Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση συλλόγων Βλάχων από Ελλάδα και FYROM

Την περασμένη Κυριακή 2 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η 1η Συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων με τους αδελφούς συλλόγους των Κρουσοβιτών Βλάχων «Άγιος Νικόλαος» και «Μοσχόπολη». Η συνάντηση έγινε στη βλαχόφωνη κωμόπολη του Κρουσόβου της πΓΔΜ. 

Στην εκδήλωση που χαρακτηρίστηκε από την αυθεντική έκφραση της παράδοσης της βλαχόφωνης ρωμιοσύνης, παρόντες ήσαν η Α.Ε. η πρέσβυς της Ελλάδος στο κράτος των Σκοπίων, κα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο πρόξενος της Ελλάδος στο Μοναστήρι (Μπιτόλια) της πΓΔΜ, κ. Μάρκος Τριπολιτάκης, τοπικοί παράγοντες και πλήθος βλαχόφωνων Κρουσοβιτών.
Στην εν λόγω εκδήλωση η ΠΟΠΣΒ τίμησε στον τόπο καταγωγής του τον κρουσοβίτη πρώην Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και πανεπιστημιακό, κ. Κωνσταντίνο Βαβούσκο, για το πολυδιάστατο και ογκώδες έργο του, καθώς και για την πολύχρονη προσφορά του στο βλαχόφωνο ελληνισμό.
Οφείλει να αναφερθεί ότι η άλλοτε ακρόπολις του βορείου ελληνισμού, όπως συνήθιζε να αναφέρει ο κρουσοβίτης καθηγητής πανεπιστημίου Αλέξανδρος Σβώλος, έχει δώσει στο σύγχρονο ελληνισμό έναν οικουμενικό πατριάρχη, τον Ιωακείμ Γ, τον Μεγαλοπρεπή και πέντε καθηγητές ελληνικών πανεπιστημίων.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.