Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ομιλία Φραγγίδη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

κ  Πρόεδρε, κ.κ. συνάδελφοι
Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο και η Ελλάδα ζει ίσως τις πιο δύσκολες στιγμές μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Καλείται να πάρει αποφάσεις ανάμεσα σε μια καταστροφή και μια εξαθλίωση. Εκβιάζεται ο ελληνικός λαός αν θα πρέπει να είναι πολύ φτωχός και εξαθλιωμένος, ή θα επιλέξει το θάνατό του.
Η κοινωνία οργίζεται, θυμώνει, διαμαρτύρεται, βοά σαν ένα ποτάμι έτοιμο να ξεχειλίσει και να μας στείλει όλους στο διάολο. Πριν λίγες ώρες που βρισκόμουν στην πατρίδα μου το Κιλκίς, είδα μια εικόνα του κόσμου στον οποίο η οργή και ο θυμός κυριαρχεί.

Ταυτίζουν το ΠΑΣΟΚ με το μνημόνιο και τα επαχθή μέτρα, που δίνει γη και ύδωρ στους εταίρους και ξεχνά τον συνταξιούχο, τον αγρότη, τον εργάτη, τον άνεργο και το νεόπτωχο.
Και απέναντι σ’ αυτά το μεν ηγετικό σύστημα παρακμής της Ευρώπης υποταγμένο στις αγορές, σπρώχνει την ελληνική κοινωνία στα άκρα και την έκρηξη. Το δε πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, σχεδόν στο σύνολό του προσπαθεί να βγει από το κάδρο ευθύνης, λέγοντας πως για όλα  τα κακά φταίει το ΠΑΣΟΚ. Όμως οι θεατρικές παραστάσεις των ηγετών της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ  που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες, δε μπορούν  να καλύψουν τις πολιτικές και ατομικές τους αδυναμίες.
Οι καιροί απαιτούν οι πολιτικές δυνάμεις και οι πολιτικοί, όπως και οι διεθνείς σωτήρες μας να σοβαρευτούν και να μην εκβιάζουν ένα ιστορικό και περήφανο λαό, που σήμερα δυσκολεύεται. Φυγομαχίες, προεκλογικά τσιτάτα, για λίγους ψήφους και για ένα άδειο πουκάμισο, την ώρα που η χώρα μας βουλιάζει, είναι στοιχεία ανευθυνότητας.
Δε μπορούμε να θυσιάζουμε τους  ανθρώπους προσπαθώντας μόνο να ταιριάξουμε τους αριθμούς! Χρειάζονται στοιχεία με άμεσο αναπτυξιακό χαρακτήρα. Στοιχεία τώρα, αμέσως μετά την ψήφιση της  δανειακής σύμβασης, από αυτή τη κυβέρνηση.
Μέτρα στήριξης των οικονομικά αδύναμων και βεβαίως μείωση του κόστους ζωής που παραδόξως βλέπουμε να έχει αυξηθεί, ενώ τα εισοδήματα των περισσότερων Ελλήνων μειώθηκαν και μειώνονται συνεχώς.
Αντιμετώπιση των δανείων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων  με μείωση και του ποσού και των επιτοκίων και επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης.
Ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ενισχύει επιτέλους το αίσθημα δικαίου στον Έλληνα που τόσο  λείπει. Δε μπορεί να υπάρχουν ξεκινώντας από εδώ μέσα, θεσμικοί με υψηλούς μισθούς και άλλοι με υψηλές διπλές συντάξεις, ενώ ο λαός υποφέρει.
Σε ώρες εθνικής κρίσης χρειάζονται ώρες για μεγάλες αλήθειες και όχι μικροκομματικά παιχνίδια.
Στην ύστατη ώρα που είμαστε και που όλα τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί, πρέπει όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, μιλώντας την γλώσσα της αλήθειας ακόμη και αν αυτή είναι δυσάρεστη.
Στις δύσκολες μέρες που έρχονται θα κριθούμε όλοι για τη  στάση μας, όπως και θα κριθούν ποιοι επέλεξαν το δρόμο ευθύνης ή εκείνο της υπεκφυγής.
Διαφορετικά είμαστε όλοι άξιοι της μοίρας μας.
Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, θα περιμένουμε ίσως το δικό μας θάμα... όπως λέει ο ποιητής.

9 σχόλια:

  1. στην ύστατη ώρα όπως λέτε κύριε ΦΡΑΓΓΊΔΗ , γιατί δεν κΆνετε και σεις μια προσπάθεια να ζήσετε με 500 ευρώ , Έστω και για ένα μήνα ;
    στις δύσκολες μέρες που έρχονται για εσάς ; όχι βέβαια !! δεν χάσατε ούτε ένα προνόμιο απο αυτά που είχατε και πρίν την κρίση !! στις δύσκολες μέρες για το λαό μόνο , για το λαό που δεν έχει που να σταθεί από τη βαρβαρότητα που εσείς προωθείτε !! αφήστε τις δικαιολογίες !! όλοι σας έχουν πάρει χαμπάρει για ποιόν αγωνιάτε πραγματικά !! για τις τράπεζες, τους δανειστές , για τους τοκογλύφους, τους φοροφυγάδες, την άρχουσα τάξη , που δεν λέει να συγκινηθεί απο τα δεινά του λαού μας , αλλά θέλει ολοένα και περισσότερα κέρδη , που θα προκύψουν και αυτά απο το μνημόνιο που εσείς θα ψηφίσετε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ....ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΉ -
    ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ !!!! ΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!
    1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ.2. Σύνταξη μετά *από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας*. Ποσό σύνταξης μηνιαίως *4.880 ευρώ. *3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα...4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.5. ...Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους.Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά. ... 6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα *με επίδομα 600 ευρώ το μήνα*, ένα χωροφύλακα για φρουρό, *4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και έναστο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν. *8. Απολαμβάνουν *πλήρους ασυλίας *για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.9. *Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως. *10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη *για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο. *11. Δικαιούνται *άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες. * 12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, *νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους. *13. Τηλεφωνική ατέλεια. 14.*Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους. *15. Δωρεάν διόδια.16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ
    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ! ΠΡΙΝ 100 – 150 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ, ΤΩΡΑ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ 1000 ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
    ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΠΟ ΤΑ 7 – 8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΥΝ ΤΑ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥ
    ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕ ΕΡΑΝΟΥΣ ΚΛΠ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,
    ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ? ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ !
    ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΤΟ
    ΚΑΝΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΑΝ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ ΚΑΤΑ
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΣΑΤΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΘΑ
    ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΜΟΛΟΓΑ, ΓΗ, ΝΗΣΑΚΙΑ ΚΛΠ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΦΤΕΛΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ!
    ΑΝ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ, Η ΜΟΙΡΑ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΚΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΛΦΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ, ΔΗΛ. ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΤΑΧΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΛΠ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
    ΤΟΥ 1821 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΚΥΒΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ, ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ! ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ? ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΥΣΠΕΙΡΟΥΜΕΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΡΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΙΣΩΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ?
    ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΙΑΣΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΝΗΦΑΛΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΦΤΑΙΞΕ
    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ. ΗΔΗ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΕΡΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα" είστε όλοι σας! Που "θυσιάζετε τους ανθρώπους προσπαθώντας μόνο να ταιριάξετε τους αριθμούς"! Θα έρθει όμως κάποτε η Νέμεσις. Θα καθήσετε όλοι στο σκαμνί με την κατηγορία της Εσχάτης Προδοσίας.
    Μνήμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ένας άνθρωπος που δεν εκλέχτηκε από τους συμπολίτες του τώρα θα αποφασίσει γι αυτούς!!! Να τη χαιρόμαστε τη "δημοκρατία" μας. ΑΙΣΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο έχεις να τον καητηγορείς που ψήφισε αλλά έχεις άδικο που δεν εκλέχτηκε, ήταν α επιλαχών

      Διαγραφή
  6. Ενας υπεύθυνος πολιτικος το πρώτο και κύριο μέλημα του για την σωτηρία των ανθρώπων που εκπροσωπεί είναι να προασπίζετε με κάθε τρόπο να μι στερηθούν το βασικό για τη διατήρηση της ΖΩΗΣ...ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ. . . και αυτή τι στιγμή υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν τροφή για τούς ιδιους και για τα παιδιά τους αποτέλεσμα του μνημονίου 1. Και εσύ ψηφίζεις το μνημόνιο 2 με ακόμη πιο δυσβάστακτους ορους οδηγώντας αυτούς τους ανθρώπους στη πλήρη εξαθλίωση,
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΕΕ ΟΟΟ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ!
    ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ!
    ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φραγγίδη, μη βάλεις και τα κλάματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.