Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Με λιμοκτονία απειλούνται 13 εκατομμύρια άνθρωποι στη Δ. Αφρική

Λόγω της ξηρασίας οι δείκτες υποσιτισμού έχουν ξεπεράσει το όριο έκτακτης ανάγκης.
Περίπου 13 εκατομμύρια άτομα στη δυτική Αφρική απειλούνται με λιμοκτονία και ανθρωπιστική καταστροφή εξαιτίας της ξηρασίας που πλήττει την περιοχή Σαχέλ το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam αν η διεθνής κοινότητα δεν δράσει άμεσα η επισιτιστική κρίση που ήδη έχει αρχίσει να επηρεάζει χώρες της περιφέρειας, ενδέχεται να εξελιχθεί σε μία κρίση αντίστοιχη με εκείνη που γνώρισε η ανατολική Αφρική τον περασμένο χρόνο. Η Oxfam εκτιμά ότι απαιτείται η συγκέντρωση 36 εκατ. δολαρίων (περίπου 28 εκατ. ευρώ) για παροχή κατεπείγουσας βοήθειας στους ευάλωτους πληθυσμούς.
Καταγράφοντας τους δείκτες υποσιτισμού στη δυτική Αφρική η Oxfam διαπίστωσε ότι στο Τσαντ, στην Μπουρκίνα Φάσο, στο Μάλι, στη Μαυριτανία, στον Νίγηρα και στη βόρεια Σενεγάλη κυμαίνονται μεταξύ 10% και 15%, ενώ σε μερικές περιοχές το ποσοστό έχει ήδη ξεπεράσει το όριο έκτακτης ανάγκης που είναι το 15%.
Περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά στο Σαχέλ αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο σοβαρού υποσιτισμού. Στο Τσαντ ορισμένοι χωρικοί σκάβουν σε μυρμηγκοφωλιές προκειμένου να συγκεντρώσουν τα σπόρια που έχουν αποθηκεύσει τα μυρμήγκια.
Σύμφωνα με την οργάνωση η κρίση προκαλείται από έναν συνδυασμό παραγόντων, όπως η συνεχιζόμενη ξηρασία, οι αυξημένες τιμές των τροφίμων, η μεγάλη φτώχεια και οι περιφερειακές συγκρούσεις.
«Εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται στο κατώφλι μία τεράστιας κρίσης» είπε ο Μαμαντού Μπιτέγε, περιφερειακός διευθυντής για τη δυτική Αφρική στην Oxfam.
«Ολες οι ενδείξεις παραπέμπουν σε μία καταστροφή αν δεν γίνει κάτι σύντομα. Ο κόσμος δεν μπορεί να το επιτρέψει αυτό. Απαιτείται μία συντονισμένη προσπάθεια προκειμένου να μην πεθάνουν δεκάδες χιλιάδες άτομα εξαιτίας του διεθνούς εφησυχασμού» πρόσθεσε.

4 σχόλια:

  1. ΜΕ ΛΙΜΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ 1.500.000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένας στους τρεις Κιλκισιώτες είναι πλέον άνεργος!

    λιμοκτονία , άνεργος ?????????????????????????????


    Το κορίτσι που άφησε άφωνο τον κόσμο για πέντε λεπτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Stelios Kazantzidis--Erxounte Xronia diskola

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καζαντζίδης Στέλιος - Χριστέ άλλα είπες σ΄ανθρώπς

    Σ όλα τα πλάτη και τη γης, μικρά μωρά πεινούνε
    Άρρωστα στούδε και πετσίν, και οι τρανοί τερούνε
    Άρρωστα στούδε και πετσίν, και οι τρανοί γελούνε

    Στέλιος Καζαντζίδης - Χριστέ άλλα είπες σ' ανθρώπς
    http://www.youtube.com/watch?v=ZVGiEw9LYds



    Δυστηχος μαζι με τον στελαρα πεθανε και
    ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.