Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Έγκριση διανομής Βιβλίου Ιστορίας ΣΤ΄ Δημοτικού για την περίοδο 2012-2013.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος χαιρετίζει και εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της για τις δηλώσεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ο οποίος ανήγγειλε επίσημα την έγκριση και διανομή του Βιβλίου Ιστορίας ΣΤ΄ Δημοτικού στα Ελληνόπουλα από την τρέχουσα μαθητική περίοδο. Σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Καθηγητή Καρδιολογίας Γιώργο Παρχαρίδη, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ.Αρβανιτόπουλο στην Αθήνα πριν λίγες μέρες, το θέμα του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού συζητήθηκε διεξοδικά και σε άριστο κλίμα.
Πάγιο αίτημα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, είναι η εισαγωγή όσο περισσότερων στοιχείων από την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού στα σχολικά εγχειρίδια. Στο νέο εγχειρίδιο Ιστορίας ΣΤ΄ Δημοτικού το οποίο συνέγραψε επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή κ.Κολιόπουλο και άξιους συνεργάτες όπως τον Ιστορικό Ιάκωβο Μιχαηλίδη γίνεται ρητή αναφορά στο ζήτημα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και στους Κρυπτοχριστιανούς του Πόντου.
Κατόπιν τούτων η Π.Ο.Ε. αισθάνεται δικαιωμένη για την θετικότατη εξέλιξη συγχαίρει την νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που αντιμετώπισε άμεσα και σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας, δίνοντας τέλος σε μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση ετών σε ότι αφορά την διανομή βιβλίου στους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.