Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

212 οι δικαιούχοι επιδομάτων τυφλότητας στο Δήμο Κιλκίς

Με αφορμή δημοσιεύματα που είδαν πρόφατα το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα επιδόματα τυφλότητας στο νομό Κιλκίς, η δημοτική αρχή Κιλκίς εξέδωσε την ακόλουθη ενημερωτική ανακοίνωση:
-Το επίδομα τυφλότητας δίδεται ανά δίμηνο από το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς.
-Σύμφωνα με τα στοιχεία του τελευταίου διμήνου του 2010 (Νοέμβριος-Δεκέμβριος) οι δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος στο νομό Κιλκίς, ήταν 230 άτομα.

-Κατά τη διάρκεια του 2010 από το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας ζητήθηκε επανέλεγχος του επιδόματος τυφλότητας, ο οποίος ολοκληρώθηκε στα τέλη του ίδιου έτους από τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη. Η αναθεώρηση του επιδόματος ζητήθηκε να γίνει σε ποσοστό όχι μικρότερου του ¼, ήτοι του 25% του συνόλου των επιδοτούμενων.
Στο νομό Κιλκίς σε σύνολο 236 ατόμων που ελάμβαναν το σχετικό επίδομα το Δ' Δίμηνο του 2010 έγινε αναθεώρηση σε 65 άτομα (ποσοστό 28%). Συγκεκριμένα σε 56 τυφλούς έγινε συνέχιση του επιδόματος και σε 9 διακοπή.
-Σήμερα οι δικαιούχοι ανέρχονται στους 212 (στοιχεία Γ' Διμήνου 2011, Μάιος-Ιούνιος).
-Σε ό,τι αφορά τα δικαιολογητικά που χρειάζεται κάποιος να προσκομίσει στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Κιλκίς για να λάβει επίδομα τυφλού, αυτά είναι τα ακόλουθα:
1. Πιστοποιητικό γιατρού (από Δ/ντη ή Επιμελητή Α' Δημόσιου Νοσοκομείου, θεωρημένο για το γνήσιο της υπογραφής του γιατρού από το Διοικητικό Δ/ντη του Νοσοκομείου). Το ειδικό έντυπο ιατρικού πιστοποιητικού δίδεται από την υπηρεσία.
2. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 όπου θα δηλώνονται:
-Ότι ο τυφλός δεν παίρνει λόγω τυφλότητας άλλη οικονομική ενίσχυση ή σύνταξη από οποιαδήποτε πηγή της ημεδαπής ή αλλοδαπής κι αν ναι από πού.
-Το επίδομα θα χρησιμοποιείται μόνο για τις ανάγκες του συγκεκριμένου ατόμου.
Διεύθυνση μόνιμης κατοικίας και σύνθεση οικογένειας του τυφλού.
Ασφαλιστικός φορέας του ενδιαφερόμενου.
Διαχειριστής σύνταξης.
Η υποχρέωση να ενημερώνει την υπηρεσία σε περίπτωση αλλαγής διεύθυνσης ή οποιασδήποτε άλλης μεταβολής.
3. Απόκομμα σύνταξης (αν παίρνει).
Δύο φωτογραφίες.
Φωτοτυπία ταυτότητας/ διαβατηρίου τυφλού και διαχειριστή.
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από Δήμο (αναζητείται από την Υπηρεσία).
Φωτοτυπία Βιβλιαρίου Ασθενείας (πρώτη σελίδα και τη σελίδα της τελευταίας θεώρησης).
Λογαριασμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή Υπεύθυνη Δήλωση ότι φιλοξενείται.
Εκκαθαριστικό Εφορίας του τελευταίου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.