Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

21ο Σεμινάριο Ελλήνων Εκπαιδευτικών Ευρώπης

Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες και στο χώρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Commission Européenne 2 rue Van Maerlant, B-1040 Bruxelles) το 21ο Σεμινάριο Ελλήνων Εκπαιδευτικών Ευρώπης. Το Σεμινάριο οργανώθηκε από την Υπηρεσία Οργάνωσης Επισκέψεων της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης της Πρεσβείας της Ελλάδας στις Βρυξέλλες. Κατά την έναρξη του Σεμιναρίου απηύθυναν χαιρετισμούς στους συμμετέχοντες η Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο κ. Πλάτων Χατζημιχάλης, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Βρυξελλών κος Εμμανουήλ Αλεξάκης, καθώς και ο Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Μοσχονάς , αντιπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Βελγίου, Παντελεήμονος.
Το Σεμινάριο ολοκληρώθηκε σε δύο συνεδρίες και διήρκεσε από τις 9.00 π.μ. έως τις 17.30 μ.μ., ενώ κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής διακοπής παραχωρήθηκε γεύμα στους συμμετέχοντες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στο Σεμινάριο συμμετείχαν 14 εισηγητές οι οποίοι με σύντομες ανακοινώσεις παρουσίασαν νέες τάσεις και τεχνολογίες για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερη - ξένη γλώσσα στην Ευρώπη, νέες έντυπες εκδόσεις και λογισμικά για την εξ’αποστάσεως μάθηση, καθώς και τρόπους προσέγγισης συγκεκριμένων γλωσσικών φαινομένων και δυσκολιών. Παρουσιάστηκαν επίσης πιλοτικά προγράμματα για την εισαγωγή της διδασκαλίας των νέων ελληνικών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα του Βελγίου, ενώ τέθηκαν καίρια ερωτήματα που αφορούν το μέλλον της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό. Οι εισηγητές είχαν την ευκαιρία ν’ανταλλάξουν απόψεις κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που έπονταν των ανακοινώσεων και να εξάγουν εποικοδομητικά συμπεράσματα, στέφοντας με επιτυχία τη διοργάνωση του Σεμιναρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.