Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ερώτηση ΚΚΕ προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα «Προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Γουμένισσας Νομού Κιλκίς»

Η πολιτική της περικοπής των κρατικών δαπανών για την δημόσια υγεία και η εμπορευματοποίηση της που διαχρονικά ακολουθούν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οδηγούν στις συγχωνεύσεις και στο κλείσιμο τμημάτων αλλά και ολόκληρων νοσοκομείων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Παιδιατρικής και της Γυναικολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Γουμένισσας, οι οποίες έπειτα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, κλείνουν και συγχωνεύονται στα αντίστοιχα τμήματα του Νοσοκομείου Κιλκίς.
Με την απόφαση αυτή, ουσιαστικά, μένει χωρίς Παιδίατρο όλη η περιοχή Παιονίας, αφού και η παιδίατρος του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου σε λίγες μέρες συνταξιοδοτείται και ακόμα δεν έχει προκηρυχθεί θέση. Ενώ ήδη οι δύο παιδίατροι πραγματοποιούν τις εφημερίες τους στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς.

Οι Σύλλογοι Γονέων της περιοχής καταγγέλλουν την απόφαση αυτή ως απαράδεκτη και επικίνδυνη, αφού θα είναι αναγκασμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να εξεταστούν τα παιδιά τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και τη ζωή τους.
Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι η πολιτική υγείας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που στηρίζει η ΝΔ και το ΛΑΟΣ είναι με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και έχει σαν στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας, τις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες της υγείας και συνολικά στις κοινωνικές δαπάνες με πρόσχημα το δημόσιο χρέος και την κρίση για να μεταφερθούν κονδύλια στην στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Πολιτική που φορτώνει το κόστος στην ίδια την οικογένεια και τον άρρωστο και τα ασφαλιστικά ταμεία που τα πληρώνει πάλι ο εργαζόμενος. Ασφαλιστικά ταμεία που κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα γιατί έχει μεταφερθεί σ’ αυτά το κόστος χρηματοδότησης της υγείας και της πρόνοιας που σε συνδυασμό με το κούρεμα των ομολόγων κατά 50% κυριολεκτικά οδηγούνται στην χρεοκοπία. Πράγμα που θα έχει τραγικές επιπτώσεις στο επίπεδο ζωής των εργατικών λαϊκών οικογενειών, στην ίδια την υγεία των παιδιών της περιοχής της Παιονίας του Κιλκίς και γενικότερα της υγείας του Ελληνικού λαού.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει ώστε:
·        Να μην κλείσουν και να μην συγχωνευτούν το Παιδιατρικό και το Γυναικολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Γουμένισσας.
·        Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με βάση τις ανάγκες του νοσοκομείου Γουμένισσας και ιδιαίτερα παιδίατρου για το κέντρο υγείας της περιοχής και του νοσοκομείου.
·        Να μην απολυθεί κανένας και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και επικουρικοί γιατροί.
·        Να σταματήσουν να πληρώνουν με οποιοδήποτε τρόπο όσοι προσέρχονται να εξεταστούν στο νοσοκομείο για να εξεταστούν στα ιατρεία, να κάνουν εξετάσεις στα εργαστήρια, για θεραπείες ή επεμβάσεις. Η δωρεάν παροχή υπηρεσιών αφορά όλους ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους, Έλληνες ή μετανάστες.
Οι βουλευτές
Γιάννης Ζιώγας

Θεόδωρος Ιγνατιάδης

Σοφία Καλαντίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.