Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Απάντηση π. Επιφανίου Θεοδωρίδη στον καθηγητή Ανανία Τσιραμπίδη

Αξιότιμε κύριε καθηγητά,
Διάβασα το πρόσφατο δημοσίευμα σας για την μεταλλευτική δραστηριότητα στο Κιλκίς έκπληκτος, από τα όσα γράφετε ότι τόσο εγώ όσο και οι δύο άλλοι εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως δηλώσαμε στην συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων στις 16 Φεβρουαρίου 2012. Στην συνεδρίαση ήσασταν παρών, όπως και εγώ. Αναρωτιέμαι για ποιο λόγο χρησιμοποιείτε δήθεν δηλώσεις μου με αποκορύφωμα ότι δήλωσα να εισάγουμε τις αναγκαίες πρώτες ύλες για την Χώρα μας;
Η εισήγηση μου, η οποία δημοσιεύτηκε και στον τοπικό τύπο δεν αναφέρεται καν στις αναγκαίες πρώτες ύλες για την χώρα μας.


Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα σας να είστε υπέρ της μεταλλευτικής δραστηριότητας και στο Κιλκίς, όπως επίσης δεν αμφισβητώ την επιστημονική σας κατάρτιση πάνω στο θέμα. Όταν όμως χρησιμοποιείται ψευδείς δηλώσεις που δήθεν ειπώθηκαν εκ μέρους μου αποδεικνύεται ότι δεν σέβεστε την αντίθετη θέση κατά των μεταλλείων στο Κιλκίς. Αλλά ότι σας ενδιαφέρει να επικρατήσει η δική σας άποψη χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, ακόμα και ψέματα!
Η εισήγηση μου (την οποία επισυνάπτω) δήλωνε την αγωνία της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτή εκφράζεται σε μας τους κληρικούς καθημερινά. Δήλωνε τον λανθασμένο τρόπο του ΥΠΕΚΑ στο θέμα της ενημέρωσης. Δήλωνε πως δεν είμαστε ειδικοί στο θέμα των Μεταλλείων. Δήλωνε ότι είμαστε θετικοί στην δημιουργική ανάπτυξη που σέβεται το φυσικό περιβάλλον, την αξιοπρέπεια, την ποιότητα ζωής, την ιστορία, την υγεία και την βούληση των κατοίκων της περιοχής. Δήλωνε την αρνητική θέση μας για την δημιουργία των Μεταλλείων στην περιοχή των Κρουσσίων για τους λόγους ότι υπάρχει αναξιοπιστία προς το Κράτος, ένα ιδιαίτερα φυσικό κάλλος, ένας προσφυγικός πληθυσμός με πρωτογενείς αγροτικές καλλιέργειες, ένα παλιό μοναστήρι δίπλα στο Γερακαριό, ένας αρχαιολογικός χώρος δίπλα στο Παλατιανό και 12 χωριά καθώς επίσης και ο κίνδυνος μόλυνσης και επηρεασμού της υγείας. Δήλωνε την απορία μας για το τι θα γίνουν όλα αυτά με την εμφάνιση των Μεταλλείων και την προτίμηση μας στην διατήρηση όλων των παραπάνω. Τέλος δήλωνε την αποφασιστικότητα μας, να αγωνιστούμε με κάθε έννομο μέσο ούτως ώστε να μείνει η δημιουργία των Μεταλλείων στα χαρτιά.
Προσωπικά όσο και αν δεν συμφωνώ με την άποψη σας, όσο και με τις δηλώσεις σας, δεν σας είπα ποτέ ψεύτη, ούτε χρησιμοποίησα δηλώσεις σας διαστρεβλώνοντας τις για να ενισχύσω τις δικές μου θέσεις. Γι΄ αυτό απορώ πως εσείς κάνατε τέτοιο ολίσθημα. Λυπάμαι για την στάση σας.

25 σχόλια:

  1. ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ7 Μαρτίου 2012 στις 11:41 μ.μ.

    ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΣΑΣ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΣΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ. ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΕΠΩΝΥΜΑ. ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντελώς απαράδεκτο το σχόλιο του 1248 για τον π. Επιφάνιο, αλλά απαράδεκτη και η εμπλοκή της Εκκλησίας και μάλιστα της Μητρόπολης Κιλκίς στο συγκεκριμένο θέμα. Με ποιούς θα αγωνιστεί ο π. Επιφάνιος και ο Δεσπότης για να μη γίνει η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου του Ν. Κιλκίς, με τους άθεους του ΚΚΕ ή με τους μασκοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ? Δεν αντιλαμβάνονται οτι όλοι αυτοί οι περίεργοι τους χρησιμοποιούν ?
    Θα ήταν καλό η Εκκλησία να περιορισθεί στο θρησκευτικό της έργο και να αφήσει τα άλλα για την Πολιτεία. Ας δείξει ο Δεσπότης ένα πιο φιλοκιλκισιακό - φιλολαϊκό πρόσωπο που μέχρι σήμερα δεν το έδειξε και ας αφήσει τους ανέξοδους και ανεύθυνους λαΙκισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ξεκολα και φτυσε την καραμελα που πιπιλας ρε 0159 περι ΚΚΕ και οικολογων. ανοιξτε επιτελους τα ματια σας και δειτε την αληθεια. ξεπουλανε κοψοχρονια και μας δουλευουν κανονικα, αυτοι θα τσεπωσουν κιεμεις θα μεινουμε να βυζαινουμε το δαχτυλο. αυτο ποτε επιτελους θα το καταλαβετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 0221 Εχουμε την εμπειρία, την ωριμότητα και τη γνώση να βλέπουμε πολύ πιό βαθειά από εσάς την πραγματική αλήθεια και το πού πηγαίνει ο τόπος. Αν νομίζεις οτι τα δικά σας μάτια βλέπουν καλύτερα από τα δικά μας κάνεις τραγικό λάθος. Και μην αρχίσεις πάλι περί συμφερόντων, εταιρειών, ξεπουλημάτων κλπ γιατί όλα αυτά είναι αηδίες του κιλού.
      Η Μητρόπολη Κιλκίς έχει κάνει τραγικό λάθος που έχει εμπλακεί στο θέμα της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου και σύντομα θα κληθεί να ζητήσει συγγνώμη από το 75% των Κιλκισιωτών που δεν έχουν πρόβλημα να εξορυχθεί ό,τι πολύτιμο κρύβει η Κιλκισιακή γή φυσικά με κανόνες και αρχές.

      Διαγραφή
    2. να κοιτας την ημερομηνια πριν πάρεις τα χάπια σου μάλλον έληξαν αυτα που πηρες πριν γραψεις αυτό το σχόλιο. πιοι εισται εσεις που τα βλέπετε καλύτερα? και μην μου πης οτι φοβάσαι να πεις. αυτα ειναι αηδιες του κιλου(σε θυμιζει κατι αυτο?)
      το μετωπο εναντια στα μεταλλεια εχει αναρτησει ενα σωρο στοιχεια βιντεο απο αλλα μεταλεια μαρτυριες ανθρωπων που ζουν κοντα σε αυτα κλπ,εσυ μονο ασυναρτησιες λες.και τελος βλεπω τα εχεις βαλει με την εκκλησια(μαλλον αυτους φοβαστε περισσοτερο)δεν μας λετε ποτε επιτελους θελετε να ανακατευετε η εκκλησια με τα κοινα? στις διανομες φαγητων,στους πολεμους ,στην ανακουφιση των φτωχων,αρωστων,ορφανων κλπ.στο φιναλε μπορει να κανουμε και λαθος που δεν θελουμε τα μεταλλεια αλλα ειδα και τους αλανθαστους που επιμενουν οτι τα ξερουν καλυτερα απ'ολους σε τι καταντια εχουν φερει αυτον τον τοπο,και τελος να σου πω οτι αλλοι σε εκμεταλευονται και οχι αυτοι που κατηγορας

      Διαγραφή
    3. Εσύ 0538 από ποιό λήθαργο ξύπνησες τώρα ?
      Εγώ προσέχω αν έχουν λήξει τα χάπια μου, αλλά εσένα σε συνιστώ πριν διαβάσεις τα κείμενά μας να τρώς μπισκοτάκια για το άγχος!
      Πρέπει να αγχώνεσαι πολύ ! Και να παίρνεις και αντιεμετικό CILROTON ! Πάντως βλέπω οτι παρακολουθείς τα κείμενά μας και αυτό είναι καλό επειδή στο τέλος κάτι θα αποκομίσεις μιάς και σε κόβω για εντελώς αγράμματο !
      Για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου είναι βέβαιο οτι κάνετε το απόλυτο λάθος και αν δεν γίνει κάτι θα χτυπάτε όλοι το κεφάλι σας για τη μεγαλύτερη ευκαιρία που χάθηκε για το Κιλκίς.
      Για την Εκκλησία τα αισθήματά μας είναι ουδέτερα, το θρησκευτικό κομμάτι το βλέπουμε περισσότερο σα λαϊκή παράδοση, αλλά σίγουρα η συμπεριφορά του Δεσπότη Κιλκίς ( δεν τον αποκαλούμε Επίσκοπο ) είναι απαράδεκτη για τον τόπο και τους Κιλκισιώτες και η συμπόρευση με ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για τον ορυκτό πλούτο είναι ανίερη.
      Οταν μάθεις ποιοί είμαστε θα ζαλιστείς, αλλά αυτό το κρατάμε για έκπληξη. Είναι γεγονός βέβαια οτι δε θα θέλαμε να δώσουμε τώρα το δικαίωμα να μας βρίζει χυδαία ο κάθε αλήτης γιατί ξέρεις τσαντιζόμαστε και μετά θα έχουμε άλλα...

      Διαγραφή
  4. Καλά θα έκανες φίλε να βάλεις και το όνομά σου, όπως ο προηγούμενος. Γιατί έτσι μασκοφόρος είσαι εσύ. Η ουσία της τοποθέτησης του π. Επιφάνειου αγγίζει την βούληση της τοπικής κοινωνίας. Θα μπορούσε να ήταν ένας απλός πολίτης ή εκπρόσωπος άλλου φορέα, αυτό δεν έχει καμία σημασία. Και ποιος σου είπε ότι η Εκκλησία δεν δικαιούται να έχει κοινωνικές ευαισθησίες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί να βάλω το όνομά μου τη στιγμή που επικρατούν κανόνες ζούγκλας για να με βρίζει ο κάθε αλήτης ? Και εσύ που κάνεις την υπόδειξη ανώνυμος είσαι.
      Οσο για την ανέξοδη τοποθέτηση του π. Επιφάνιου νομίζω να συμφωνείς οτι λεονταρισμοί τέτοιου είδους δεν επιτρέπονται απο ιερωμένους. Η συμπεριφορά του δείχνει οτι η Μητρόπολη Κιλκίς έχει την αίσθηση οτι συνδιοικεί ένα τόπο ανεξάρτητο και ξεκομμένο από την Κεντρική Πολιτεία. Με άλλα λόγια είναι αλαζονική τέτοια συμπεριφορά τη στιγμή που η Μητρόπολη δε ρώτησε και την αντίθετη άποψη των πολλών Κιλκισιωτών, της σιωπηράς πλειοψηφίας του 75%, όπως ώφειλε.
      Είναι λυπηρό που η Μητρόπολη Κιλκίς διολισθαίνει σε λανθασμένες ατραπούς, ίσως για να αποπροσανατολίσει από τα εσωτερικά της προβλήματα ή για να προσελκύσει νέους οπαδούς.
      Αν όμως σε λίγο καιρό αποδειχθεί οτι από πίσω παίζονται πολύ μεγαλύτερα παιχνίδια όπως ακούγεται περί Εμφιετζόγλου - Μπόμπολα κλπ τότε τι θα πεί η Μητρόπολη οτι έκανε λάθος ?

      Διαγραφή
  5. Το 75% από που καταγράφεται, από το άθροισμα μήπως της πρώην Ν.Δ και του πρώην ΠΑΣΟΚ¨? Καλά θα κάνεις μασκοφόρε να κάνεις ένα γύρω στα χωριά των Κρουσσίων να το επιβεβαιώσεις αυτό το ποσοστό. Είμαι περίεργος να δω αν θα προλάβεις να ολοκληρώσεις την δημοσκόπιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα τι να απαντήσει κανείς σε γελοίες απειλές και μπούρδες σαν του συνάδελφου μασκοφόρου του ΣΥΡΙΖΑ 0242 !
      Το 75% αφορά όλους τους κατοίκους του Νομού Κιλκίς.
      Μιλάμε καθημερινά με πολλούς ανθρώπους από τα Κρούσια (τα Κρούσια γράφονται με ένα " σ ", ούτε αυτό δεν ξέρεις να γράφεις) και ξέρουμε πολύ καλά τι παίζει. Απλώς οι ηχηρές μειοψηφίες σηκώνουν πολλή σκόνη και έσπειραν φόβους με ψεύτικα κατασκευασμένα συνθήματα.

      Διαγραφή
  6. <> σε αυτά καταλήγει η αποκάλυψη για το ξεπούλημα της Ελλάδας και μέσω των Μεταλλείων στην Χαλκιδική. Συγχαρητήρια στην σελίδα σας που γράφει την πραγματικότητα. Συλλυπητήρια σε όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμα και βρίζουν αυτούς που το κατάλαβαν και αγωνίζονται να ανατρέψουν αυτή την νοσηρή νοοτροπία. Συγχαρητήρια στα παιδιά του Μετώπου και συλλυπητήρια στους "καναποριζωμένους" που είναι της λογικής <>. Συνεχίστε παιδιά και μην ξεχνάτε ότι οι περισσότεροι που σας βρίζουν είναι θασιώτες αυτής της λογικής που κατέστρεψε την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιός φοβάται την εκκλησία που είναι ενωμένη με τον απλό πολίτη ; Τα κινήματα που υπερασπίζονται ανθρώπινες αξίες δεν έχουν ανάγκη από χρώματα .Ο π.Επιφάνειος έχει το θάρρος της γνώμης , υπερασπίζεται την τοπική κοινωνία, αγαπάει το τόπο του και αγωνίζεται με σθένος για το κοινό αγαθό.Είναι άξιος και τιμά τα ράσα του . Μακάρι να είχαμε ανάλογους πολιτικούς να βγαίνουν μπροστά και όχι να κρύβονται πίσω από ασυνάρτητες ανακοινώσεις . ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει όλοι να φοβόμαστε την εκκλησία που λαϊκίζει ιδιαίτέρως όταν έτσι προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα δικά της στρεβλά για να μη πώ ημαρτημένα. Οι ιερείς της Μητρόπολης Κιλκίς γνωρίζουν πολύ καλά και αψευδής μάρτυρας τηα αλαζονείας το γεγονός οτι ο Δεσπότης Κιλκίς υποχρέωσε όλες τις ενοριακές Επιτροπές να αγοράσουν τη φωτογραφία του και να την αναρτήσουν στους Ναούς, ακόμη και στα Πνευματικά Κέντρα των ενοριών. Μήπως μας περνάει για Αφρικανούς γι' αυτό μας συμπαραστέκεται στο θέμα των αποικιοκρατών μεταλλευτικών εταιρειών ?
      Οσο για τον π. Επιφάνειο είναι μόνο HIS MASTER'S VOICE, τι ευθύνες να ζητήσει κανείς από αυτόν για συμπεριφορές έξω από τα εκκλησιαστικά καθιερωμένα !

      Διαγραφή
  8. an itan omos iper ton metalleion i ekklisia tote tha eleges oti diathetoume aksious iereis, opos se simferei diladi ta les, osoi einai kata ton metalleion einai kommounistes, skotadistes, allazonikoi kai opistodromikoi kai esi mas eisai o politismenos anthropos tou xrisafiou...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. oso gia ton patera epifanio einai enas apo tous pio aksious ieromenous kai anthropous autou tou topou kai afto to leo ego pou den exo kamia sxesi me tin ekklisia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με παιδιάστικα επιχειρήματα στα όρια της ανοησίας δεν ασχολούμαι.

      Διαγραφή
  10. Παρακολουθήσαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση... αλλά με ...ΜΑΣΚΕΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για να προκαταλάβω την απάντηση σας παρασύρθηκα κι εγω...και φόρεσα ΜΑΣΚΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επιφάνειε δεν ντρέπεσαι και πέρνεις τηλεφωνα στη γνώμη για να σβήσουν τις αναρτήσεις εναντίον σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το gnomikilkis.gr διευκρινίζει ότι σέβεται το δικαίωμα του κάθε αναγνώστη-σχολιαστή να διατηρεί ή όχι την ανωνυμία του. Δεν μπορεί να δεχτεί, όμως, την ανάρτηση υβριστικών και συκοφαντικών σχολίων όπως και σχολίων που αναφέρονται στην προσωπική ζωή οιουδήποτε. Λυπούμαστε, αλλά όταν κρίνουμε ότι αναρτώνται τέτοιου είδους ανώνυμα σχόλια, θα μπαίνουμε στη δυσάρεστη θέση να τα αφαιρούμε.
    gnomikilkis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΝ ΜΕΤΑΛΕΙΟΝ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ? ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΘΗ Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΙΔΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΔΙΘΕΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ? ΟΝΕΙΡΟ ΖΩ ΜΗΝ ΜΕ ΞΗΠΝΑΤΕ.

      Διαγραφή
  14. Παπά μου επειδή κάποιοι κληρικοί είναι αναξιόπιστοι και διεστραμένοι πρέπει να σταματήσει να πηγαίνει ο κόσμος στην εκκλησία; Πρέπει να σταματήσει να πιστεύει στην ανωτέρα δύναμη; Λυπάμαι αλλά τα επιχειρήματα σας είναι άκρως αδύναμα και παρασυρόμενα απο το παγκάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς τον Ανώνυμο - Πουλημένο 02:45 που του αρέσει να κάνει και υποδείξεις περί ορθογραφίας: To "όφειλε" γράφεται με ο και όχι με ω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 12.10 αν και με έξυπνους βλάκες δεν ασχολούμαι να σου δώσω μία απάντηση. Εγώ όταν γράφω συνηθίζω να βάζω την χρονική αύξηση στα ρήματα κατά τον αρχαιοπρεπή τρόπο γι' αυτό το έγραψα με Ω, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Αν αυτό δε σε ικανοποιεί σκασίλα μου.
      Ξέρεις γιατί σε χαρακτήρισα έξυπνο βλάκα ? Οχι τόσο για την ηλίθια παρατήρησή σου περί της γραφής του όφειλε ή ώφειλε, αλλά γιατί με αποκάλεσες πουλημένο επειδή μόνο και μόνο εκφράζω μία άλλη άποψη. Κανονικά δεν έπρεπε να σε αποκαλέσω έξυπνο βλάκα, αλλά αλητήριο.

      Διαγραφή
  16. Παπά Επιφάνιε άντε κάνε κανα ευχέλαιο και άσε για τους άλλους τα επιστημονικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.