Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Εκφράζει αγανάκτηση ο Φιλοζωικός και δίνει διευκρινήσεις

Ανακοίνωση μ` αφορμή σχόλια που δημοσιεύτηκαν στον ηλεκτρονικό τύπο (πολλά απ` αυτά στο gnomikilkis.gr), ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς δίνει διευκρινήσεις για χρηματική ενίσχυση που έλαβε κι εκφράζει την αγανάκτησή του για "απρόκλητη και αναιτιολόγητη επίθεση" σε βάρος του. Παράλληλα, απειλεί με προσφυγή στις δικαστικές αρχές. 
Η ανακοίνωση του συλλόγου έχει ως εξής: 
"Με αφορμή αναληθή, κακοήθη και συκοφαντικά δημοσιεύματα, που πρόσφατα αναρτήθηκαν στον ηλεκτρονικό τύπο και αφορούσαν στο ποσό και τη διαχείριση χρηματικής ενίσχυσης, που έλαβε ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Κιλκίς, νιώθουμε την υποχρέωση προς τα μέλη, τους φίλους και την τοπική κοινωνία του Κιλκίς, να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας, γι’αυτήν την απρόκλητη και αναιτιολόγητη επίθεση και να εκθέσουμε τα ακόλουθα προς αποκατάσταση της αλήθειας:

Ο Σύλλογός μας, έλαβε χρηματική ενίσχυση στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας «Ανάδειξη και προώθηση των δυνατοτήτων απασχόλησης στην προστασία και φροντίδα των ζώων» κατά τα έτη 2007-2008, όπως και πολλοί άλλοι σύλλογοι του Νομού, στα πλαίσια αντίστοιχων προγραμμάτων του Υπουργείου Εργασίας. Η χρηματική αυτή ενίσχυση διατέθηκε στο ακέραιο για την υλοποίηση των σκοπών του Συλλόγου και κυρίως για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των αδέσποτων ζώων, που ταλανίζει όλη την πόλη του Κιλκίς. 
Θέτουμε όλα τα στοιχεία και παραστατικά στη διάθεση των αρμόδιων αρχών και δηλώνουμε πως επιφυλασσόμαστε να προσφύγουμε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, προκειμένου να προστατευθούμε από τέτοιου είδους ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα."

3 σχόλια:

  1. Κάποιος πρέπει επειγόντος να μάθει σε κάποιους το τι σημαίνει η λέξη "συκοφαντία". Ένας δικηγόρος δεν υπάρχει στον φιλοζωικό να τους πει ότι οι εποχές απειλών για μηνύσεις κτλ έχει περάσει; Ένας δεν μπορεί να τους πει ότι δεν πιάνουν τέτοια πυροτεχνήματα; Κάποιος δεν μπορεί να τους μιλήσει για την "ψευδή καταμήνυση";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως είπε και ένας μεγάλος πολιτικός για κάτι ανάλογο...."ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η συκοφαντία συνήθως χτυπάει τους άξιους ανθρώπους,όπως τα σκουλήκια ρίχνονται επάνω στα καλύτερα φρούτα. Άγνωστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.