Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Αγιασμός των Υδάτων του Αξιού ποταμού στον Δήμο Παιονίας

Του Παναγιώτη Δεπούδη
Με κάθε επισημότητα έγινε και φέτος ο Αγιασμός των υδάτων σε κάθε Τοπική και Δημοτική Κοινότητα στον Δήμο Παιονίας. Ο Αξιός ποταμός κυρίαρχα είναι αυτός που ενώνει όλη την δυτική περιοχή του Νομού Κιλκίς στον ενιαίο πλέον Δήμο Παιονίας και πάνω στην γέφυρα του έγινε από κοινού ο Αγιασμός των υδάτων από τις εκκλησίες του Πολυκάστρου, της Αξιουπόλεως και εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης Γουμένισσας. Ακόμη και η ο καιρός που ήταν έντονα βροχερός δεν στάθηκε ικανός να εμποδίσει τον κόσμο να παρευρεθεί και κάποιους τολμηρούς να πέσουν στα παγωμένα νερά του για να πιάσουν τον τίμιο σταυρό του. Η κάθε εκκλησία έριξε το δικό της σταυρό.
Από το Πολύκαστρο η Αγία Τριάδα όπως συνηθίζεται πλέον παραδοσιακά ως ενορία έριξε τον δικό της σταυρό στην θέση υδραγωγείο/πλωτά και ο Άγιος Αθανάσιος μαζί με την εκκλησία Παναγία Άξιον Εστί Αξιουπόλεως από κοινού στην γέφυρα του Αξιού ποταμού που ενώνει τις δύο πόλεις. Οι εκκλησιαζόμενοι λόγω του βροχερού καιρού όπως ήταν αναμενόμενο δεν μπόρεσαν όλοι να παραβρεθούν αλλά ήταν αρκετοί για να δώσουν μια αισιόδοξη νότα ευλάβειας και θρησκευτικότητας στην τελετή.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση εκπροσωπήθηκε απο τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Λαπόρδα και τους επικεφαλείς της Μείζονος και Ελάσσονος Μειοψηφίας κ. Αθανασία Λιάρτση και Χρήστο Δραγανίδη. Το παρόν στον Αγιασμό των υδάτων έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουντενούδης, ο Βουλευτής του Νομού κ. Γιώργος Φραγγίδης, καθώς και οι πρώην βουλευτές Σάββας Τσιτουρίδης και Θόδωρος Πασαλίδης. Παρούσα η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αξιουπόλεως κ. Εβελίνα Πολιτίδου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντώνης Σαμαράς οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κώστας Σιωνίδης, Γεώργιος Γεωργίτσαρος και Θεόδωρος Θεοδωρίδης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παιονίας Ελενα Λιακοπούλου, Ιωάννης Αδαμόπουλος Νικόλαος Πασιατάς Μαρία Παλάνη και Ελισάβετ Δημητριάδου Ιωάννης Συμεωνίδης και ο εορταζόμενος Ιορδάνης Τσιτουρίδης. Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Υγείας – Πρόνοιας – Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης κ. Ιωάννης Ιγγιλης. Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Θεόδωρος Απουσίδης και ο πρώην Δήμαρχος Γουμένισσας κ. Στέλιος Παπαπαναγιώτου. Παρών ήταν επίσης ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Κιλκίς ο Πρόεδρος του Μεταποιητικού Τμήματος κ. Κωνσταντίνος Χαρτοματσίδης .
Με την ευκαιρία της τελετής αγιασμού των υδάτων αναγνώσθηκε μήνυμα-χαιρετισμός του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γουμένισσας Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριο ο οποίος απέστειλε εκπρόσωπο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.