Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Αντισυνταγματική η εργασιακή εφεδρεία;

Χθες Πέμπτη εγκρίθηκε το νέο μισθολόγιο στο Υπουργικό Συμβούλιο, και μεθαύριο Κυριακή καλούνται να εγκρίνουν και την "εργασιακή εφεδρεία", την ώρα που διατυπώνεται η άποψη ότι υπάρχουν συνταγματικά κολλήματα για την εφαρμογή της. Γι` αυτό κι ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να συσταθεί διυπουργική επιτροπή η οποία θα εξετάσει το θέμα.
Όπως δημοσιεύτηκε στο ΒΗΜΑ, εξετάζονται τρία σενάρια για την εργασιακή εφεδρεία:


-Το "καλό σενάριο", που προβλέπει την ένταξη στην εφεδρεία του προσωπικού που έχει συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια ή έχει δύο χρόνια για να βγει στη σύνταξη. Το σενάριο αυτό κρίνεται, εκτός των άλλων, ότι μπορεί να εφαρμοστεί και στους ΟΤΑ, χωρίς να προκαλέσει ιδιαίτερες αντιδράσεις μεταξύ των δημάρχων.
-Το "άσχημο σενάριο", το οποίο προβλέπει την ένταξη σε εργασιακή εφεδρεία του προσωπικού που προσελήφθη στο Δημόσιο με διαδικασίες εκτός του ΑΣΕΠ από το 2000 έως σήμερα. Οι δυσκολίες, όμως, που εμφανίζει αυτό το σενάριο είναι ότι η διαδικασία μονιμοποίησης ορισμένων τουλάχιστον υπαλλήλων που προσελήφθησαν εκτός του ΑΣΕΠ έγιναν μέσω του ΑΣΕΠ το 2009.
- Το "κακό σενάριο", που προβλέπει την απόλυση του προσωπικού και ταυτόχρονα την κατάργηση των οργανικών θέσεων τις οποίες κατέχει. Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, είναι σχεδόν βέβαιο πως οι εργαζόμενοι θα καταφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια και θα δικαιωθούν, ενώ η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να καταβάλει και υπέρογκες αποζημιώσεις.

Εδώ σας θέλουμε τώρα, σεναριογράφοι μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.