Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Επιτυχείς οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς

Το πραγματικό και μεγαλειώδες νόημα των Χριστουγέννων, αυτό της ανθρώπινης επαφής, της προσφοράς, της ζεστασιάς και της αγάπης προς τον πλησίον βίωσαν τις προηγούμενες ημέρες οι δημότες του Κιλκίς, μέσω των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε για πρώτη φορά ο Δήμος Κιλκίς. Η δημοτική αρχή υποδέχτηκε φέτος τη νέα χρονιά με πληθώρα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με κορυφαία το Χριστουγεννιάτικο Χωριό που στήθηκε στην Πλατεία Ειρήνης της πόλης. Η ανταπόκριση, η αθρόα συμμετοχή αλλά και ο ενθουσιασμός μικρών και μεγάλων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δημιουργώντας έτσι τις βάσεις για την ανάδειξη ενός νέου πολιτιστικού θεσμού, όχι μόνο για την πόλη, αλλά και για ολόκληρο το νομό Κιλκίς.
Μάλιστα, όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας κατά τον χαιρετισμό του την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, από του χρόνου οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς, λαμβάνοντας υπόψη και τη φετινή εμπειρία, ανανεώνονται πλήρως, μεγαλώνουν σε διάρκεια και εμπλουτίζονται σε δράσεις και δραστηριότητες.
Επί 10 ημέρες, στο διάστημα από 19 έως 30 Δεκεμβρίου 2011, Κιλκισιώτες αλλά και επισκέπτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Δράμα, Λήμνο, Καλαμάτα, Αλεξανδρούπολη, Γρεβενά, Λάρισα) είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια πληθώρα διασκεδαστικών δωρεάν δραστηριοτήτων στα παραμυθένια Σπιτάκια του χωριού (όπως κατασκευές και παραμύθια), καθώς και θεατρικά δρώμενα και υπαίθριες συναυλίες από μουσικά σχήματα και χορωδίες Ωδείων της πόλης.
Πέρα όμως από τον διασκεδαστικό και εορταστικό χαρακτήρα των εκδηλώσεων, το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Κιλκίς επιτέλεσε και σημαντικό φιλανθρωπικό έργο, μέσω του εξαιρετικά επίκαιρου “Σπιτιού της Αγάπης” που έδωσε την ευκαιρία στους Κιλκισιώτες να δείξουν την ευαισθησία και την αγάπη τους στο συνάνθρωπο. Ειδικότερα, στο Σπίτι της Αγάπης συγκεντρώθηκαν ποσότητες τροφίμων διαρκείας, είδη πρώτης ανάγκης, βιβλία και παιχνίδια από δωρεές και προσφορές ιδιωτών, οι οποίες θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο που δημιουργεί ο Δήμος Κιλκίς για τις ανήμπορες και άπορες οικογένειες του νέου διευρυμένου Δήμου Κιλκίς, που λόγω κρίσης αυξάνονται μέρα με την ημέρα.
Η φετινή διοργάνωση όμως ενίσχυσε σε μεγάλο βαθμό και τον εθελοντισμό, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι, μικροί και μεγάλοι που βοήθησαν με τον τρόπο τους στη λειτουργία του Χωριού.
Για την επιτυχία των εκδηλώσεων ο Δήμος Κιλκίς απευθύνει τις θερμές του ευχαριστίες:
Στον Κιλκισιώτη καλλιτέχνη Χάρη Ισχνόπουλο που κατασκεύασε τα Σπιτάκια του Χωριού.
Σε όλους τους εθελοντές.
Στον Άι Βασίλη που τις φετινές γιορτές επέλεξε να επισκεφθεί την πόλη του Κιλκίς.
Στα Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών της πόλης “Ευρωγνώση”, “Μαγλουσίδη”, “Ναλμπάντη” και “Πορταρινού”, καθώς και στο Σύλλογο Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς που συμμετείχαν με δρώμενα.
Στην 71/η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία “Πόντος” για τις ποσότητες τροφίμων που διέθεσε στο Σπιτάκι της Αγάπης, καθώς και σε όλους εκείνους που στήριξαν εμπράκτως την προσπάθεια του Δήμου Κιλκίς για την ενίσχυση των ανήμπορων συμπολιτών μας.
Στις μαθήτριες και στις εκπαιδεύτριες της Σχολής Αισθητικής της ΕΠΑΣ Κιλκίς που ανέλαβαν με μεγάλη επιτυχία τη δραστηριότητα της ζωγραφικής προσώπου (face painting).
Στην υπηρεσία Καθαριότητας για τον καθημερινό καθαρισμό και ευπρεπισμό του χώρου, καθώς και στον Επόπτη Καθαριότητας κ. Ηρακλή Χατζηκυριάκο που βοήθησε τα μέγιστα ξεπερνώντας κατά πολύ την υπηρεσιακή του ιδιότητα.
Στη ΛΑΦ, που παραχώρησε καθόλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, χώρο και φιλοξενία στο Δήμο Κιλκίς για την φύλαξη διαφόρων υλικών, αναγκαίων για τη λειτουργία του Χωριού.
Στα παιδικά καταστήματα Ανανιάδης και Κούκου, που προσέφεραν δωρεάν δωράκια για τα παιδιά.
Στην Εταιρεία “Μπουκέτο Μπαλόνια” της Αμαλίας Διαλυνά.
Στα ζαχαροπλαστεία Άρτος και Γλυκό, Γωνία, Σαββίδης, Σερταρίδης, Sisters, Σοκολατίνι, Τσαχουρίδης για τα δωρεάν γλυκίσματα που προσέφεραν στους επισκέπτες του χωριού.
Στις εταιρείες Unilever, Jannis (παστέλια) στον Άγιο Παντελεήμονα, Trata στο Σταυροχώρι, στην Eurimak στο Σταυροχώρι, στο σούπερ Μάρκετ “Μασούτης”, που προσέφεραν ποσότητες τροφίμων.
Στο Φυτώριο “Ελευθεριάδης Λάζαρος” στη Φιλυριά.
Στους “Alan Dulan” του Πολυάνειου Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς, το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήριο του Δήμου Κιλκίς, την ομάδα Κρουστών του ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς, τη Χορωδία του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς, την Παιδική Χορωδία του Αρμονικού Ωδείου Κιλκίς και τη Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Κιλκίς.
Στους συμμετέχοντες φορείς και Συλλόγους: Ορειβατικό Σύλλογο Κιλκίς, Τοπικό Τμήμα Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, Ειδικό Σχολείο, Παιδικός Σταθμός Χέρσου, Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, Κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Π.Ε. Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ”, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών, ΚΔΑΠ ΜΕΑ Κιλκίς, Τοπικό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς.
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου