Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Πολίτες Αριστοτέλη: "Και με τη σφραγίδα της Περιφέρειας Κ.Μ. συνεχίζονται οι εργασίες της Ε.Χ. "

Και όμως γίνεται...
Κάποιοι βιάστηκαν για να πανηγυρίζουν... Κάποιοι άλλοι πάλι βρήκαν την ευκαιρία να λοιδωρήσουν και να πούν τα δικά τους τροπάρια... Τελικά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διέψευσε όλες τις Κασσάνδρες, οι οποίες χθές έστησαν χορό σε βάρος όλης της τοπικής κοινωνίας των Μαδεμοχωρίων και των 603 εργαζομένων στα Μεταλλεία.  Με χθεσινή απόφαση της, την οποία κοινοποίησε σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, έδωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο, το πράσινο φως για την έναρξη των εργασιών της εταιρείας Ε.Χ., μέσω των σχετικών δασικών παραχωρήσεων στις Σκουριές. Μην σπεύσει εδώ κανένας παπαγάλος να πεί, ότι το δάσος ανήκει στον κ. Τίποτα και στην παρέα του...
Η συγκεκριμένη δασική έκταση στην οποία πρόκειται να γίνει η χωροθέτηση των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων έκτασης 3.400 τ.μ. ανήκει στην Ελληνικός Χρυσός η οποία έχει καταβάλει ήση στο ελληνικό στο δημόσιο ένα ποσό ύψους περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ.
Θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να σπάσουμε πλάκα με την «πανηγυρική επιβεβαίωση» του «Παρατηρητηρίου...»(Δείτε εδώ). Δε θα το κάνουμε όμως, γιατί πρώτον δεν είναι στις προθέσεις μας να παραβιάζουμε ανοιχτές θύρες... Όλη η Ελλάδα ξέρει πλέον, ποιος είναι ο ρόλος του στην υπανάπτυξη της χώρας, όπως επίσης άπαντες γνωρίζουν πια, ότι για το μόνο πράγμα, που δεν μπορεί να υπερηφανεύεται, είναι η αξιοπιστία του. Για άλλα πράγματα ίσως... Πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με τον τίτλο, που κουβαλάει... Ένας τίτλος εξίσου παραπλανητικός, αναφορικά με τις αληθινές προθέσεις του κ. τίποτα.
Κατά τη γνώμη μας στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η προχθεσινή βαρύγδουπη ανάρτηση. Η παραπλάνηση σε όλο της το μεγαλείο, χέρι- χέρι με την προπαγάνδα, καθώς θεωρούμε βέβαιο, πως ο κ. τίποτα και το «επιτελείο» του γνώριζαν, ότι χθες επρόκειτο να ανακοινωθούν από την περιφέρεια Κ.Μ. οι παραχωρήσεις στις Σκουριές. Άλλωστε είναι γνωστό ότι έχει τις καλύτερες άκρες... Παλιός γνώστης του προπαγανδιστικού παιχνιδιού, έστησε μια δημοσίευση για να πάρει και πάλι επικοινωνιακό προβάδισμα, για να έχει να λέει εκ των υστέρων τα δικά του για «αναξιοπρεπείς δημόσιους λειτουργούς» κλπ. και το κυριότερο για να έχει στην τσίτα τις «λεγεώνες ταχείας επέμβασης»...(Φαίνεται και απόψε αυτό στο δημαρχείο της Ιερισσού...)
Ο θυμός του σκιώδους... «περιφερειάρχη Κ.Μ.», για την αστυνομία, που δεν έκανε όπως επιθυμούσε ο ίδιος τη δουλειά της, είναι φανερός απέναντι και στο δασαρχείο Αρναίας, στο οποίο «βάζει χέρι», επειδή δεν σταμάτησε απο την πρώτη στιγμή τις εργασίες εγκατάστασης του εργοταξίου στις Σκουριές. Δεν τις κατήγγειλε λέει και δεν κίνησε τις αυτόφορες διαδικασίες για τη σύλληψη στελεχών της Ε.Χ.
Όταν βέβαια ο κ. τίποτα και η παρέα του, κατέλαβαν το σημείο , κόβοντας 3 δέντρα για να φτιάξουν οδοφράγματα, δεν λειτούργησαν παρανόμως.... Αλίμονο! Εδώ δεν αγγίζουν οι διωκτικές αρχές τον κ. τίποτα, θα τον αγγίξει το δασαρχείο; Επί δύο χρόνια κτισμένη καλύβα μέσα στο δάσος, χωρίς καμία άδεια και δεν κουνήθηκε φύλλο....
Και εδώ γεννάται ένα θεμελιώδες ερώτημα, μήπως τελικά ο κ. τίποτα, βρίσκει λίγο χαλαρούς τους εδώ δημόσιους μας λειτουργούς στην εφαρμογή των νόμων, που παραβαίνει σχεδόν καθημερινά και κάνει ό,τι του αρέσει; Από που πηγάζει τέτοιο θράσος και ο κ. τίποτα κρατάει ταυτόχρονα μαστίγιο και καρότο και συμπεριφέρεται σαν η ΒΑ Χαλκιδική να είναι τσιφλίκι του; Όποτε θέλει τον βλέπει παράδεισο και όποτε θέλει τον κάνει Κερατέα; Τη μια να απειλεί με χειρότερες εικόνες και καταστάσεις και την άλλη με απύθμενη υποκρισία, να λέει μπροστά στις κάμερες του, απευθυνόμενος προς τους αστυνομικούς, που φυλούσαν τις Σκουριές, απο τις λεγεώνες του, ότι είναι «παιδιά μας»...
Δε μπορεί, κάποια στιγμή ο ήλιος της δικαιοσύνης θα γίνει νοητός... Μέχρι τότε υπομονή Μαδεμοχωρίτες. Εκτός εάν ο κ. Τίποτα συναισθανθεί τη σωρεία λαθών και σφαλμάτων του, επί σειρά ετών και μετουσιώσει σε πράξη την έννοια, που κουβαλάει ο ψευδεπίγραφος κατά τα έργα του, τίτλος του blog που διατηρεί. Μετατραπεί δηλαδή σε έναν original παρατηρητή μεταλλευτικών δραστηριοτήτων. Ας μην το αποκλείσουμε. Γίνονται και θαύματα στις μέρες μας.
Όλοι εμείς όμως η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής, ας χαρούμε αυτό το γεγονός. Η επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στο δήμο μας συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς. Μπαίνουμε σε μια φάση ανάπτυξης και δημιουργικότητας για τον τόπο μας, όσο κανένα άλλο μέρος στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Δεν πετάμε στα σύννεφα, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Χρειάζεται όμως θετική ενέργεια και σκέψη από όλους, ουτώς ώστε ενωμένοι σα γροθιά να ξεπεράσουμε τις συμπληγάδες αυτής της πρωτοφανούς κρίσης σε όλα τα επίπεδα.

5 σχόλια:

  1. Είστε πουλημένες Πολίτες Αριστοτέλη και δε μας πείθετε για τίποτε άλλο εκτός αυτού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι εφιάλτες που ξεπουλάνε τον τόπο τους χαίρονται για τα αργύρια που θα πάρουν ! Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κατάντημα από το εργάζεσαι σαν δούλος και σαν προδότης στη χώρα σου , εξυπηρετόντας ξένα συμφέροντα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχει χαθεί κάθε ανθρώπινη αξία ! Φτάσαμε στο εξής απίθανο ! Κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής να πληρώνονται για να πολιορκήσουν και να πολεμήσουν ενάντια στο τόπο τους και τα σπίτια τους, επειδή οι χρυσοθήρες τους υπόσχονται λάφυρα και χρυσό . Δηλαδή ενάντια στους συμπατριώτες τους , τους συγγενείς και τα αδέρφια τους . Και όταν επέλθη η καταστροφή θα καταντούν δούλοι στην πατρίδα τους , αφού τα αφεντικά που υπερασπίστηκαν θα καθορίζουν τη ζωή τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλήτες του Πάχτα η προπαγάνδα σας δεν πείθει κανένα . Η αλήθεια είναι απλή. Είνα άλλο το γκρεμίζω , καταστρέφω , ξεπουλάω και άλλο το χτίζω , δημιουργώ και προστατεύω τον τόπο μου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ενωμένοι όλοι εσείς σαν μια γροθιά (μαζί με τον Πάχτα, τον Μπόμπολα και την eldorando) όσο "ξεπερνάτε" τις συμπληγάδες αυτής της κρίσης, δεν μας αφήνετε εμάς, που θεωρούμε τέτοια άτομα δημιουργούς της κρίσης, στην ησυχία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.