Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ο Κωνσταντίνος Μπόζης για τις Εκλογές του Επιμελητηρίου Κιλκίς

Τη βαθιά πίστη του στον Επιμελητηριακό θεσμό και στη δυνατότητά του να συμβάλει καταλυτικά στην ανάσχεση της κρίσης και των επιπτώσεών της, ανοίγοντας δρόμους στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, εκφράζει o υποψήφιος κ. Κωσταντίνος Μπόζης που διεκδικεί την εκλογή του στο τμήμα Μεταποίησης του Ε.Β.Ε. Κιλκίς με την παράταξη του κ. Παύλου Τονικίδη «Πρωταγωνιστής».
«Η δύσκολη οικονομική συγκυρία και οι συνθήκες που για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες διαμορφώνονται στην οικονομία της χώρας μας, κατά συνέπεια και στην τοπική οικονομία, συνιστά από μόνη της το βασικό κριτήριο βάσει του οποίου θα πρέπει να αναδειχθεί η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου. Οι εκλογές αυτές, με φόντο τη δεδομένη οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας, αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα.Η συμμετοχή μου στην παράταξη «Πρωταγωνιστής» ήλθε αβίαστα. Με τον Παύλο Τονικίδη γνωριζόμαστε προσωπικά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από νέα και άφθαρτα πρόσωπα αποφασισμένα να δουλέψουν και να προσφέρουν στον τόπο μας, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες. Οι απόψεις μας ταυτίζονται σε πολλά σημεία και έχουμε κοινή οπτική απέναντι στα προβλήματα του νομού μας. Είμαστε έτοιμοι να τα διαχειριστούμε. Βέβαια, υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο, με συγκεκριμένους άξονες και ιεραρχημένες προτεραιότητες, που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο των προγραμματικών θέσεων της παράταξής μας από τον πρόεδρό της, κ. Παύλο Τονικίδη. Για τους παραπάνω λόγους και έχοντας τη διάθεση να προσφέρω σ’ αυτό το θεσμό, αποφάσισα να συμμετέχω στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο.
Πιστεύω ότι ο κεντρικός στόχος μιας παράταξης πρέπει να περιγράφεται πλήρως από τον τίτλο της. Ο δικός μας είναι «Πρωταγωνιστής». Η ανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας, με τελικό προορισμό μια πραγματικά ισχυρή περιφερειακή Οικονομία είναι ο μεγάλος στόχος της παράταξης. Η διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και γενικότερα η δυναμική διεκδίκηση σε κάθε επίπεδο που επηρεάζει την τοπική ανάπτυξη, είναι το βασικό μέσο παρέμβασης του Επιμελητηρίου.
Ας μην ξεχνάμε ότι η ελληνική οικονομία διανύει φέτος τον τρίτο συνεχόμενο χρόνο βαθιάς ύφεσης. Η μάχη επιβίωσης που δίνουν εδώ και μία διετία οι περισσότερες επιχειρήσεις γίνεται όλο και πιο δύσκολη και άνιση. Καθημερινά οικογενειακές αλλά και μεγαλύτερες επιχειρήσεις κλείνουν η μια πίσω από την άλλη, ακόμη και στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Ο τζίρος των καταστημάτων έχει μειωθεί στα πρωτοφανή ποσοστά του 50% ή και 70%. Η δραματική μείωση της κατανάλωσης και του τζίρου, ο περιορισμός των πιστώσεων, αλλά και η ατελείωτη καταιγίδα των φορολογικών μέτρων, δημιουργούν ένα περιβάλλον ασφυκτικό, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αριθμός των επιχειρήσεων που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Ο περιορισμένος έως ανύπαρκτος τραπεζικός δανεισμός είναι ιδιαίτερα καθοριστικός παράγοντας για τις επιχειρήσεις του κατασκευαστικού κλάδου, που κάτω από τα βάρη των χαρατσιών στα ακίνητα αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα ρευστότητας και βρίσκονται πλέον σε αδιέξοδο. Η συνεχής επιβολή έμμεσων και άμεσων φόρων, έχει επιβαρύνει τις επιχειρήσεις σε ποσοστό που ξεπερνά το 45% με αποτέλεσμα να οργιάζει το παρεμπόριο και το λαθρεμπόριο. Με τέτοια δε φορολογία είναι αδύνατη η προσέλκυση επενδύσεων. Το πολιτικό σύστημα επιτίθεται αδιακρίτως στα εισοδήματα των φυσικών προσώπων, μειώνοντας έτσι την όποια τους αγοραστική δύναμη, ενώ ταυτόχρονα καταφέρνει και βυθίζει βαθύτερα την αγορά στην ύφεση. Το Επιμελητήριο έχει χρέος να πείσει τα κέντρα λήψης των πολιτικών αποφάσεων, ότι είναι προς το συμφέρον όλων η αναζήτηση λύσεων που δίνουν οξυγόνο στην επιχειρηματικότητα και στηρίζουν τον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό της χώρας. Κάθε άλλη λογική είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει την ελληνική οικονομία μια ώρα αρχύτερα στην καταστροφή, με σοβαρές συνέπειες για όλους.
Ο τομέας της μεταποίησης είναι εκείνος που έχει πληγεί περισσότερο και μάλιστα από το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης. Η «οικοδομή» η οποία συνιστά τον τροφοδότη πολλών επαγγελμάτων έχει «πεθάνει». Από την οικοδομή εξαρτώνται άμεσα και έμμεσα γύρω στα 250 επαγγέλματα. Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει αυτό. Πόσος κόσμος είναι σήμερα χωρίς δουλειά, πόσες οικογένειες χωρίς εισόδημα. Πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις, πρέπει να στηρίξουμε τους συγκεκριμένους κλάδους.
Πιστεύω βαθιά στο θεσμικό ρόλο του Επιμελητηρίου, ότι μπορεί να συμβάλει καταλυτικά στην ανάσχεση της κρίσης, ανοίγοντας δρόμο στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Απευθύνω πρόσκληση σε όλες τις επιχειρηματικές δυνάμεις του νομού μας, να συμμετέχουν δυναμικά στις επιμελητηριακές εκλογές.
Να επιλέξουν τους καλύτερους, εκείνους που μπορούν πραγματικά να τους εκπροσωπήσουν, να εκφράσουν τις αγωνίες τους, να βρουν λύσεις στα προβλήματά τους. Να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας στη δύσκολη προσπάθεια για την αναστήλωση της οικονομίας. Μπορούμε, ενωμένοι, να δώσουμε τη δική μας μάχη για το δικό μας αύριο, ελπίζοντας για ένα καλύτερο μέλλον.»

3 σχόλια:

  1. Τυχαίο ; Δεν νομίζω !!! Όλοι μαζί παρέα, άφθαρτη, νέοι, αποφασισμένη ... Μπράβο στην επιλογές του προέδρου.... στηρίζουμε άφθαρτους στηρίζουμε νέους στηρίζουμε πρόσωπα που είναι αποφασισμένα να δουλέψουν για αυτό τον τόπο...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχω να πω κάτι για τις εκλογές διότι μας κούρασαν όλους μας,να το δούμε σαν ελπίδα; Σύμφωνο με τον παραπάνω σχόλιο,να στηρίξουμε νέους,άφθαρτους και πρόσωπα που έχουν την διάθεση να δουλέψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ οτι ο κος Μποζης ειναι νεος και δειχνει να εχει τη διαθεση να δουλεψει. Θα ηθελα να μαθω βεβαια πως εγινε η επιλογη του συγκεκριμενου συνδιασμου του κου Τονικιδη .Ας μας αναφερει κατι απο το εργο του αυτα τα δεκα χρονια που ειναι προεδρος.Υπαρχει καποιο εργο του κου Τονικιδη το οποιο επεισε τον κο Μποζη οτι υπαρχει διαθεση για δουλεια και βελτιωση των επιχειρησεων?Θα ηθελα πολυ να παρω απαντηση.Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.