Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: "Τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης και η Π.Κ.Μ."

Η σημερινή ενημερωτική συνάντηση που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από κοινού με το Υπουργείο Εργασίας σχετικά με «Τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης» (ΤΟΠΣΑ) μόνο σαν κοροϊδία των ανέργων μπορεί να χαρακτηρισθεί.  Τα προγράμματα αυτά είναι στην πραγματικότητα προγράμματα ανακύκλωσης και άγριας εκμετάλλευσης των ανέργων.  Η κυβέρνηση με την σύμφωνη γνώμη και της Διοίκησης της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιδιώκουν να διαχειριστούν το πρόβλημα της ανεργίας, που παίρνει σήμερα τεράστιες διαστάσεις και αγγίζει μεγάλα ποσοστά του πληθυσμού.

Η ανεργία όμως είναι σύμφυτη με τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και η διόγκωσή της στις συνθήκες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης είναι αναπόφευκτη αφού η καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, και πρώτ' απ' όλα της ίδιας της εργατικής δύναμης, είναι ο μόνος τρόπος που διαθέτει το κεφάλαιο για να βγει από την κρίση. Πολύ περισσότερο, που στις παρούσες συνθήκες το ξεπέρασμα της κρίσης απαιτεί την καταστροφή, την απαξίωση και ενός μέρους του κεφαλαίου, προκειμένου να αρχίσει ξανά ο κύκλος της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Ιδιαίτερα δε μετά τη συμφωνία στο Γιούρογκρουπ, θα οξυνθούν τα λαϊκά προβλήματα και αυτό της ανεργίας.
Οι Κομμουνιστές εκλεγμένοι σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας καλούν τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν την πάλη τους ενάντια στις πολιτικές που οδηγούν στην φτώχια, την ανεργία και την εξαθλίωση.
Οι αγώνες όμως των εργαζομένων για να έχουν προοπτική πρέπει να οδηγούν και στη ριζική αποδυνάμωση των αστικών κομμάτων, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των εκπροσώπων τους στην Τοπική Διοίκηση, σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, την κατάκτηση της ταξικής ενότητας της εργατικής τάξης, της λαϊκής συμμαχίας σε ρότα για την εργατική - λαϊκή εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.