Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ και ψήφος επιστροφής από διαγραφέντες

Στις 240.000 εκτιμάται -σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το ΠΑΣΟΚ- η συμμετοχή των πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες της Κυριακής. Ο αριθμός των συμμετεχόντων στην ανάδειξη του νέου προέδρου κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητικός από την Ιπποκράτους, ενώ ο ίδιος ο Ευ.Βενιζέλος μίλησε για «συγκινητικά» επίπεδα προσέλευσης. Σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο του Κινήματος «τα μέλη και οι φίλοι ήθελαν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα πως το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ». Πράγματι, στο κάλεσμα του κ. Βενιζέλου ανταποκρίθηκαν και στελέχη που διεγράφησαν το προηγούμενο διάστημα, ανοίγοντας έτσι το δρόμο της επιστροφής τους.
Μεταξύ άλλων, στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ πήγαν η Β.Παπανδρέου, η Μ.Ξενογιαννακοπούλου, η Μ.Αποστολάκη, ο Κ.Λαλιώτης, ο Χρ.Βερελής (ψήφισε στην Κύπρο), καθώς και οι Λιάνης, Παραστατίδης, Αράπογλου, Ρομπόπουλος, Αθανασιάδης, Κατσούρας, Λαφαζάνης, Βαρβαρίγος, Στασινός κλπ.
Αντίθετα, σταθερά στη θέση τους παραμένουν οι Αλέκος Παπαδόπουλος, Γιώργο Φλωρίδης και Έκτωρας Νασιώκας, οι οποίοι δεν ψήφισαν την Κυριακή.
Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει το ΠΑΣΟΚ, με καταμετρημένο το 75,91% των εκλογικών τμημάτων προκύπτει ότι σε σύνολο 180.714 καταμετρημένων ψήφων, ο Ευ.Βενιζέλος έλαβε 175.887 (97,33%), ενώ καταγράφηκαν 3.653 λευκά και 1.174 άκυρα.
Βάσει αυτών των στοιχείων, εκτιμάται ότι ψήφισαν συνολικά περίπου 240.000 πολίτες.
Για νέα αφετηρία έκανε λόγο, από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ψηφοφορία που επικύρωσε την εκλογή του στην ηγεσία του Κινήματος. «Επανιδρύθηκε σήμερα μία σχέση εμπιστοσύνης για το νέο ξεκίνημα της παράταξης» είπε ο κ. Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας την εκλογική διαδικασία «επιτυχή άσκηση πολιτικής και οργανωτικής ετοιμότητας».
«Με την εντυπωσιακή για τα δεδομένα της εποχής συμμετοχής τους, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελαν απλά να αναδείξουν και να στηρίξουν τον νέο πρόεδρο του Κινήματος. Ήθελαν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα πως το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ότι δεν έχασε την ψυχή του, πως είναι εφικτός ο στόχος μας για νίκη στις εκλογές, για πρωτιά, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να έχει τον καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας «συγκινητικά» τα επίπεδα προσέλευσης.
Δεν έλειψε η αυτοκριτική: «Έχουμε, και έχω και προσωπικά, πλήρη συνείδηση των λαθών, καθυστερήσεων και παραλείψεων», καθώς και για πράγματα που, όπως είπε, «ειπώθηκαν και δεν έγιναν, και για πράγματα που έγιναν χωρίς να έχουν ειπωθεί».
Ο Ευ.Βενιζέλος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στις 12:00, ενώ θα έχει συνεργασία με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στις 13:00.
Στις 15:00 στα γραφεία της Ιπποκράτους ο Γ.Παπανδρέου θα παραδώσει τη σκυτάλη στον Ευ.Βενιζέλο. Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να παραιτηθεί από την κυβέρνηση το απόγευμα ή αύριο, Τρίτη, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλιο:

  1. ΜΑΙΜΟΥ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
    ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.