Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου: "Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην δημιουργία Μεταλλείων στο Νομό Κιλκίς"

Η Ιερά Μητρόπoλις Πολυανής και Κιλκισίου ως προς φλέγον θέμα των Μεταλλείων και μετά και από την ενημέρωση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής και του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, αλλά και τις προηγούμενες ενημερώσεις από τους ειδικούς καθηγητές του Πανεπιστημίου δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής την πλήρη αντίθεσή της για την δημιουργία Μεταλλείων στο Νομό Κιλκίς λόγω της τεράστιας και χρόνιας περιβαλλοντολογικής καταστροφής που δημιουργούν χωρίς να εκπληρώνουν τα δήθεν «οφέλη» προς την τοπική κοινωνία.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η τοπική Εκκλησία είναι αντίθετη με την δημιουργική ανάπτυξη, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, παρά μόνον έρχεται σε αντίθεση με όσους θίγουν και προσβάλουν τα μεγάλα δώρα του Θεού που είναι το φυσικό μας περιβάλλον η ανθρώπινη ελευθερία και η αξιοπρέπεια.
Αν το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής αγνοήσει την επιθυμία μας αλλά και την επιθυμία των κατοίκων της ακριτικής περιοχή μας να ζουν με υγεία και αξιοπρέπεια, να γνωρίζει πως η τοπική Εκκλησία διά του Επισκόπου της αλλά και όλων των Ιερέων της θα είναι σθεναρά αντίθετη προς την καταστροφή της φύσεως που είναι δώρο Θεού για να ζει και να απολαμβάνει ο άνθρωπος και θα αγωνισθεί με κάθε μέσον για την μη υλοποίηση του καταστροφικού αυτού σχεδίου που προσβάλει τον Θεόν και τον Άνθρωπον.

2 σχόλια:

  1. ο φυσικός ρόλος της εκκλησίας είναι να είναι πρωτοπόρα στην προάσπιση της θέλησης και των συμφερόντων του λαού μας ! Η θέση του μητροπολίτη και των ιερέων στο θέμα της δημιουργίας μεταλλείων στην περιοχή μας , είναι αξιέπαινη και μας κάνει περήφανους που ο κλήρος του Κιλκίς είναι στην πρώτη γραμμή μαζί με τους κατοίκους της περιοχής μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. eeeeee nai.. mi tixon kai anaptix8oyme kai meis ligo....mi bgoyme apo ta stantar mas[ftoxia ...mizeria...kai xreokopia]oeeeeeeeeeeeee

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.