Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Δήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κατά την αναχώρηση για την Σύνοδο του Eurogroup

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αναχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου στις 06:00 για την σύνοδο του Eurogroup στις Βρυξέλλες, μετά το πέρας της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους δήλωσε τα εξής:
Ευ. Βενιζέλος: Φεύγω σε λίγη ώρα για τις Βρυξέλλες, με την ελπίδα να διεξαχθεί η συνεδρίαση του Eurogroup και να ληφθεί μια θετική απόφαση για το νέο πρόγραμμα. Από το νέο πρόγραμμα εξαρτάται η χρηματοδοτική επιβίωση της χώρας για τα επόμενα χρόνια, εξαρτάται η ολοκλήρωση ή η μη ολοκλήρωση του PSI, εξαρτάται το αν η χώρα θα παραμείνει στην πραγματικότητα μέσα στην Ευρωζώνη ή θα τεθεί σε κίνδυνο η ίδια η ευρωπαϊκή της προοπτική.
Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους. Δεν υπάρχουν περιθώρια για οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα. Πρέπει να βλέπουμε μόνο τους Έλληνες κατάματα, το εθνικό συμφέρον, την προοπτική των παιδιών μας.
Απομένουν ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν μέχρι την ώρα που θα συνεδριάσει το Eurogroup, ζητήματα τα οποία εξαρτώνται από την συνείδηση ευθύνης που πρέπει να έχουν όλοι εκείνοι οι παράγοντες οι οποίοι κατ’εντολή του ελληνικού λαού παίζουν έναν κρίσιμο πολιτικό ρόλο, ιδίως μάλιστα όταν φιλοδοξούν να παίξουν έναν κρισιμότερο ρόλο στην διακυβέρνηση του τόπου αυτού.
Ερώτηση: Δεν έχουν κλείσει τα θέματα ακόμη κ. Υπουργέ;
Ευ. Βενιζέλος: Όπως είπε ο Πρωθυπουργός στην ανακοίνωση που εξεδόθη πριν από πολλές ώρες, έχουν συμφωνηθεί όλα τα ζητήματα, πλην ενός. Βεβαίως, όπως έχω πει κατ’επανάληψη, η διαπραγμάτευση είναι Λερναία Ύδρα. Όταν αφήνουμε ένα ζήτημα ανοιχτό, μπορεί η άλλη πλευρά να ανοίξει δύο

1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.