Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

"Κούρεμα" ως 50% μισθών και συντάξεων ένεκα πολυνομοσχέδιου

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, σε μειώσεις έως και 50% οδηγεί μισθούς, εφάπαξ και συντάξεις, το πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου, το οποίο ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, που ήδη είναι από τους κατώτερους στην Ε. Ένωση, θα μειωθούν ακόμη και κατά 25%, στο Δημόσιο έως και το 50%, ενώ στις συντάξεις έως 40%. Όπως φαίνεται, τη μικρότερη επιβάρυνση θα έχουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, καθώς το 80% των συντάξεων είναι κάτω από τα 1.000 ευρώ, ενώ αντίθετα οι μεγαλύτερες μειώσεις θ` αφορούν ασφαλισμένους στα ταμεία του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ.
Όσον αφορά το μισθολόγιο του Δημοσίου, ο βασικός μισθός ορίζεται σε 780 ευρώ, ενώ ο ανώτατος κυμαίνεται γύρω στα 2.700 ευρώ και εξαρτάται απ` το λεγόμενο "πριμ παραγωγικότητας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.