Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Γκουντενούδης: Ολοκλήρωση κτηρίου και νέα τμήματα για το ΤΕΙ

Για πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Ενότητας προκειμένου ν` αναβαθμιστί το ΤΕΙ Κιλκίς, κάνει λόγο ο αντιπεριφερειάρχης, Χρ. Γκουντενούδης, τονίζοντας ότι απαιτείται μεταστέγαση του Τμήματος στο νέο κτίριο και πλαισίωσή του από νέα εκπαιδευτικά αντικείμενα.
Στη σχετική δήλωσή του, ο κ. Γκουντενούδης τονίζει τα εξής:
"Η εγγραφή όλων των φετινών εισαγομένων στο παράρτημα ΤΕΙ του Κιλκίς, δείχνει ότι αυτή η Εκπαιδευτική Μονάδα έχει παρόν και μέλλον. Η επικείμενη ευτυχής κατάληξη της περιπετειώδους πορείας του κτιρίου αποτελεί ένα ακόμη ισχυρό κίνητρο για την βιωσιμότητα του ΤΕΙ μας. Η μεταστέγαση στο νέο κτίριο θα αποτελέσει απαρχή νέας πορείας στα εκπαιδευτικά πράγματα του νομού.

Είναι σαφές όμως, ότι το Τμήμα δεν θα έχει ευοίωνο μέλλον εάν δεν πλαισιωθεί από νέα εκπαιδευτικά αντικείμενα, μεγαλύτερο αριθμό σπουδαστών με βασικό στόχο την μετεξέλιξή του σε αυτόνομη Σχολή. Παράλληλα θα πρέπει να επιδιωχθεί η μεταφορά Τμημάτων ή Σχολής από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ή ακόμη και από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Η προσπάθεια και η προοπτική αυτή απαιτεί κοινή προσπάθεια όλων των δυνάμεων του νομού μας με βάση ένα ρεαλιστικό, κοστολογημένο και με σαφή χρονικά όρια σχέδιο. Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς προτίθεται να αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες ώστε η αναβάθμιση του ΤΕΙ μας να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς μας."

12 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά κ.Αντιπεριφερειάρχα. Θα αναμείνουμε με ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες σας το συντομώτερο, όπως είπατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα είπαν και άλλοι αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την ποιοτική ανώτατη εκπαίδευση δεν την κάνουν τα κτίρια και τα άψυχα υλικά αλλά το ανθρώπινο δυναμικό. Κοιτάξτε τα καλά πανεπιστήμια και θα δείτε ότι αυτό που τα έφερε στη θέση που βρίσκονται είναι οι άνθρωποί τους. Κοιτάξτε τα κακά πανεπιστήμια και θα δείτε ακριβώς το ίδιο. Το παν είναι οι καθηγητές/ερευνητές αλλά και οι φοιτητές τους.

    Το ΤΕΙ του Κιλκίς λειτουργεί από το 1999, ξεκίνησε το 13ο έτος λειτουργίας του, και εξακολουθεί να έχει μόνο 4 μόνιμους καθηγητές, όλοι εξ αυτών στην κατώτατη βαθμίδα του Καθηγητή Εφαρμογών, χωρίς διδακτορικό, χωρίς δυνατότητα εξέλιξης, χωρίς ιδιαίτερη ερευνητική δραστηριότητα. Όσο για τους φοιτητές του, όταν θεσπίστηκε η βάση του 10 δεν μπήκαν ούτε οι μισοί. Πως να πάει μπροστά ένα τέτοιο τμήμα? Και σαν να μην έφτανε αυτό, θέλουν να φέρουν και νέα τμήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για την σωστή λειτουργία ενός ΤΕΙ, και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή χρειάζεται και καλούς καθηγητές να έχει. Αυτά τα δύο πάνε μαζί. Βάλε τον καλύτερο καθηγητή χωρίς σύγχρονο εξοπλισμό(hardware επι το ελληνικώτερον) και να δούμε πόσα "απίδια θα πιάσει ο σάκκος του".
    Αλλά εσύ μιλάς για καλά πανεπιστήμια. Τί προτείνεις δηλαδή,... ενα Harvard στο Κιλκίς;
    Μμμμμ...ναί βέβαια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ΤΕΙ Κιλκίς έπρεπε να έχει ήδη κλείσει. Είναι μια απάτη σκέτη για τους σπουδαστές.
    Δεν έχει υποδομές, οι καθηγητές είναι όλοι κουμπάροι και συγγενείς μεταξύ τους και με την διευθύντρια και το επίπεδο διδασκαλίας είναι για το ανάθεμα.
    Τζάμπα υφίσταται, στείλτε το στη Θεσσαλονίκη να τελειώνουμε και κάντε το κτήριο Δικαστικό Μέγαρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί, άμα το στείλουν στην Σαλονίκη θα πάψουν και οι κουμπαριές ή και οι συγγένιες;
    Αμα είναι έτσι, να στείλω κι'εγώ την πεθερά μου, να ξεκόψω μιά και καλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ... αναρωτιέστε τι μου κάνει;
    Με βλέπει που κάθομαι στον υπολογιστή να γράφω σχόλια και μου λέει, "τι κάθεσαι και ασχολείσαι μ'αυτό το διαολομηχάνημα(εννοεί το κατάμαυρο Laptop), δέν έχεις να κάνεις κάτι άλλο χρήσιμο, κοτζάμ άντρας;"
    ...μωρ' λέτε νά'χει δίκιο, και την κακολογώ άδικα;
    Λέτε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε Λουκ, μην αποπροσανατολίζεις τη συζήτηση με την επάρατη πεθερά σου.
    Το θέμα είναι ότι το ΤΕΙ Κιλκίς πρέπει να κλείσει.
    Ο Φλωρίδης το είχε φέρει για ρουσφετολογικούς λόγους, ήρθαν μερικές ντουζίνες κοπέλες, άλλες διέπρεψαν ως bar women άλλες ως call girls και μερικές γίναν και νύφες εδώ αλλά πτυχίο ελάχιστες πήραν. Α, ξέχασαν είχε και κανα δυο "άνδρες" οι οποίοι σημειωτέον πήραν πτυχίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εντάξει φίλε Python, είπα να κάνω λίγο χιούμορ, εξάλλου δεν είπα οτι διαφωνώ γενικώς με ό,τι υποστηρίζεις. Προφανώς γνωρίζεις πρόσωπα και καταστάσεις, οπότε σεβαστή η άποψή σου.
    Οσο για το "επάρατη", νομίζω τώρα, πως υπερβάλλεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μήπως κάθεται η γυναίκα σου από δίπλα παρακολουθούσα τι γράφεις και έτσι αναγκάζεσαι εκών άκων να υπερασπιστείς την πεθερά σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλό, αλλά δεν ήταν δίπλα μου. Ομως άμα τύχει και διαβάσει το σχόλιό μου θα σου πώ την αντίδρασή της. Αν δεν συνεχίσω να γράφω σχόλια ...τότε θα καταλάβεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ HARVARD ΣΤΟΝ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΤΟΠΟ...
    ΕΔΩ ΕΝΑ ΤΕΙ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ...ΑΑΑ ΙΣΩΣ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΕΔΩ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.