Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

"Τεστ αντοχής" για το πυρηνικό εργοστάσιο Κοζλοντούι στη Βουλγαρία

Η κατάρτιση ενός σχεδίου αντίδρασης σε περίπτωση ρήγματος στον τοίχο του υδρολογικού συστήματος "Ζελέζνι Βράτα" (Σιδηρά Πύλη), που βρίσκεται σε απόσταση 250 χιλιομέτρων από το βουλγαρικό πυρηνικό σταθμό Κοζλοντούι, στα σερβο-ρουμανικά σύνορα, περιλαμβάνεται στις συστάσεις της έκθεσης για τα "τεστ αντοχής" (stress tests) στο συγκεκριμένο πυρηνικό σταθμό. Σήμερα, η Πυρηνική Ρυθμιστική Επιτροπή αναμένεται να καταθέσει τα πλήρη αποτελέσματα των "τεστ αντοχής", που αφορούν το Κοζλοντούι, αλλά και παρόμοιων ελέγχων που σχετίζονται με το σχέδιο της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε.
Σημειώνεται ότι μετά το ατύχημα στη Φουκουσίμα, όλοι οι ευρωπαϊκοί πυρηνικοί σταθμοί υποχρεώθηκαν σε παρόμοια τεστ, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν αναγκαιότητα λήψης επιπρόσθετων μέτρων για τη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας.
Ήδη, από το Νοέμβριο του 2011, ο εκτελεστικός διευθυντής του Κοζλοντούι Αλεξάντερ Νικόλοφ είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του στη βουλγαρική ραδιοφωνία ότι η έκθεση περιλαμβάνει ορισμένες συστάσεις, όπως η παραπάνω.
Σε ό,τι αφορά στο Μπέλενε, τα αποτελέσματα από τις εκτιμήσεις που έγιναν στη βάση της μεθοδολογίας και των σκοπών των ευρωπαϊκών "τεστ αντοχής", θα χρησιμοποιηθούν ως ένα από τα στοιχεία για την αδειοδότηση του έργου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.