Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Το υπουργείο απειλεί για πλαφόν στα καύσιμα

Η απεργία των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια έφερε χθες Τρίτη κερδοσκοπικά φαινόμενα στα πρατήρια καυσίμων, υποστηρίζει το υπουργείο Ανάπτυξης. Γι` αυτό σήμερα απειλεί με επιβολή πλαφόν στις τιμές των υγρών καυσίμων εάν οι πρατηριούχοι δεν συμμορφωθούν μέχρι το μεσημέρι και δεν μειώσουν τις τιμές της βενζίνης.
Πράγματι, από χθεσινές τιμοληψίες του υπουργείου προέκυψε ότι σημειώθηκαν σε πρατήρια αυξήσεις έως και 6 λεπτά το λίτρο, οι οποίες δεν δικαιολογούνται από τις τιμές διυλιστηρίου.

1 σχόλιο:

  1. 1ον.Οταν ζείς σε καθεστώς ελεύθερης αγοράς, όπως πιστεύω οτι ισχύει στην χώρα μας, είναι τουλάχιστο παράδοξο να επιβάλεις οποιδήποτε πλαφόν, ασχέτως άν αυτό αποβαίνει προς όφελος των καταναλωτών.
    2ον. Αν η πολιτεία έχει μια τέτοια φιλοσοφία στην αντιμετώπιση της αγοράς, των πλαφόν δηλαδή, οφείλει να το εφαρμόζει σε όλα τα είδη, που αναίτια αυξάνει η τιμή τους και όχι επιλεκτικά. Το ότι δεν το εφαρμόζει και το κάνει μόνον για τα καύσιμα, σημαίνει οτι, επειδή αυτά αποτελούν την "βιτρίνα" της αγοράς, γίνεται τελικά για να κερδίσει τις εντυπώσεις της κοινής γνώμης και όχι για να προστατεύσει τους πολίτες. Ομως έτσι πλέον δεν έχουμε ελεύθερη αγορά, με βασικό χαρακτηριστικό της τον κανόνα της προσφοράς και της ζήτησης, αλλά έναν τυπικό ή ιδιότυπο κρατισμό.
    3ον.Ας αφήσει λοιπόν το υπουργείο ανάπτυξης(κατ'εφημισμόν βεβαίως) τα πυροτεχνήματα οτι δήθεν ενδιαφέρεται για την προστασία μας απο κερδοσκοπικά φαινόμενα, κι'άς αποφασίσει τί σύστημα θέλει να ισχύει στην αγορά. Ελεύθερη οικονομία ή κρατισμός;
    Η γνώνη μου είναι οτι δεν ενδιαφέρεται ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο. Το μόνο που το ενδιαφέρει πραγματικά είναι να παίζει, όσο καλύτερα μπορεί, το επικοινωνιακό παιχνίδι με τους πολίτες, γιατί κατ'ουσίαν δεν τους σέβεται διόλου και τους πάει... κατα διαόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.