Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ε, ρε γλέντια και φέτος στο Φεστιβάλ!

Από σήμερα Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου η πόλη του Κιλκίς φοράει και πάλι τα γιορτινά της! Το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας είναι και πάλι εδώ. Και κάθε άλλο παρά "γουρσούζικο" φαίνεται πως θα `ναι, τώρα που μπαίνει σε μια νέα περίοδό του, με τον Δήμο του Κιλκίς ακόμα πιο μεγάλον.
Σίγουρα, η καθιέρωση του κορυφαίου, για όλο το νομό κι όχι μόνο για τη πρωτεύουσά του, αυτού πολιτιστικού θεσμού, πριν 13 χρόνια, προσέδωσε μια άλλη αίγλη στην ακριτική μας πόλη, φέρνοντάς την σ` επαφή με σημεία σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Τα διεθνή καλλιτεχνικά σχήματα που φιλοξενούμε κάθε φθινόπωρο, αναδεικνύονται στη συνέχεια σε "πρεσβευτές καλής θέλησης" για τον τόπο μας. Κάτι που ειδικά στις μέρες μας το `χουμε ιδιαίτερη ανάγκη, έτσι για ν` ανέβει κομματάκι η αυτοπεποίθησή μας, μια που κάποιοι βάλθηκαν να την ισοπεδώσουν!


Γι` αυτό κι όλοι εμείς οι κάτοικοι αυτού του παραμελημένου τόπου οφείλουμε ένα "ευχαριστώ" στους εμπνευστές και στους συνεχιστές του μοναδικού για την χώρα μας αυτού θεσμού, καθώς και σ` όσους εργάζονται χρόνια τώρα - στην συντριπτική τους πλειοψηφία εθελοντικά - για την καταξίωσή του. Και ταυτόχρονα πρέπει να στηρίξουμε το Φεστιβάλ με τη συμμετοχή μας στις ποικίλες παραστάσεις κι εκδηλώσεις του.
Απόψε, λοιπόν, ανοίγει η αυλαία στο Συνεδριακό, με την πρώτη παράσταση του Φεστιβάλ, ενώ η επίσημη έναρξή του θα γίνει μεθαύριο Κυριακή, μ` όλα όσα συνηθίζονται σ` αυτές τις περιστάσεις. Το "κλου" της φετινής διοργάνωσης θα είναι, όμως, μια παγκόσμια πρεμιέρα! Μιλάμε για την μετατροπή της αριστοφανικής "Λυσιστράτης" σε ...θέατρο σκιών. Το εγχείρημα έχει τίτλο «ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ VS ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ - Όταν μιλούν οι κατσαρόλες!!!», με την φωνή της μεγάλης μας ερμηνεύτριας, Μελίνας Κανά, στον ρόλο της Λυσιστράτης, με ζωντανή λαϊκή ορχήστρα, τραγουδιστές και το Θέατρο Σκιών του Χρήστου Στανίση. «Έ ρε γλέντια»!
Από `κει και πέρα, υπάρχουν και φέτος καλλιτεχνικά σχήματα από Ιταλία, Βραζιλία, Χιλή, Ελβετία, Ισπανία, Ρωσία, Αυστραλία και αλλού, που υπόσχονται ποιοτική διασκέδαση κάθε βράδυ, σε μικρούς και μεγάλους.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ!

Γιάννης Καραγιαννίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.