Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.

Τα 3 σωματεία εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός εξέδωσαν ανακοίνωση, που αναφέρει τα εξής: "Εμείς, οι κάτωθι υπογεγραμμένοι εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός διαβάσαμε με μεγάλη λύπη τις ανακοινώσεις των κομμάτων της «αριστεράς και της προόδου», όπου όλα εκτός του ΚΚΕ μας αποκαλούν «τραμπούκους».
Εμείς δεν είμαστε σίγουρα τραμπούκοι. Είμαστε 603 εργαζόμενοι και ανεβήκαμε την περασμένη Τρίτη στις Σκουριές για να υπερασπιστούμε το ιερό δικαίωμα μας στην εργασία, που κάποιοι χαϊδεμένοι περιθωριακοί, χάρη στις πλάτες αυτών των κομμάτων και την ανοχή του κράτους, εμφανίστηκαν εκεί ως «προστάτες του περιβάλλοντος» οπλισμένοι σαν αστακοί.
Η απόφαση μας νʼ ανεβούμε στο βουνό πάρθηκε από μας τους ίδιους, τους προέδρους των τριών σωματείων ομόφωνα χωρίς δεύτερη κουβέντα και χωρίς να ρωτήσουμε καμία εταιρεία. Και ο λόγος δεν είναι μόνο η υπεράσπιση του μεροκάματου μας, κάτι που θα έπρεπε κανονικά να κάνει η πολιτεία. Είμαστε εδώ επειδή θέλουμε να αποφύγουμε μία δεύτερη Κερατέα, όπως το ονειρεύονται πολλοί από αυτούς, που κάποιοι αλαφροΐσκιωτοι αποκαλούν «κατοίκους».
Κόμματα της Αριστεράς, Μπορεί το πάθος σας για ψήφους να μην σας αφήνει να το συνειδητοποιήσετε,όμως τελικά όπως αποδεικνύεται, μόνο κατʼ όνομα είστε αριστερά κόμματα. Έχετε απομακρυνθεί από την εργατική τάξη. Και δεν είναι μόνο αυτό, πάτε να την αφανίσετε κιόλας, δίνοντας στήριξη οικονομική και πολιτική στη νέα πελατεία σας, που δεν έχει καμία σχέση με το μέσο Έλληνα εργαζόμενο πολίτη. Είναι βολεμένη σε κάποια κρατική θεσούλα και στον απεριόριστο ελεύθερο χρόνο της, κάνει και το χόμπι της. «Προστατεύει» το περιβάλλον χτυπώντας εργάτες με πέτρες, ξύλα και πυροσβεστήρες. Αν δεν το μάθατε σας λέμε ότι είχαμε και 4 τραυματίες.
Να τη χαίρεστε τη νέα σας «εργατική τάξη» και να γνωρίζετε επίσης πως το δικαίωμα μας στην εργασία και το μεροκάματο του τίμιου ιδρώτα μας, δε θα μας το στερήσει κανείς.
Όλη μας η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας για επιβίωση και αξιοπρέπεια. Αυτή η πορεία και αυτός ο αγώνας που δίνουμε καθημερινά, δε θα επιτρέψουμε σε κανένα τραμπούκο να τη σταματήσει.
Είμαστε εδώ στις Σκουριές και θα είμαστε εδώ όσο χρειαστεί. Αυτός ο αγώνας δεν έχει επιστροφή. Μπροστά μας δεν ξέρουμε τι θα συναντήσουμε. Αλλά πίσω δε γυρνάμε. Αυτό προστάζει το καθήκον απέναντι στις οικογένειες μας και τους εαυτούς μας."


Οι πρόεδροι των 3 σωματείων της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.
Χρήστος Ζαφειρούδας - Άγγελος Δεληγιώβας - Γιώργος Ζέκιος

7 σχόλια:

  1. Εσεις πουλατε το μελλον των παιδιων σας για να εχετε μια δουλεια που θα καταστρεψει οριστικα την πανεμορφη αυτη περιοχη.Να ξερετε οτι αυτος ο τοπος ειναι και δικος μας.Μαζι πρεπει να βρουμε αλλου ειδους απασχοληση που δεν θα σαρωσει τα παντα με μονους κερδισμενους τις πολυεθνικες. Σε τι τοπο θα ζησουν τα εγγονια σας αναρωτηθηκατε ποτε; Ο Μπομπολας και οι Καναδοι αφου ρημαξουν το βουνο και στραγγιξουν τα ορυκτα θα φυγουν ,εσεις και τοτε φτωχοι θα εισαστε και ουτε να μεταναστευσετε δεν θα εχετε δυνατοτητα. Τι νερο θα πινετε τι απασχοληση να κανεις σε εναν δηλητηριασμενο τοπο; Δειτε και λιγο πιο μακρυα απο το μικροσυμφερον σας μην γινεστε οργανα των εταιριων.Οσοι αντιστεκονται δεν ειναι εχθροι σας και δεν καταντησαν αυτοι ετσι την χωρα μας,αντιθετα ο Μπομπολας το αφεντικο σας ειναι πισω απο καθε ρεμουλα των τελευταιων δεκαετιων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΓΕ ! Προσυπογράφω τον προηγούμενο αναγνώστη - σχολιαστή. Πρέπει να μπορέσουμε να αγγίξουμε ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ζωής και από εκεί να βγάλουμε αποφάσεις και να κάνουμε επιλογές. Δεν μπορεί να μη βλέπετε ότι είστε οι πρώτοι που ακολουθείτε πιστά αυτό που επιθυμείται και σχεδιάστηκε : να είμαστε τόσοι ανύμποροι οικονομικά που ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα δούμε την μεταλλεία σαν δουλειά κι ας οδηγεί σε θανάτωση ολόκληρων περιοχών και πληθυσμών!

      Διαγραφή
    2. Ναι, 2000 χονια πεθαινουμε.

      ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ . ΕΔΩ ΚΑΙ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΘΑΝΑΜΕ.
      Και ο Παπαγεωργιου να καθετε ο ιδιος να τρωει το ξυλο και οχι να σας καλει στην ΜΠ. το 75% ειναι μεταλλορυχοι. γιατι εβαλε εσας μπροστα ,(τον ειδιο τον εχουμμε χ..αλλα αν καποιος δεν συγκρατιωταν? Αυτες ειναι οι τακτικες... Ο ηρωας. Η αρχες της ζωης ειναι δουλεια , οπως σε εσας η αγροτια. ο Παπαγεωργιου ειναι παρασιτο, δεν δουλευει εδω και 15 χρονια -το λιγοτερο. Αυτο σας ειπαι .

      Διαγραφή
    3. 12:57 AM - Αρκετά ρε άρχοντα. Μας τα έχεις κάνει τούμπανο.

      Διαγραφή
    4. 12:57
      Πες μας και για τον εκπρόσωπο των εργαζομένων τον κ. Μοσχόπουλο. Όλη την ιστορία. Πόσο δούλεψε και πως βγήκε στη σύνταξη.

      Διαγραφή
  2. 1) O Παπαγεωργίου είναι 70 φεύγα - τι το λοιπόν αν έχει 15 χρόνια να εργαστεί ; Τι θέλετε να μας πείτε με αυτό;

    2) Και πόσο πιο απλά να σας το πούμε: ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΞΑΛΘΙΩΜΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΝΑ ΠΑΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟς ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. Αν είναι να κάνουμε ότι δουλειά να'ναι απλά για να βγάλουμε χρήμα πάμε να κάνουμε όλοι τους ιερόδουλους! και αυτή δουλειά δεν είναι ; για ανάγκη δε γίνεται; Όμως δεν ανατινάζει στον αέρα ολόκληρα κομμάτια γης ! Επιτέλους ! μην κάνετε ότι δε βλέπετε τι συμβαίνει σε τόσες άλλες χώρες μέχρι και στις γείτονες Βουλγαρία και Τουρκία ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΩΠΟΙ, ΕΥΤΥΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΜΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ; ΡΕ ! ΓΙΑΤΙ ; ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Μ...ΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ; Επιτέλους! μην κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε πως γίνεστε γεννίτσαροι προκειμένου να καλύψετε μόνο το δικό σας σπιτικό. Επιτέλους ! μην κάνετε πως δεν ξέρετε ότι αν και εσείς επιμένατε με το ίδιο σθένος θα μπορούσαμε να αναγκάσουμε τον κυβερνητικό μηχανισμό να μας βοηθήσει σε υγιή ανάπτυξη των τόπων μας. ΑΠΛΑ εσείς τα παρατήσατε για να έχετε ΕΝΑ εισόδημα και ΣΤΡΑΒΑ το καπέλο! ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΛΛΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ (κι ας είναι από το μηδέν), ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΑΠΑΚΙ ΝΤΕΛΙΒΕΡΙ ΕΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΡΙΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσείς μπορεί να εργάζεστε κοντά σε αφεντικά που εκμεταλεύονται και ρημάζουν ένα τόπο , να είστε πληρωμένοι συνεργάτες αυτών που στο όνομα του κέρδους καταστρέφουν και μολύνουν το περιβάλλον , στο οποίο ζουν χιλιάδες άνθρωποι, αυτό όμως δεν σας δικαιολογεί, αντίθετα , σας καθιστά συνένοχους, συνυπεύθυνους , στη βία , στους εκβιασμούς , στις απατεωνιές των εταιριών χρυσού. Δεν έχετε λοιπόν κανένα δικαίωμα να ξεπουλάτε το μέλλον των παιδιών μας και να σκέφθεστε μόνο το συμφέρον σας . Η πορεία που διαλέξατε είναι καταστροφική ! Ελάτε με τον κόσμο που λέει όχι στα μεταλλεία χρυσού , να διώξουμε τους απατεώνες από τον τόπο μας και να αναπτύξουμε τουριστικά τη Χαλκιδική. Ολοι μαζί μπορούμε να σταματήσουμε το κακό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.