Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Μια παλλόμενη ομιλία για το πολυνομοσχέδιο

Κάλιο (λίγο) αργά παρά ποτέ! Δείτε τη συγκλονιστική ομιλία της Λιάνας Κανέλλη στη Βουλή για το Πολυνομοσχέδιο. Είτε συμφωνεί είτε όχι, κάποιος, με το περιεχόμενο ή τις γενικότερες πολιτικές θέσεις της, νομίζουμε ότι θα παραδεχθεί πως πρόκειται για μια παλλόμενη από λογική και συναίσθημα ομιλία, μακριά απ` τα "ξύλινα" βαρετά λογύδρια των περισσοτέρων βουλευτών.  Πατείστε εδώ

10 σχόλια:

  1. Ο αρχαίος κορυφαίος τραγικός συγγραφέας Σοφοκλής είπε: "Ορθόν αλήθει αεί" και γώ ο μικρός τω πνεύματι καταλαβαίνω οτι "ΟΤΑΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΗ Η ΟΡθΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΠΑΕΙ ΚΟΚΚΑΛΑ!
    Εκλαψα ακούγοντάς την!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω δεν ξερω τι λεει ο Σοφοκλης.Αυτο που ξερω ειναι πως ξυπνω το πρωι για τη δουλεια και ευχαριστω το 'θεο'που και σημερα ειχα να ταισω τα μικρα μου.Τα βαζω να κοιμηθουν το βραδυ και φοβαμαι αν αυριο που θα ξυπνησουν θα εχω παλι να τα ταισω,και φοβαμαι μονο για την τροφη τους γιατι ολα τα αλλα ειναι πολυτελεια τωρα πια.Αυτο που ξερω ειναι πως εμενα που ξυπνουσα το πρωι και ονειρευομουν σ ολη τη διαρκεια της ημερας με καταντησαν να μην εχω πια τη δυναμη να ονειρευτω.Αυτο που ξερω ειναι πως εχασα την πιστη μου σε ολα τα επιπεδα.Ξερω πως δεν μπορω πια να ελπιζω και με ποναει αυτο με ποναει πολυ.'θελει νεκροι χιλιαδες να ναι στους τροχους'ετσι λεει ο ποιητης κ. Κανελη αλλα σ αυτους τους νεκρους δεν θα ειστε ουτε εσεις ουτε οι συναδελφοι σας,θα ειμαι εγω ο κωστας ο γιαννης το παιδι μου το παιδι του.......λυπαμε που με κανατε ουτε τη δικη σας οργη να πιστευω και να σας θεωρω ολους μα ολους ψευτες και θεατρινους........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στη ζωή πρέπει να αποφασίζεις με ποιούς θα πάς και ποιούς θα'φήσεις. Ο απόλυτος ατομικισμός δεν οδηγεί πουθενά, όπως και οι γενικεύσεις. Πρέπει επίσης να κατανέμουμε δίκαια τις ευθύνες σ'αυτούς που άσκησαν και ασκούν εξουσία και σ'αυτούς που ποτέ δεν την είχαν . Το αδιάκριτο τσουβάλιασμα όλων, καί άδικο είναι καί αποπροσανατολιστικό. Κοινωνία με σκέτη οργή και χωρίς επιλογές είναι καταδικασμένη a priori να αποτύχει. Και να θυμόμαστε: η ιστορία των εθνών είναι γεμάτη απο κύκλους περιόδων ακμής και παρακμής. Οι μεγαλύτερες αυτοκρατορίες άκμασαν και παράκμασαν. Γιατί εμείς να αποτελούμε εξαίρεση; ή μήπως θεωρούμε ο είμαστε ο περιούσιος λαός του Θεού και τα πάντα θεωρούνται ως δεδομένα και ες αεί κεκτημένα; Η μεγαλύτερη άμυνα μιας κοινωνίας, όταν έρχονται δύσκολοι καιροί είναι να προσαρμόζεται με ευελιξία στα νέα δεδομένα για να μπορέσει να επιβιώσει. ADAPTATION to SURVIVAL. Αλλιώς "χαιρέτα μου τον πλάτανο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιγά ρε μην έκλαψες κιόλας που άκουσες την παλιολατέρνα. Πολύ ευερέθιστος μας βγήκες, κρίμα τα εξάσφαιρα σου Λουκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα συναισθήματά μου δεν τα διαπραγματεύομαι, πολύ περισσότερο με αγενείς, σαν και του λόγου σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λουκυ Λουκ καλά κάνεις και δεν διαπραγματεύεσαι τα συναισθήματα σου. Όμως όταν το άτομο αυτό είναι ζάμπλουτο, μένει στην εκάλη έχει τεράστια ακίνητη περιουσία και καταθέσεις δυσθεώρητου ύψους, τα λόγια είναι περιττά.
    Αυτή η γυναίκα είναι σαλαμάνδρα, με την ίδια ευκολία πηδάει από τον στενό κύκλο του παπανδρεισμου κολλητή της Δήμητρας Λιάνη τη δεκαετία του 80 μετά έγινε αυλική του Μητσοτάκη και υπέρμαχος του μητσοτακισμού και προσφάτως κομουνίστρια.
    Αν εσύ την εμπιστεύεσαι και τα δάκρυα της δεν σου μοιάζουν για κροκοδίλεια, κλάψε μαζί αλλά μην το κάνεις και θέμα.
    Είσαι ελεύθερος να οδύρεσαι και να ολοφύρεσαι αλλά κράτα και κανα χαρτομάνδυλο μην βρέξεις το πληκτορλόγιο σου και κολλάει μετά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακούστε λοιπόν τί λέει η λογική του "ξύπνιου" νεοέλληνα:
    1)Οποιος έχει περιουσία δεν δικαιούται να ενδιαφέρεται για τα προβλήματα των άλλων και να ομιλεί, γιατί a priori είναι κλέφτης, διαπλεκόμενος, καιροσκόπος και υποκριτής.
    2)Το δικαίωμα αυτό το έχουν μόνον όσοι είναι φτωχοί, αμόρφωτοι, και έχουν παππού, πατέρα, μάνα, αδελφή και γεννήθηκαν οι ίδιοι κομμουνιστές.
    3)Υποβιβάζοντας, κατηγορώντας και βρίζοντας την προσωπικότητα του άλλου, χρησιμοποιούμε τον ασφαλέστερο και ο πιό εύκολο τρόπο για να φανούμε, εμείς οι συμπλεγματικοί, ως οι ανώτεροι.
    4)Η αναγνώρηση της ανωτερότητας του άλλου είναι έγκλημα ασυγχώρητο, γιατί εμείς τα ξέρουμε ΟΛΑ και δεν χρειαζόμαστε τους μορφωμένους και τους έξυπνους να μας λένε τι θα κάνουμε.
    5)Δεν έχουμε το δικαίωμα να εκφράζουμε δημόσια τα συναισθήματά μας γιατί σε κάποιους ενοχλεί αφόρητα και τους προκαλεί αλυσιδωτή αλλεργική αντίδραση.
    6)Κάνουμε προσωπικές επιθέσεις ειρωνείας, για να μειώσουμε και να προσβάλουμε τον άλλον, ακόμα κι'άν εκείνος δεν μας έθιξε, για να δείξουμε εκ του ασφαλούς πόσο... "γενναίοι" είμαστε.

    ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ" ΣΟΥ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ,... "κύριε ξύπνιε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Λουκ, εσύ μπορεί με την λεπτή ειρωνεία να νομίζεις ότι διακαιώνεται η άποψη.
    Πές μου όμως πόσο δημοκρατική είναι η δική σου στάση που βάζεις λόγια σε αυτόν που αντιπαρατίθεται λεκτικά μαζί σου ώστε μετά να έχεις επιχειρήματα να ανταπαντήσεις.
    Κανείς δεν είπε ότι δεν δικαιούτε να μιλάει όποιος έχει περιουσία ούτε και πρέπει να είναι πάππου προς πάππου κομμουνιστής κάποιος για να έχει δικαίωμα να είναι στέλεχος του ΚΚΕ.
    Εγώ απλώς αμφισβήτησα τα κίνητρα ενός ανθρώπου που έχει στηρίξει τις πλέον κακές εκφάνσεις των δύο πόλων του δικομματισμού, την κατάπτωση του ανδρεοπαπανδρεισμού (Λιάνη) και τον ακραίο νεοφιλευθερισμό της δεξιάς (Μητσοτάκης).
    Εσύ λοιπόν Λουκ λέγεις ότι είδε το φως το αληθινό στα γεράματα και αποφάσισε να πάει με το Λαό?
    Εμένα επίτρεψε μου να το αμφισβητώ αυτό και να θεωρώ πολύ όψιμο το ενδιαφέρον της για τον κοσμάκη.
    Ας μας δείξει τις καταθέσεις τις και τους πόρους κρυφούς και φανερούς που έχει και μετά να κριτικάρει τους άλλους.
    Αλλεργική αντίδραση προκαλεί όχι το γοερό σου κλάμα μπροστά στην παλλόμενη cyber φιγούρα της Λιάνας που βγάζει πύρηνα νεοκομμουνιστικά λογίδρια αλλά η επιλεκτική στήριξη συμπεριφορών μόνο και μόνο επειδή κρώζουν και κάνουν νουμερα στην tv.
    Σε είχα πιο βαθύ κύριε Λουκ αλλά εσύ τελικά παρασύρεσαι από ρηχές εξάρσεις της τηλεπερσόνας.
    Σε λιγο θα μας πεις ότι όταν βλέπεις και τον Ψωμιάδη συνεγείρεσαι και σε πιάνει ρίγος και τρέμεις σύγκορμος.
    Προκαλούν γέλωτα αυτά που λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγω είμαι αυτός που γράφουν τα λεγόμενά μου και δεν θέλω να είμαι ούτε βαθύς, ούτε ρηχός. Θέλω να είμαι όσο μπορώ ανθρώπινος και να κρίνω όσο είναι δυνατό δίκαια. Σε αντιδιαστολή με σένα που είσαι προκατειλημμένος, καχύποπτος, κυνικός, νομίζεις οτι τα ξέρεις όλα, ζητάς τραπεζικούς λογαριασμούς απ'τους άλλους χωρίς να δίνεις τους δικούς σου, και συνεχίζεις να προσβάλεις με οξύτητα και ευκολία τους ανθρώπους που δεν είναι της "λογικής" σου.
    ΤΕΛΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κρίνε ινα κριθείς έγραφε ο Γ. Ρίτσος. Εσύ Λουκ μάλλον προτιμάς να είσαι στο απυρόβλητο θεωρώντας ότι το ελιτίστικο σου στυλ σε κατατάσσει υπεράνω πάσης κριτικής.
    Εγώ δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο για να ανακοινώσω τους λογαριασμούς που άλλωστε δεν έχω.
    Εσύ είσαι προσβλητικός μαζί μου διότι μου αποδίδεις τον χαρακτηρισμός του κυνικού και του προκατειλημμένου χωρίς να σου έχω δώσει ανάλογη λαβή.
    Μάλλον σε ενόχλησε το γεγονός ότι τα επιχειρήματα σου είναι έωλα και παιδαριώδη και αυτό αποκαλύφθηκε σε όλο του το μεγαλείο.
    Άλλη φορά να σκέφτεσαι περισσότερο πρωτού γράφεις αυτά τα πομπώδη φληναφήματα ότι δηθεν έκλαψες στο άκουσμα των ηλιθιοτήτων της Λιάνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.