Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Επίσκεψη Διον. Ψωμιάδη στον Β. Μπαλάσκα

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο δήμαρχο Κιλκίς, Ευ. Μπαλάσκα, πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 12 Οκτωβρίου ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Διον. Ψωμιάδης, τον οποίο συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Χρ. Γκουντενούδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Δημ. Ευθυμιάδης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αν. Βεργίδης και Π.Θωμαίδης.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία και των αντιδημάρχων Κιλκίς, Δ. Τσαντάκη και Κ. Παπαδόπουλου, συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα του Δήμου Κιλκίς και υπηρεσιακά ζητήματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του Καλλικράτη.
Και από τις δύο πλευρές επιβεβαιώθηκε η διάθεση συνεργασίας σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη του τόπου, ενώ ο κ. Ψωμιάδης από την πλευρά του δεσμεύθηκε τόσο για την προώθηση θεμάτων του Δήμου, όσο και για την επίλυσή τους.
Παράλληλα, ο κ. Ψωμιάδης ενημερωθηκε εκτενώς από τον κ. Τσαντάκη και για τα έργα που υλοποιούνται ή έχουν ωριμότητα για υποβολή και ένταξη στο ΕΣΠΑ στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Ειδικότερα, ο αν. Περιφερειάρχης πληροφορήθηκε για τα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ έργα του Δήμου Κιλκίς, συνολικού προϋπολογισμού 16.150.000 εκατ. ευρώ, που είναι τα εξής:
-Αποκατάσταση Χ.Τ.Α. Δήμου Κιλκίς (4.718.000 εκατ. ευρώ). Το έργο δημοπρατείται.
-Ανακαίνιση και Επανάχρηση Αυστροελληνικής Καπναποθήκης (2.665.000 εκατ. ευρώ). Δημοπρατήθηκε και βγήκε ήδη ανάδοχος.
-Αποχέτευση οικισμού Κορυφής (441.000 ευρώ). Βρίσκεται στο στάδιο προέγκρισης δημοπράτησης.
-Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Κιλκίς, συνολικού προϋπολογισμού 5.609.000 εκατ. ευρώ. Αναμένεται η άδεια δημοπράτησης του έργου που καθυστερεί γιατί εκκρεμεί ΦΕΚ από το ΥΠΕΚΑ σχετικά με την τροποποίηση του ρυμοτομικού στην Ελ. Βενιζέλου.
-Ανέγερση νέου εξαθέσιου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Ν. Σάντας προϋπολογισμού 2.720.000 εκατ. ευρώ. Το έργο έχει κριθεί ώριμο και αναμένεται η έγκριση ένταξής του στο ΕΣΠΑ.
Ακολούθως ο κ. Ψωμιάδης ενημερώθηκε και για τα ώριμα έργα του δήμου, ύψους 20.410.000 ευρώ, που οι φάκελοι τους είναι έτοιμοι να κατατεθούν προς ένταξη στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για τα έργα:
-Ενίσχυση παροχών δεξαμενών Καμπάνης και Μανδρών από γεωτρήσεις Δημοτικής Ενότητας Γαλλικού (709.900 ευρώ).
-Αποχέτευση ακαθάρτων υδάτων και επεξεργασία αποβλήτων με τεχνητούς υγροβιότοπους Δ.Κ. Μικροκάμπου και Μαυρονερίου της Δημοτικής Ενότητας Πικρολίμνης (5.997.000).
-Αποχέτευση ακαθάρτων υδάτων και επεξεργασία αποβλήτων με τεχνητούς υγροβιότοπους Δ.Κ. Παλαιού και Νέου Αγιονερίου της Δημοτικής Ενότητας Πικρολίμνης (10.019.000 ευρώ).
-Βελτίωση ποιότητας νερού δεξαμενών Αντιγόνειας, Μαυροπλαγιάς, Ελληνικού, Βάθης και αξιοποίηση και σύνδεση υπάρχουσας γεώτρησης με δεξαμενή Ελληνικού (926.720 ευρώ).
-Νέο Κύτταρο και αναβάθμιση ΧΥΤΑ Κιλκίς (2.060.000 ευρώ).

3 σχόλια:

  1. ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ "ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ " ΚΙΛΚΙΣ...Η ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΩΡA;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόσα χρόνια Κιλκισιώτης τώρα μαθαίνω οτι υπάρχει ιστορικό κέντρο. Ποιό είναι ρε παιδιά; Νά'ναι η 21η ιουνίου απο την πλατεία Ειρήνης μέχρι την Ελ.Βενιζέλου; Νά'ναι το πάρκο; Νά'ναι η πλατεία Δημαρχείου ή μήπως νά΄ναι το ζωοπάζαρο; Μπαά το Σαλάτσ δεν είναι σίγουρα. Λέτε, όπως είπε ο παραπάνω φίλος, να το φτιάξουν τώρα για να απορροφήσουν τα χοντρά λεφτά;
    Κι'έπειτα τί στο διάολο κρίση έχουμε με τόσο χρήμα στην γύρα; Αντε λοιπόν να ξεκινήσουνε όλα αυτά τα έργα να λαδωθεί λίγο το άντερο των ανέργων, να ομορφαίνει και η πόλη μας, να ανέβει λίγο το ηθικό μας, που τώρα βρίσκεται στα τάρταρα! Και ν' αρχίσουμε να λέμε στα καφενεία, ποιός "έφαγε" τί και ποιές κομπίνες γίνανε, κι'έπειτα να γκρινιάζουμε και να λέμε "τί το χρειαζόμασταν τώρα αυτό, τί το χρειαζόμασταν τώρα εκείνο" και τόσα άλλα "ωραία και καλά".
    Πάντως, "Δεί δε χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων", έλεγε στην αρχαία Ελλάδα ο Δημοσθένης ή ο Θεμιστοκλής, δεν θυμάμαι τώρα καλά, εξάλλου πέρασαν τόσα χρόνια απο το σχολείο....
    Οπότε συντοπίτες μην απογοητεύεστε..."λεφτά υπάρχουν"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψωμιάδη φέρε πίσω τα κλεμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.