Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

Εκλογές Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας: Πρόεδρος ο Κ. Μίχαλος και μέλος Δ.Ε. ο κιλκισιώτης Παύλος Τονικίδης

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Προέδρου και Διοικητικής Επιτροπής στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας.
Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος με 63 ψήφους. Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Παύλος Ραβάνης που διεκδίκησε την προεδρία έλαβε 50 ψήφους, ενώ υπήρξε και 1 λευκό ψηφοδέλτιο.
Ως μέλη της Διοικητικής Επιτροπής της Κ.Ε.Ε.Ε., εξελέγησαν οι κ.κ.:
Τσώτσος Ιορδάνης (Επιμελητήριο Πέλλας)
Χατζηχριστοδούλου Ηλίας (Επιμελητήριο Πιερίας)
Αγνιάδης Παναγιώτης (Επιμελητήριο Βοιωτίας)
Τσατσούλης Άγγελος (Επιμελητήριο Καβάλας)
Χονδρογιάννης Γεώργιος (Επιμελητήριο Κέρκυρας)
Παπαδόπουλος Παναγιώτης (Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης)
Ζορπίδης Μιχάλης (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης)
Τονικίδης Παύλος (Επιμελητήριο Κιλκίς)
Τις επόμενες ημέρες θα συνέλθει η νέα Δ.Ε. προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.
Ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, αμέσως μετά την εκλογή του δήλωσε:
«Εδώ και δύο χρόνια, ο επιχειρηματικός κόσμος δίνει μια άνιση μάχη ενάντια στην οικονομική κρίση, η οποία δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες για όλους τους κλάδους της αγοράς.
Σ’ αυτό το δύσκολο περιβάλλον, οι επιχειρήσεις αγωνίζονται να παραμείνουν στη ζωή. Αγωνίζονται ενάντια στην ύφεση, στην έλλειψη ρευστότητας, στην εξοντωτική φορολόγηση, αλλά και σε μια σειρά από χρόνια προβλήματα που πλήττουν την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.
Δυστυχώς η Πολιτεία, λειτουργώντας υπό την πίεση των δανειστών της, δείχνει αυτή τη στιγμή να κωφεύει στις πραγματικές ανάγκες και τα αιτήματα της αγοράς. Αντί να εφαρμόζει γενναίες αναπτυξιακές πολιτικές, επιμένει σε οριζόντια μέτρα λιτότητας που επιτείνουν την ύφεση. Αντί να καταπολεμά τα εκατοντάδες καταγεγραμμένα εμπόδια στην ανταγωνιστικότητα, επιτίθεται σε δομές και θεσμούς που στηρίζουν παραδοσιακά τις ελληνικές επιχειρήσεις. Η πρόσφατη απαίτηση για κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια, αλλά και τα κατά καιρούς σχέδια περί συγχωνεύσεων, δείχνουν ότι ο Επιμελητηριακός Θεσμός βρίσκεται στο στόχαστρο εγχώριων και ξένων παραγόντων.
Για όλους αυτούς τους λόγους, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος καλείται να είναι ισχυρή, με υψηλό βαθμό συσπείρωσης και ξεκάθαρο διεκδικητικό λόγο. Όλοι μαζί θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις
· Για να στηρίξουμε αποτελεσματικά τον αγώνα των μελών μας σε όλη τη χώρα. Να απαιτήσουμε συνθήκες επιβίωσης και ανάπτυξης, ενάντια στην ασφυξία που σήμερα βιώνουν 900.000 ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
· Για να διεκδικήσουμε λόγο και συμμετοχή στις κρίσιμες αποφάσεις που λαμβάνονται για την ελληνική οικονομία. Να ενώσουμε την εμπειρία, τη γνώση και τις προτάσεις όλων των Επιμελητηρίων, σε ένα κοινό, ισχυρό μέτωπο υπέρ της επιχειρηματικότητας.
· Για να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να διαγράψει και να απαξιώσει την εκατόχρονη και πλέον προσφορά του Επιμελητηριακού Θεσμού στην επιχειρηματικότητα, στην ανάπτυξη και στην πρόοδο του τόπου.
Η μάχη για το αύριο της επιχειρηματικότητας και του Επιμελητηριακού Θεσμού στην Ελλάδα, έχει ξεκινήσει. Θα τη δώσουμε και θα την κερδίσουμε όλοι μαζί».

2 σχόλια: