Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

“Η Γνώμη σου μετράει” λέει ο Δήμος Κιλκίς

Σε μια πρωτόγνωρη για τα τοπικά δεδομένα διαδικασία έχει αναγάγει την κατάρτιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Κιλκίς 2012-2014, ο δήμαρχος Β. Μπαλάσκας. Επιδίωξη, αλλά και προσδοκία της δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, είναι να συμμετέχουν για πρώτη φορά ενεργά όλοι οι πολίτες, αλλά και οι τοπικοί φορείς (δημόσιοι και ιδιωτικοί, κοινωνικοί και οικονομικοί), ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή αποτύπωση και καταγραφή των αναγκών και των αιτημάτων των τοπικών κοινωνιών, προκειμένου να τεθούν μετέπειτα από πλευράς του Δήμου και οι ανάλογοι αναπτυξιακοί στόχοι και σχεδιασμοί.

Προς αυτήν την κατεύθυνση η δημοτική αρχή Κιλκίς εγκαινίασε και υλοποιεί μια πρωτοπόρα καμπάνια με τίτλο «Η γνώμη σου μετράει». Ειδικότερα, μέσα από ειδικά ερωτηματολόγια δίνει τη δυνατότητα σε όλους να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για τον τόπο τους και να συμβάλλουν έτσι στη διαμόρφωση και στον σχεδιασμό μιας νέας στρατηγικής τοπικής ανάπτυξης για το δήμο Κιλκίς,
Ήδη, η Ομάδα που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου, έχει τοποθετήσει σε κεντρικά σημεία της πόλης του Κιλκίς σταντς, όπου οι δημότες μπορούν να προμηθευτούν το ειδικό αυτό ερωτηματολόγιο. Τα σημεία αυτά είναι:
-Εθνική Τράπεζα
-Alpha Bank
-Αγροτική Τράπεζα
-Εμπορική Τράπεζα
-ΟΤΕ
-ΕΛΤΑ
-ΕΦΟΡΙΑ
-ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ
-ΔΕΗ
-ΚΤΙΡΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΙΛΚΙΣ
Κάλπες όπου μπορούν οι πολίτες να καταθέτουν τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγιά τους, έχουν τοποθετηθεί στο Δημαρχείο Κιλκίς, στο ΚΕΠ, καθώς και στις έδρες των πρώην δήμων.
Επίσης, δημιουργήθηκε διακριτή ενότητα για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Δήμου στη διεύθυνση www.e-kilkis.gr, όπου υπάρχει on line δυνατότητα συμπλήρωσης και υποβολής του ερωτηματολογίου.
Παράλληλα όμως, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι επαφές και συναντήσεις εργασίας της Ομάδας Εργασίας με τους Προϊστάμενους των Διευθύνσεων και των Νομικών Προσώπων του Δήμου, καθώς και με τους Αντιδημάρχους.
Ακόμη, έχει επιδοθεί ερωτηματολόγιο σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, ενώ πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες και συνάντηση του Δημάρχου Κιλκίς κ. Ευάγγελου Μπαλάσκα και του συντονιστή του έργου και συμβούλου ανάπτυξης οργάνωσης και ποιότητας κ. Παναγιώτη Κωνσταντινίδη, με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κιλκίς. Πέραν της ενημέρωσης σχετικά με την σπουδαιότητα του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Κιλκίς, στους Προέδρους δόθηκαν επίσης και ερωτηματολόγια τόσο για προσωπική καταγραφή όσο και για διανομή στους δημότες των περιοχών ευθύνης τους.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στη διαδικασία κατάρτισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος έχει ζητηθεί και η συνδρομή των βουλευτών του νομού, καθώς και των 7 πρώην δημάρχων των καποδιστριακών δήμων που απαρτίζουν σήμερα τον καλλικρατικό Δήμο Κιλκίς, ενώ έχουν αποσταλεί ειδικά ερωτηματολόγια σε πάνω από 20 κοινωνικούς εταίρους (επιστημονικούς φορείς, ΜΚΟ, κ.α.) που δραστηριοποιούνται στο Δήμο, αλλά και στο νομό.
Απώτερος στόχος της Ομάδας εργασίας στο άμεσο μέλλον, είναι τα όποια δεδομένα προκύψουν από την επεξεργασία των ερωτηματολογίων να συνδιαμορφώσουν το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Κιλκίς και να αποτελέσουν τη βάση μιας ευρείας συζήτησης σε δύο δημόσιες συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου, τόσο για τους πολίτες όσο και για τους φορείς.
Για περισσότερες πληροφορίες σε ό,τι αφορά το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Κιλκίς 2012-2014, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου Κιλκίς HYPERLINK "http://www.e-kilkis.gr/"www.e-kilkis.gr ή στην σελίδα που δημιουργήθηκε στο Facebook, “Η γνώμη σου μετράει”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.