Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ζωγραφική - Χαρακτική της Λούσυς Γαβριηλίδου στην ΤΕΧΝΗ

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ., στην ΤΕΧΝΗ, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και χαρακτικής της Λούσυς Γαβριηλίδου με θέμα ’’Μια ω-ραία πεταλούδα και άλλα…’’. Η ζωγράφος είναι γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, αλλά με ρίζες από το Κιλκίς, από την πλευρά του πατέρα της. Είναι μέλος της ευρύτερης οικογένειας του Κ. Γαβριηλίδη και στενή συγγενής πολλών συντοπιτών μας.
Πήρε το πτυχίο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας το 1987. Μαθήτευσε κοντά στους καθηγητές Δ. Μυταρά, Ηλ. Δεκουλάκο και Δ. Κοκκινίδη. Το 1989 πήρε το πτυχίο θεωρητικών σπουδών της Α.Σ.Κ.Τ. Υπήρξε μαθήτρια και της Μαρίνας Λαμπράκη -Πλάκα. Το 1992 αποφοίτησε από το τμήμα Χαρακτικής. Μεταξύ των καθηγητών της ήταν και ο Θ. Εξαρχόπουλος. 
Στο πλαίσιο των συμπληρωματικών της σπουδών στην Α.Σ.Κ.Τ. της Αθήνας παρακολούθησε και μαθήματα Σκηνογραφίας, Ψηφιδωτού και Γραφικών Τεχνών.
Από το 1989 μέχρι το 1997 εργάστηκε ως καθηγήτρια ζωγραφικής πλαστικού σχεδίου, χαρακτικής, καλλιτεχνικών μαθημάτων, σχεδίου και χρώματος, σε διάφορες ανάλογες σχολές της Αθήνας.
Από το 1997 μέχρι το 2000 εργάστηκε ως χαράκτρια στην καλλιτεχνική μονάδα του Νομισματοκοπείου της Τράπεζας της Ελλάδος στην Αθήνα. Από το2000 εργάζεται στο ΚΕΠΕΔΙΧ της Τράπεζας της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.
Πραγματοποίησε πολλές ατομικές εκθέσεις σε πόλεις της Ελλάδος (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα , Δελφούς, Μυτιλήνη) και του Εξωτερικού (Βελιγράδι, Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο, Παρίσι και Κάιρο). Στο Κάιρο εκπροσώπησε την Ελλάδα (1995) στην Παγκόσμια Biennale και πήρε το χρυσό μετάλλιο της Χαρακτικής.
Έργα της υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδος και του Εξωτερικού.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3 Νοεμβρίου 2011 και οι ώρες λειτουργίας της θα είναι:
Καθημερινά 10 π.μ. έως 12 μ. και 4 έως 8μ.μ.
Σάββατο 10 π.μ. έως 5 μ.μ.

1 σχόλιο:

  1. Τί σχέση έχει βρε παιδιά η έκθεση ζωγραφικής με την ενότητα "Οικονομία";
    Στα "πολιτιστικά" μπαίνει...εκτός κι'άν θεωρείτε οτι θα βγάλει χρήματα η ζωγράφος, οπότε θα πληρώσει τους αναλογούντες φόρους στο κράτος κι'έτσι θα μιλάμε για οικονομικό θέμα...κι'όχι αμιγώς εικαστικό.
    Οπως επίσης το θέμα με την δήλωση Μ.Θεοδωράκη που το βάλατε στα πολιτιστικά, αυτό πάλι μπαίνει στα πολιτικά. Πολιτική παρέμβαση έκανε ο άνθρωπος, όχι συναυλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.