Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Ενημέρωση Νέας Δημοκρατίας για την προστασία των καταναλωτών για το πετρέλαιο θέρμανσης

Με αφορμή την έναρξη διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, o Τομέας Καταναλωτικών Οργανώσεων της Γραμματείας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, στα πλαίσια ενημέρωσης και προστασίας των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές, εφιστά την προσοχή τους στα κάτωθι ζητήματα:
Πριν Παραγγείλουμε Πετρέλαιο Θέρμανσης *     Έρευνα τιμών αγοράς: Σε αρκετές περιπτώσεις, παρατηρείται σημαντική απόκλιση στην τιμή του πετρελαίου από πρατήριο σε πρατήριο. Ωστόσο θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, διότι ένας πάρα πολύ φθηνός προμηθευτής, ενδέχεται να έχει προβεί σε διαφόρου είδους τεχνάσματα, προκειμένου να χαμηλώσει την τιμή πώλησης.
*     Ακριβής γνώση της συνολικής χωρητικότητας της δεξαμενής: Είναι απαραίτητο να γίνει ογκομέτρηση της δεξαμενής, προκειμένου να γνωρίζουμε επακριβώς τη συνολική χωρητικότητά της.
*     Καταγραφή της ποσότητας του πετρελαίου που υπάρχει στη δεξαμενή πριν την παραλαβή: Εάν η συγκεκριμένη ποσότητα, αφαιρεθεί από τη συνολική χωρητικότητα της δεξαμενής τότε είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακριβώς την ποσότητα του πετρελαίου που θέλουμε να παραγγείλουμε.
*     Εγκατάσταση Συστήματος Ενδείξεων του Αποθέματος της Δεξαμενής: Η εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος, θα μας πληροφορεί άμεσα και αποτελεσματικά για το ακριβές απόθεμα του πετρελαίου στη δεξαμενή.

Κατά την παράδοση του πετρελαίου *     Φυσική μας παρουσία στο χώρο παραλαβής: Η φυσική μας παρουσία κατά την παραλαβή, αφενός συμβάλλει στην υιοθέτηση όλων των ενδεδειγμένων μέτρων ασφαλείας, αφετέρου μειώνει τις πιθανότητες παραπλάνησης από τον προμηθευτή
*     Έλεγχος του μετρητή του βυτιοφόρου: Πριν ξεκινήσει η μεταφορά πετρελαίου, θα πρέπει να σιγουρευτούμε πως ο μετρητής του βυτιοφόρου είναι μηδενισμένος.
*     Έλεγχος χρώματος πετρελαίου: Το χρώμα αποτελεί ένδειξη της ποιότητας του πετρελαίου και πρέπει να είναι ζωηρό κόκκινο και όχι θολό.
*     Προσωπική καταγραφή της ποσότητας του πετρελαίου που παρελήφθη: Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εμπιστευόμαστε τον μετρητή του βυτιοφόρου διότι μπορεί να έχει παραποιηθεί. Με την πάροδο λίγων λεπτών από την ολοκλήρωση της παραλαβής (προκειμένου να κατασταλάξει ο αφρός), θα πρέπει να προβούμε στη μέτρηση της ποσότητας του πετρελαίου στη δεξαμενή, χρησιμοποιώντας δικό μας διαγραμμισμένο μετρητή και πάντοτε παρουσία του βυτιοφορέα. Η μέτρηση μας θα πρέπει να συμφωνεί με την ένδειξη του βυτιοφόρου.

Μετά το πέρας παραλαβής του πετρελαίου *     Έκδοση παραστατικού παράδοσης από τον προμηθευτή: Στην απόδειξη ή τιμολόγιο που θα εκδώσει ο προμηθευτής, θα πρέπει να σιγουρευτούμε πως η τιμή ανά λίτρο που αναγράφεται, συμφωνεί με αυτή που αναγράφονταν στο πρατήριο κατά την παραγγελία μας. Επιπλέον, δεν πρέπει να πληρώσουμε εάν το παραστατικό παραλαβής δεν είναι θεωρημένο από την εφορία και δεν έχει συμπληρωμένα όλα τα απαιτούμενα από το νόμο στοιχεία.
*     Δικαίωμα αμφισβήτησης: Εφόσον υπάρχει αμφισβήτηση σε ότι έχει να κάνει με την ορθότητα της όλης διαδικασίας παραλαβής του πετρελαίου διατηρούμε το δικαίωμα να γράψουμε στο παραστατικό παραλαβής τις λέξεις με «επιφύλαξη» και να ζητήσουμε την παρέμβαση, είτε του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, είτε της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή να επιληφθούν επί του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.