Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Στο ΕΣΠΑ ο “Εξοπλισμός ειδικών σχολείων Δήμου Κιλκίς”

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Μακεδονία-Θράκη" και ειδικότερα στον Άξονα προτεραιότητας "07-Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας" εντάχθηκε η πράξη "Εξοπλισμός ειδικών σχολείων Δήμου Κιλκίς", μετά από την αίτηση χρηματοδότησης του έργου που κατέθεσε ο Δήμος Κιλκίς τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή. Ο δήμος Κιλκίς μετά και από την προτροπή και το ενδιαφέρον που εξεδήλωσε ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων. Κυριάρχη σκέψη ήταν μέσα από το εν λόγω έργο, τα Ειδικά Σχολεία του Δήμου Κιλκίς να αποκτήσουν τον αναγκαίο εξοπλισμό που απαιτείται για την κάλυψη των πολλαπλών αναγκών των μαθητών τους.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 249.259 ευρώ, αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), ενώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Η επιλογή του εξοπλισμού έγινε από τους εγκεκριμένους πίνακες εξοπλισμού του Υπουργείου Παιδείας και σύμφωνα με την γνωμοδότηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α΄/βάθμιας & Β΄/βαθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Αναλυτικότερα ο υπό προμήθεια εξοπλισμός περιλαμβάνει: Υπολογιστές, έπιπλα, μηχανές γραφείου, συσκευές ήχου και εικόνας καθώς και εξοπλισμό φυσιοθεραπείας, γυμναστηρίου, αθλοπαιδιών, ψυχοκινητικής αγωγής, αυτόνομης διαβίωσης, εργαστηρίου κηπουρικής, εργαστηρίου κεραμικής, εργαστηρίου υφαντικής – ραπτικής και εργαστηρίου ηλεκτρολογίας. Τέλος προβλέπεται και η προμήθεια ενός θερμοκηπίου μικρών διαστάσεων.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι, έπειτα από τη δυνατότητα που δίδει η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή για ένταξη στην ίδια πρόταση προμήθειας εξοπλισμού και για εκείνα τα σχολεία του δήμου που διαθέτουν τμήματα ένταξης, η δημοτική αρχή Κιλκίς έχει ήδη ξεκινήσει ήδη τις απαιτούμενες διαδικασίες προώθησης του νέου έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.