Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ένταξη του έργου «Ανέγερση νέου 6-θέσιου Δημοτικού Σχολείου Ν. Σάντας» στο ΕΣΠΑ

Θετικά αξιολογήθηκε από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή η πρόταση του Δήμου Κιλκίς για ένταξη της πράξης «Ανέγερση νέου 6-θέσιου Δημοτικού Σχολείου Ν. Σάντας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Μακεδονία- Θράκη” και συγκεκριμένα στον Άξονα προτεραιότητας "07-Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας".
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μελέτη του εν λόγω έργου ξεκίνησε να εκπονείται από τους μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς ενόσω ήταν Νομάρχης ο σημερινός Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας. Ακολούθως, παραδόθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κιλκίς όπου η Αντιδημαρχία τεχνικών Έργων με τους μηχανικούς της την προσάρμοσε στα δεδομένα του ΕΣΠΑ. Με την ολοκλήρωσή της πλέον και ακολουθώντας πάντα το ίδιο σκεπτικό, αυτό της δημιουργίας ενός σχολείου που θα παρέχει υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και θα καλύπτει τις ανάγκες του σύγχρονου μαθητή, η δημοτική αρχή Κιλκίς κατέθεσε την πρόταση για έγκριση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Μακεδονία- Θράκη” 2007-2013. Υπενθυμίζεται ότι το 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ν. Σάντας στεγάζεται σήμερα σε κτίριο που κατασκευάστηκε το 1927.
Το έργο που επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με προϋπολογισμό 2.720.000 ευρώ, αφορά στην ανέγερση διώροφου κερασμοσκεπούς κτιρίου 6-θέσιου Δημοτικού Σχολείου στη Ν. Σάντα, δυναμικότητας 150 μαθητών του συγκεκριμένου οικισμού καθώς και γειτονικών, συνολικής επιφάνειας κλειστών χώρων 2,097.30 τ.μ. με ισόγειο στεγασμένο ημιυπαίθριο χώρο 194.70 τ.μ.
Ειδικότερα, το κτίριο θα αποτελείται από:
α) χώρους διοίκησης (γραφεία προσωπικού, χώρο αναμονής, ιατρείο, γραφείο συλλόγου γονέων και μαθητικών κοινοτήτων) συνολικής επιφάνειας 120 τ.μ.,
β) κοινωνικούς χώρους (βιβλιοθήκη-αναγνωστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κυλικείο, χώρο φαγητού) συνολικής επιφάνειας 390τ.μ.,
γ) βοηθητικούς χώρους (αποθήκες, αρχείο, χώρους υγιεινής μαθητών και διδακτικού προσωπικού, χώρο φύλακα, χώρο καθαρισμού, χώρους μηχανολογικών εγκαταστάσεων) συνολικής επιφάνειας 309τ.μ.,
δ) χώρους άθλησης (αποθήκη οργάνων και υπόστεγο γυμναστικής) συνολικής επιφάνειας 195τ.μ.,
ε) έξι (6) αίθουσες διδασκαλίας συνολικής επιφάνειας 292τ.μ.,
στ) τέσσερα (4) εργαστήρια (πληροφορικής, φυσικών επιστημών κ.α.) 194τ.μ.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.