Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

3,5 δις "χασούρα" από τη νοθεία καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις

3,5 δις χάνονται από τη νοθεία στα καύσιμα των ΕΔ,δηλώνει ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής και σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ Γιώργος Σούρλας,ο οποιος αφήνει αιχμές για τους υπουργούς Άμυνας και τους Αρχηγούς που δεν έδωσαν λύση στο πρόβλημα.
Κατά την δημοσιοποίηση του φακέλου με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για τη νοθεία στα καύσιμα των ενόπλων δυνάμεων και το λαθρεμπόριο που είναι πλέον στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, ο κ. Σούρλας δήλωσε:
“Η νοθεία στα καύσιμα των ενόπλων δυνάμεων συνιστά εθνικό και κοινωνικό έγκλημα. Την ώρα που η Ελλάδα βυθίζεται στο χρέος, κόβονται μισθοί και συντάξεις, οι άνεργοι αυξάνονται και τα συσσίτια αποτελούν την έσχατη ελπίδα επιβίωσης για χιλιάδες συμπολίτες, η διαφθορά καλπάζει.
Στον πυρήνα της διαπλοκής η νοθεία στα καύσιμα των ενόπλων δυνάμεων και το λαθρεμπόριο. Δεκαετίες δρουν κυκλώματα που αποστερούν από την εθνική οικονομία, όχι μόνο το 1 δις. ευρώ το χρόνο όπως ανέφερε πρόσφατα στη Βουλή ο πρωθυπουργός, αλλά περισσότερο από 3,5 δις.
Είναι αδιανόητο η εκάστοτε πολιτική και φυσική ηγεσία του ΥΕΘΑ να μην έχει αντιληφθεί ότι τα καύσιμα είναι νοθευμένα, κατώτερης ποιότητας, να αγοράζονται σε υψηλότερες τιμές, να είναι αμφίβολης απόδοσης, μέχρι που ενδεχομένως να είναι η αιτία για την πτώση ελικοπτέρων και αεροσκαφών.
Αποτελεί προσβολή για το δημοκρατικό μας πολίτευμα το γεγονός ότι στα 38 χρόνια της Μεταπολίτευσης, από τους 16 διατελέσαντες Υπουργοί Εθνικής Άμυνας, εφαρμόζεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση της δικτατορίας των Παπαδόπουλου, Μακαρέζου, Ανδρουτσόπουλου για την προμήθεια καυσίμων στις ένοπλες δυνάμεις, βάσει της οποίας γίνεται:
•χωρίς διαγωνισμό και μάλιστα από διυλιστήρια που ανήκουν σε ιδιώτες (κατά πλειοψηφία)
•χωρίς να έχουν υπογραφεί συμβάσεις και κατά παράβαση του δικαίου της ΕΕ και των κανόνων περί ανταγωνισμού
Είναι απαράδεκτο το ότι ενώ από οκταετίας έχει αποκαλυφθεί η νοθεία στα καύσιμα των ενόπλων δυνάμεων, βάσει χημικών αναλύσεων στις οποίες συνεχώς προστίθενται νέες και παρά τις καταθέσεις των συγκεκριμένων στοιχείων, οι πολιτικές, στρατιωτικές και δικαστικές αρχές δεν προέβησαν σε καμιά ουσιαστική ενέργεια πάταξης των κυκλωμάτων, που συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητα. Έτσι καταστρατηγούνται νόμοι, παραμερίζονται διαδικασίες διαφάνειας και κυριαρχεί η διαπλοκή, με επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια και την οικονομία.
Είναι βέβαιο ότι αν είχαν παταχθεί τα κυκλώματα λαθραίας διακίνησης και προμήθειας καυσίμων στις ένοπλες δυνάμεις, δε θα χρειάζονταν περικοπές μισθών και συντάξεων. Δυστυχώς, για ορισμένους εξουσιαστές όμως, προτεραιότητα δεν έχουν τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου, αλλά ορισμένων οικονομικών παραγόντων.
Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής, καταλήγει ο κος Σούρλας. Η πολιτική ηγεσία έχει πλέον όλα τα στοιχεία και οι έλληνες πολίτες περιμένουν να υπάρξει επιτέλους η πολιτική βούληση ώστε να εντοπιστούν οι διαπλεκόμενοι, να αποκαλυφθούν τα ονόματά τους, να επιστραφούν στο κράτος τα ποσά που καταχράστηκαν, να τεθεί τέρμα στη δράση αυτών των κυκλωμάτων και να προστατεύσουν το αξιόμαχο και το κύρος των ενόπλων δυνάμεων.
Σημείωση:
Μεταξύ των στοιχείων του φακέλου που δημοσιοποίησε συμπεριλαμβάνονται:
•30 χημικές αναλύσεις δειγμάτων καυσίμων από δεξαμενές των ενόπλων δυνάμεων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας
•Δείγμα από αποθήκη της 1ης Στρατιάς
•Έγγραφο του ΓΕΣ βάσει του οποίου δείγματα που εξετάστηκαν είναι νοθευμένα-μη κανονικά.

1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.