο όπως θα ήλπιζες, μιλάς με αρκετούς και έχεις απέναντί σου αρκετούς δυστυχώς για σένα.
      Και βλέπεις πόσοι σας στηρίζουν στις ψευτοσυγκεντρώσεις σας.
      Οταν λέγονται αλήθειες σας πονάνε. Κάνετε εμετό.
      Εμείς θα συνεχίσουμε να λέμε αλήθειες και εσείς να κάνετε εμετό.
      Και σούργελο είσαι και φαίνεσαι και εσύ και όλοι οι όμοιοί σου!
      5 περιθωριακοί αληταράδες σηκώνετε σκόνη, βρίζετε και ειρωνεύεστε όποιους έχουν άλλη άποψη και νομίζετε οτι κάτι κάνετε.

      Διαγραφή
  41. 11:42
    Έχεις ξεφύγει τελείως. Δεν υπάρχεις ρε άνθρωπε. Αύριο αν βγεις και πεις είμαι αυτός που έλεγα αυτά δε θα σε πιστέψει κανένας ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ. Αυτούς που πάνε στις ψευτοσυγκεντρώσεις μας τους ξέρουν όλοι.
    Την ίδια στιγμή που μιλάς για δημοκρατία την επομένη βρίζει τους αιρετούς λέγοντας πως είναι ηλίθιοι και ακλουθούν ηλιθίους. Σίγα ρε μεγάλε πως μας ξέφυγες εσύ και δεν σε βάλαμε να μας σώσεις τόσα χρόνια.
    Αφού είσαι σίγουρος πως το 75% είναι υπέρ των μεταλλείων γιατί δε κάνετε μια ημερίδα και αν τολμήσουν να έρθουν οι του Μετώπου να μη μπορούν να πουν τίποτα?
    Και μια συμβουλή. Αν νομίζεις πως είστε και πολλοί αυτοί που καταθέτετε απόψεις εδώ και αλλού, το πρόβλημα σου έχει πάρει διαστάσεις. Κοίτα το λίγο. Πέντε γραφικοί ήσασταν και μείνατε τρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη που σε σας είπα γραφικούς. Πουλημένοι σε διατεταγμένη υπηρεσία είστε!!!

      Διαγραφή
    2. Κάτι ξέρεις από πουλήματα ! ΚΚΕ είσαι ?
      Κάποιος προσπαθεί να εκφέρει μία άλλη άποψη με αξιοπρέπεια και σε κάποιο επίπεδο και τον αποκαλείτε πουλημένο, άνθρωπο των εταιρειών, τον βρίζετε με τον πιο χυδαίο τρόπο, τον ειρωνεύεστε ! Είστε άνθρωποι εσείς που ζείτε σ' αυτή την κοινωνία ? Αγρια θηρία είστε, αλλά μόνο στο Ιντερνετ. Θα δω τη μαγκιά σας οταν θα έρθει να εγκατασταθεί η ανάδοχη εταιρεία.
      Πέντε γραφικοί είστε εσείς δεν κατάλαβες καθόλου καλά!
      Θα δεις σε λίγο καιρό! Μη βιάζεσαι!
      Και πουλημένα τομάρια εσείς είστε! Εσείς είστε που εκτελείτε διατεταγμένη υπηρεσία είτε κομματική είτε άλλη.
      Ψώνια!

      Διαγραφή
    3. Ειρωνεία και τσογλανιά είναι να κάνεις παρατήρηση για την ορθογραφία μόνον σε όσους είναι κατά των μεταλλείων. Κανένας από αυτούς που είναι κατά δεν έχει κάνει παρατήρηση για την ορθογραφία σε κανέναν από αυτούς που είναι υπέρ (και ειδικά τους Χαλκιδικιώτες).
      Αντίθετη άποψη είναι ρε καμένε το, 75% είναι υπέρ των μεταλλείων? Από πού προκύπτει αυτό και λέτε τις μλκς σας?
      Και την πιπίλα για το ΚΚΕ σταματήστε την. Και δείτε τι απάντησαν στο ΚΚΕ κάποιοι από εμάς όταν πήγε να κάνει κίνηση για να πρωτοστατήσει σε αυτό και να το πάρει πάνω του.

      Διαγραφή
    4. Αντε ρε καραγκιόζη σταμάτα τις αηδίες σου τυχάρπαστε!

      Διαγραφή
    5. Μα γιατί με βρίζετε κύριε. Κάποια σχήματα λόγου χρησιμοποιώ. Μάλλον θα είστε αγράμματος και δεν τα καταλαβαίνετε?
      Επί της ουσίας καμιά απάντηση? Κο κο κο, η κοτούλα.

      Διαγραφή
    6. Aειντε βρε με την πεζοδρομιακή συμπεριφορά!
      Ειρωνεύεσαι νομίζεις με το φτωχό μυαλό σου!
      Εσύ προφανώς παίζεις το ρόλο του κράχτη στην ομάδα.
      Οποιον σας ενοχλεί προσπαθείς να τον απαξιώσεις.
      Τις πρώτες 2-3 μέρες σε είχαν στο μαντρί και όταν ήρθε η ώρα για τη βρώμικη δουλειά ξαμολύθηκες!
      Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να λέμε τα δικά μας και εσύ γαύγιζε όσο γουστάρεις.

      Διαγραφή
    7. Σου είπε κανείς να μην λες τα δικά σου? Μη λες όμως αναλήθειες. Γιατί εγώ γνωρίζω πως το 80% είναι υπέρ των μεταλλείων και όχι το 75%.
      Και πρόσεχε εσύ με την εκλεπτυσμένη συμπεριφορά σου.

      Διαγραφή
    8. Αυτοϊκανοποιήσου οτι είσαι ο από μηχανής Θεός που κατατροπώνει όσους έχουν άλλη άποψη από την αρρωστημένη δική σας !
      Δε μπορώ να ξέρω αν κυκλοφορείς στο Κιλκίς (ίσως μόνο νύχτα), αλλά ρίξε μιά ματιά να δείς τι γίνεται γύρω σου και βγάλε το γράσο από τα μάτια.
      Για απόψε παίξε μπάλα μόνος σου.
      Αρκετά δουλέψαμε για το Χαραλαμπίδη ξεπεράσαμε τα 100 σχόλια !
      Πάμε σε κανένα καινούργιο σχετικό θέμα.

      Διαγραφή
  42. Ρε κοπρόσκυλα, με τόσο λάδωμα που απολαύσατε φέρατε την Ελλάδα στο σημείο να μη μπορεί να εκμεταλευτει τα πετρέλαια της. Μούγκα απο τα Πασόκια για τα πετρέλαια... Αντί αυτών προτιμάτε να σακατεύετε τοπικές κοινωνίες με το αληθινό παρακράτος που είναι ο Μπόμπολας. Ελλάς = Μπομπολιστάν γιατί όλοι εσείς που ορέγεστε την "ανάπτυξη" ποτέ δεν κοιτάξατε να αναπτυχθούμε με τα πρότυπα της Δυτικήε Ευρώπης. Αφου υποστήριζες ανήθικες κυβερνήσεις αλά πασόκ, τώρα προτείνεις ανάπτυξη τύπου Χιλής και Αργεντινής. Ούστ πουλημένε!Κάνω εμετό στα μούτρα σου!Σίχαμα για άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σχόλιο να κάνει κανείς σε ψυχοπαθείς ???

      Διαγραφή
    2. Γελοίος και άσχετος. και για τα πετρέλαια θα αντιδράσουν σίγουρα τα ψάρια της θάλασσας. Παπαρολογοι

      Διαγραφή
  43. Αφήστε τις παπαριες γιατί οσοι σοβαροί άνθρωποι προσπάθησαν να μιλήσουν υπέρ των μεταλλείων τους φερθηκατε στις συγκεντρώσεις απαράδεκτα χωρίς να τους δίνετε το λόγο. ο φασισμός σε όλο του το μεγαλείο. συνεχίστε να προσηλυτιζετε παιδακια λυκείου και γυμνασίου, λες και εμείς ζούμε αλλού. Ντροπή σας φασιστες . Αυτοί που θέλουμε την ανάπτυξη στον τόπο μας είμαστε πολύ περισσότεροι από εσάς που το παίζετε προστάτες μας. Και για να προλάβω τις μαλακιες , είμαι προσφάτως άνεργος κάτοικος Κιλκις από τα Κρούσια χωρίς κανένα συμφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρχοντα μια ερώτηση. Υπάρχει χωριό Κρούσια?

      Διαγραφή
    2. Ολοι έτσι το εννοούν χωριά των Κρουσίων - περιοχή Κρουσίων!
      Από το Κεντρικό είμαι!
      Ποιό είναι το πρόβλημά σου ?

      Διαγραφή
    3. Και εγώ από εκεί είμαι. Για πες μου τι εννοείς με το πρώτο σχόλιο σου? Δεν καταλαβαίνεις πως προσβάλεις τα παιδιά και τους γονείς τους λέγοντας πως τα προσηλυτίζουν κάποιοι? Και ποιος το παίζει προστάτης σου?

      Διαγραφή
    4. Για ρώτα τον Λαζαρίδη του συριζα αν "ενημέρωσε" όλα τα παιδιά για τις κινητοποιήσεις σας. Φεισμπουκ δεν έχεις; Το δεύτερο είναι ρητορικό φαντάζομαι.

      Διαγραφή
  44. Μαζεύτηκαν 30-40 άτομα και προσπαθούν να καθορίσουν τις τύχες όλων μας. Ποιοί; 37 αμόρφωτοι και 3 καθηγητάδες της πλάκας. Ποιός ξέρει τι συμφέροντα έχουν και παρασύρουν τον κοσμάκη να πιστεύει μπούρδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τρώγεστε με τίποτα. Θέλετε να καταλύσετε την δημοκρατία ρε φασισταριά? Ομόφωνη απόφαση ΟΧΙ πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο. Για ποιους 30 και 40 μας λέτε? Ακούστε τον άρχοντα του τόπου και αν έχετε κάποιο πρόβλημα αύριο πρωί πρωί στο γραφείο του για να του το πείτε. Και οργανώστε λέμε μια ημερίδα οι υπέρ των μεταλλείων. Να δούμε αν είστε πάνω από 3?

      Διαγραφή
    2. Να οργανώσουμε ημερίδα υπέρ του αυτονόητου? Νόμοι της ζούγκλας ισχύουν? Ποιός είναι ο άρχοντας του τόπου? Να σου δείξω το βίντεο που βρίζατε σαν σκυλί τον δήμαρχο Μπαλάσκα? Βέβαια και εκείνος άλλαξε στάση μετά, γιατί άραγε..

      Διαγραφή
    3. Α και οι 30-40 που λέω είναι αυτοί που μαζεύεστε στις συγκεντρώσεις (Δοϊράνη, Δημαρχείο Κιλκίς) και δεν επιτρέπετε κανέναν που έχει αντίθετη γνώμη να την εκφράσει. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ????????????????

      Διαγραφή
    4. φίλε τα μπέρδεψες στο βίντεο ο δήμαρχος έβριζε.Δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε έχουμε διαφορετικά αυτονόητα!!!

      Διαγραφή
    5. 03:40
      Για δείξε προβοκάτορα το βίντεο.

      Διαγραφή
    6. Τον αφήσατε να μιλήσει???? Μη λέτε μπούρδες τώρα, το είδαμε το βίντεο εσείς το τραβήξατε και με τον πιο χυδαίο τρόπο δεν του επιτρέψατε να μιλήσει διακόπτοντάς τον. Αφήσατε τους καθηγητές να μιλήσουν σε συγκεντρώσεις σε χωριά? ΦΑΣΙΣΤΕΣ

      Διαγραφή
    7. 03:54
      KilkisDaily.gr - Ενημέρωση Μπαλάσκα για τα μεταλλεία Σούργελο το KilkisDaily τράβηξε το βίντεο. Μη τους κατηγορείς πως έκαναν και μοντάζ.

      Διαγραφή
    8. Είπα κάτι άλλο φασίστα? Μια χαρά σας τα έχωσε ο Δήμαρχος. Χάβρα Ιουδαίων, δεν τον αφήσατε να ολοκληρώσει μια πρόταση. Το ίδιο και με τους επιστήμονες. ΦΑΣΙΣΤΕΣ. Εσύ ποιός είσαι από τους 3-4 εκπροσώπους τύπου του μετώπου? Σούργελο εγώ, φασίστας εσύ.

      Διαγραφή
    9. για τον 3:54.Δεν ερχόταν κανείς με αντίθετη άποψη στα χωριά παρόλο που οι πολιτιστικοί τους απηύθυναν προσκλήσεις.Τώρα που θα υπογραφεί η σύμβαση θα έρθουν οι της εταιρειας και θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον,θα είμαστε κι εμείς εκεί με τα επιχειρήματά μας.Οσο για την αντίδραση στους ΥΠΕΚΑΔΕΣ ήταν από κόσμο που δεν ανήκε στο μέτωπο και αρκετούς από αυτούς πρώτη φορά τους βλέπαμε.Αν ήσουν εκεί θα έβλεπες ότι προσπαθούσαμε να ηρεμήσουμε τα πνεύματα.Φασιστική συμπεριφορά μας χρεώνουν αλλά δεν είναι η αλήθεια.Κι αν καμμιά φορά ο λόγος μας γίνεται πιο έντονος,sorry αλλά δεν είναι λίγη και η ένταση,και καθόλου λίγα και κόσμια αυτά που σέρνουν και σε μας.Και εσύ ακόμα δε μας έσυρες λίγα,πόσα μπορεί να αντέξει κανείς με ηρεμία,σιγά σιγά μαθαίνουμε όμως!!!Οσο για την Ευκαρπία μέχρι στιγμής επιβεβαιωθηκαμε στις προβλέψεις μας.Για να μην με παρεξηγήσεις αναφέρομαι στη δημοκρατικότητα του υπουργείου...και στις ψεύτικες υποσχέσεις,αυτές οι παλλινωδίες έκαναν και τους τοπικούς και τον Μπαλάσκα να τα δουν αλλιώς τα πράγματα και να μην πιστεύουν τα ωραία λόγια!!!

      Διαγραφή
    10. 04:06
      Ναι ρε πονηρέ που το παίζεις και βλάκας. Είπες «το είδαμε το βίντεο εσείς το τραβήξατε». Δε τραβήξαμε κανένα βίντεο εμείς.
      Και φασίστας είσαι γιατί εναντιώνεσαι σε ομόφωνο ΟΧΙ του δημοτικού συμβουλίου. Προσπαθείς να καταλύσεις τη δημοκρατία φασίστα.

      Διαγραφή
    11. Μπράβο για την κόσμια και σοβαρή απάντηση ακόμη και αν διαφωνώ. δείχνεις επίπεδο κάτι που σέβομαι ιδιαίτερα. Εδώ θα είμαστε και θα δούμε τι θα γίνει. ούτε εγώ είμαι υπέρ δίχως όρους, αυτό στο οποίο αντιδρώ είναι ο λάθος τρόπος προσέγγισης -κατ'εμέ- ως προς το ζήτημα. Αμα διεκδικούσατε ορθολογική εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, πίστεψε με κι εγώ θα ήμουν μαζί σας και πρωτεργάτης. Όσο για τον Μπαλασκα, απλώς έκανε κωλοτουμπα δημοσίως. Κατ'ιδίαν η γνώμη του θαρρώ πως ειναι άλλη.

      Διαγραφή
    12. Κολλας στο ότι είπα πως εσείς το τραβηξατε? Που θελεις να ξέρω ποιός το τράβηξε και τι σημασία έχει αυτό??? Φασίστας είναι αυτός που προσπαθεί να το παίξει προστάτης του συνόλου με αυθαίρετο τρόπο. και αυθαίρετος είναι όταν είστε 30 άτομα. Ποιο δημοτικό συμβούλιο? Για να μην τους ζαλιζετε έκαναν ένα ανούσιο ψήφισμα άνευ σημασίας.

      Διαγραφή
    13. Φασίστας φίλε μου 0431 είναι αυτός που θεωρεί οτι οι δικές του ιδέες είναι οι καλύτερες αδιαπραγμάτευτα, ενώ όλες οι άλλες είναι για τα σκουπίδια και οτι τον έταξε ο Θεός να σώσει τον κόσμο.
      Για ψαχτείτε λίγο !

      Διαγραφή
    14. Το ανούσιο ψήφισμα άνευ σημασίας είναι μπούσουλας για το μέλλον όσο και να μην θέλεις να το παραδεχτείς. Και δεν είναι 30 αυτοί που είναι κατά των μεταλλείων και συσπειρώθηκαν γύρω από το μέτωπο. Και το θέλω να προστατέψω τον τόπο μου ή θέλω να παλέψω ώστε αν γίνει η εξόρυξη να γίνει με ποιο ανθρώπινους όρους δεν είναι φασίστας. Φασίστες είστε όλοι εσείς που σε λίγο θα μας πείτε πως τα μεταλλεία κάνουν καλό στην υγεία.

      Διαγραφή
    15. Κάτσε γιατι μου το αλλάζεις τώρα. Είπα ότι είμαι υπέρ του να παλέψουμε όλοι ώστε η εξόρυξη να γίνει με ανθρώπινους και ανθρωποκεντρικούς όρους. Δες τι είπα λίγο παραπάνω. ΠΡΟΦΑΝΏΣ και δεν πρόκειται για φασισμό αυτό, ίσα ίσα είναι απόλυτα υγιής μορφή παλης. Το θέμα είναι ότι δεν υποστηρίζετε αυτό!

      Διαγραφή
    16. Η ώρα του παιδιού τελείωσε ! Αντε πάτε αλλού να παίξετε !
      Εσείς γίνατε οι Ηρακλείς του τόπου και εμείς είμαστε οι καταστροφείς του! Σίγουρα δεν είστε καλά!
      Αν είχατε καλή θέληση, σοβαρότητα και ρεαλισμό θα ήμασταν όλοι μαζί για να αγωνιστούμε ώστε η εξόρυξη όλων των μεταλλευμάτων να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εσείς όμως καλλιεργώντας την πόλωση και φέρνοντας το διχασμό, ηθελημένα ή αθέλητα παίζετε το παιχνίδι των ισχυρών και των εταιρειών.
      Τα μεταλλεία κάνουν καλό στον τόπο σαφώς και ανάπτυξη χωρίς θυσίες δε γίνεται. Εσείς οι λίγοι βολεμένοι με τα δυό χωράφια και τα πέντε ζώα σας δε νοιάζεστε για όλους αυτούς τους άνεργους που ετοιμάζονται να φύγουν μετανάστες και κάποιοι θα ψάξουν δουλειά και στα ανθρακωρυχεία της Γερμανίας, του Βελγίου κλπ όπου χιλιάδες Ελληνες έπιασαν δουλειά στην προηγούμενη μετανάστευση 1960 - 1980 και έφαγαν όλη τη ζωή τους εκεί.
      Κανείς σας όμως δεν ομολογεί οτι καταρρίφθηκαν όλα τα επιχειρήματα για ανοικτή εκμετάλλευση (θα είναι υπόγεια) ή για χρήση κυανίου (δεν πρόκειται να γίνει χρήση κυανίου) και συνεχίζετε να σηκώνετε σκόνη έτσι για ένα καπρίτσιο ή για να κάνετε την κομματική δουλειά για λογαριασμό του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
      Εσείς διαπράττετε εγκλήματα κατά του Κιλκίς.

      Διαγραφή
    17. Με το «αν γίνει» δεν αλλάζω τίποτα. Δεν είμαι και κανένα ψώνιο να νομίζω πως είμαι ο θεός και δε θα επιτρέψω να γίνει η εξόρυξη.

      Διαγραφή
    18. 05:10 PM - Να φανταστώ πως είσαι από τα @ @ @ του Αριστοτέλη?

      Διαγραφή
    19. Κι εσείς του Τσίπρα ???????????????

      Διαγραφή
  45. Αυτή είναι η κατάντια μερίδας αυτών που δυστυχώς αποκαλούνται Αρχές του τόπου που σύρονται και φέρονται από 10-20 πεταμένους με λαϊκισμό και ελαφριά την καρδιά! Σου λέει τώρα τον μπελά μας θέλουμε ? Οι περισσότεροι από αυτούς ούτε κατάλαβαν τι θα γίνει με τον ορυκτό πλούτο.
    Ούτε ένα σχόλιο όμως δεν ακούσαμε για το πόσοι μαζεύτηκαν μπροστά στο Δημαρχείο χθές. Τρείς χωρίς κούκο! Εχετε αντίρρηση ? Ημασταν εκεί !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δεν ήμουν εκεί. Από βίντεο και φωτογραφίες που είδα όντως δεν είχε πολύ κόσμο.
      Στο δια ταύτα τώρα. Τι περίμενες να έχει, 2.000 άτομα? Για κάντε μια συγκέντρωση οι υπέρ των μεταλλείων να δούμε πόσοι θα μαζευτείτε? Και μετά συνεχίζουμε την συζήτηση. Μέχρι τότε σσσσσς.

      Διαγραφή
    2. δεν έγινε καμμιά κινητοποίηση για εχθές ούτε προσπάθεια να μαζευτεί κόσμος.απλή σταση εργασίας για 2 ώρες προς ένδειξη διαμαρτυρίας

      Διαγραφή
    3. Αραία αραία καμιά σαρανταρέα που έλεγε και το παλιό περιπαικτικό σύνθημα !
      Και γιατί δεν έγινε κινητοποίηση, τη στιγμή που από όλα τα μέσα καλέσατε τον κόσμο να πάει !
      Και άντε για το Δημαρχείο δεν έγινε κινητοποίηση, για τη ΔοΪράνη που ήτανε τρείς κι ο κούκος ???
      Εμείς γιατί να κάνουμε συγκέντρωση για να πλακωθούμε μαζί σας!
      Αυτό θα ήθελαν όσοι προσπαθούν να διχάσουν τον κόσμο του Κιλκίς!
      Για το αυτονόητο δε χρειάζεται να γίνουν συγκεντρώσεις, ούτε στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την όποια εταιρεία αναλάβει.
      Πάτε όλοι μαζί να κόψετε το κεφάλι σας δε μας νοιάζει! Εμείς πολεμάμε το ψέμα, τις ψυχώσεις, τον μεσαιωνισμό, τον σκοταδισμό, το φασισμό των λίγων, την εικονική πραγματικότητα των βαρεμένων.
      Αντε γειά !

      Διαγραφή
  46. Χωρις κουκουλα; Ειμαστε δυο, ειμαστε τρεις, εμαστε χιλιοι δεκατρεις... Κακα μαντατα σουχω. Μαζευτηκαν 8.000 υπογραφες σε δυο μηνες και δεν ξερω ποσες χιλιαδες απο την εκκλησια. Δεν παμε καλα εσύ θες να μας αναπτυξεις αλλα εμεις θελουμε να μεινουμε υποαναπτυκτοι. Οταν λες αγαπω τη φύση τι εννοείς; Όταν αγαπάς βιάζεις; Άλλα ανικανοποιητα συναισθήματα εκτός απ΄το μας ¨ξεστραβώσεις¨ διατηρείς; Εγώ εχω δουλειά,δε ζητω ρουσφετια,και δε θα υποχρεωθεις. Καλλειεργω βιολογικά αγγούρια μελιτζανες και κολοκυθια. Περνα και απο μενα να σε κερασω:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν νομίζεις οτι με το αλήτικο υπονοούμενό σου θα περάσει το δικό σου είσαι γελασμένος. Απλώς αποδεικνύεις αυτό που υποστηρίζουμε οτι το Κιλκίς δε μπορεί να βασίζεται σε πεταμένους και περιθωριακούς σαν και σένα αληταρά βαρεμένε.
      Οσο για το μάζεμα υπογραφών είναι πολύ γνωστή ιστορία όπου ένας υπογράφει για όσους θυμάται. Η δε Εκκλησία έχει μεγάλη εμπειρία σ' αυτά τα μαγειρέματα με τις άνωθεν ευλογίες !!!!!

      Διαγραφή
    2. ΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ 0508.

      Διαγραφή
    3. Τουλαχιστον σου χρειαστηκαν τα κολοκυθακια και οι μελιτζανες,εχεις προτιμησεις ,τι να κανουμε!

      Διαγραφή
  47. Έχω κρατησει και κολοκυθες με το μακρυ κοτσανι για large απολαυσεις,,, και παλι χωρις υποχρεωση:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. κολοκυθακια και μελιτζανες απο τα μεταλλεια κρουσιων σε τιμες προσιτες στο πιατο σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. εμφιαλωμενο νερο μεταλλειων βαθης και στειρα για ενισχυση εδαφων και αποκαταστασης τοπιου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. τα νεα καλυτερα χωρια θα γινουν μεσα στις τρυπες των μεταλλειων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. επισης τα μεταλλεια να περιληφθουν στο νεο τουριστικο οδηγο του κιλκις ως τοπος ξεχωρου καλλους οπως γινεται και με τα μεταλλεια της χαλκιδικης. ετσι θα ερθουν τουριστες στο νομο να δουν τα νεα θαυμαστα εργα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. μην ξεχνατε η ελλαδα δεν ειναι μεξικο... η ελλαδα ειναι ελβετια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. τα κολοκυθακια και οι μελιτζανες τρωγονται ο χαλκοπυριτης νο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.