Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Συγκλονισμένο το Βέλγιο από την τραγωδία σε τούνελ της Ελβετίας - 22 παιδιά ανάμεσα στους 28 νεκρούς του τροχαίου

- 12 ετών ο μέσος όρος των θυμάτων
- Αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής οι αιτίες του δυστυχήματος
- Πληροφορίες πως το λεωφορείο ενεπλάκη σε μετωπική σύγκρουση
- Τα παιδιά και οι συνοδοί τους επέστρεφαν από διακοπές για σκι στην Ελβετία

Οι διακοπές τους είχαν την πιο τραγική κατάληξη. 28 άνθρωποι, μεταξύ τους 22 παιδιά βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε, ανετράπη μέσα σε τούνελ. Νεκροί είναι, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή δίκτυα, οι δυο οδηγοί (είναι σύνηθες σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με πούλμαν να υπάρχουν δυο οδηγοί) και δυο από τους συνοδούς των παιδιών.


Οι 52 επιβάτες του μοιραίου λεωφορείου ήταν Βέλγοι, που επέστρεφαν στη χώρα τους μετά τις χειμερινές διακοπές τους στην Ελβετία, όπου είχαν πάει για σκι στην περιοχή Βαλ ντ' Ανιβιέρ.
Η είσοδος του μοιραίου τούνελΥπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, το βράδυ της Τρίτης, το λεωφορείο έπεσε πάνω στον τοίχο εντός τούνελ στο καντόνι Wallis, κοντά στα σύνορα με την Ιταλία. Το Sky News μεταδίδει την πληροφορία πως δεν αποκλείεται το πούλμαν να ενεπλάκη σε μετωπική σύγκρουση.
Σωστικά συνεργεία μεταφέρουν τους τραυματίες στα ελικόπτεραΣύμφωνα με την εφημερίδα Blick της Ελβετίας, από τη σύγκρουση έχουν τραυματιστεί 24 από τους επιβαίνοντες. Μεταφέρθηκαν σε τέσσερα νοσοκομεία της περιοχής Βαλέ, ενώ άλλοι μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα στη Βέρνη και τη Λωζάνη.
Ασθενοφόρα στην είσοδο του τούνελΤα παιδιά που βρίσκονταν στο μοιραίο πούλμαν έμεναν στα βελγικά χωριά Λόμελ και Χεβερλέ.
Η αστυνομία της Ελβετίας έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για να ρίξει φως στα αίτια του μοιραίου δυστυχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.