Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Πάμε έξω και για κούρεμα!

Κινήσεις όπως αυτή του Δήμου Παιονίας
 γι` αποτροπή μετακινήσεων προς FYROM,
αποδεικνύονται χωρίς αντίκρισμα
Το ότι πηγαίνουν καθημερινά συμπολίτες μας σε FYROM και Βουλγαρία για ψώνια, βενζίνη, οδοντιάτρους και καζίνα, το ξέραμε. Αλλά να πηγαίνουν και για κούρεμα! Κι όμως, οι υπηρεσίες κομμωτηρίου συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των πιο δημοφιλών γι` όσους καταφεύγουν στις γειτονικές χώρες προκειμένου να γλυτώσουν χρήματα απ` τα καθημερινά τους έξοδα.
Το αποτέλεσμα αυτής της συνεχιζόμενης μαζικής, καθημερινά, εξόδου είναι να χάνονται κάθε μήνα 15 εκατ. ευρώ, προς τις εν λόγω χώρες!
Καταλαβαίνει κανείς τις τραγικές επιπτώσεις που έχει στις αγορές μας αυτή η "αιμορραγία". Και μπορεί ο εμπορικός μας κόσμος να ευελπιστεί ότι η κατάσταση θ` αλλάξει στη περίοδο των εκπτώσεων, που αρχίζει αύριο, όμως οι επιχειρήσεις που αναγκάστηκαν να βάλουν ήδη "λουκέτο", όπως π.χ. πολλά πρατήρια καυσίμων, είναι αδύνατο να ξανανοίξουν.
'Οπως τονίζεται σε σημερινό δημοσίευμα, τα τελευταία δυο χρόνια έκλεισαν σε παραμεθόριες περιοχές 700 πρατήρια υγρών καυσίμων! Ταυτόχρονα, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας κάνει λόγο για 10.000 αυτοκίνητα που περνούν τα σύνορα Κιλκίς και Σερρών για FYROM και Βουλγαρία! Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι απ` τα 107 βενζινάδικα που είχε ο νομός μας, έχουν μείνει σήμερα μόνο 79.
Φορείς της περιοχής μας έχουν ζητήσει αυστηρότερους ελέγχους στα τελωνεία και τροποποίηση του διατάγματος που αφορά τη λίστα των προϊόντων που επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα, καθώς και μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στις παραμεθόριες περιοχές, για την ελληνική βενζίνη. Αιτήματα, τα οποία βέβαια δεν έχουν ικανοποιηθεί από καμιά ελληνική κυβέρνηση! κ

1 σχόλιο:

  1. Η απώλεια των φορολογικών εσόδων απο το κλείσιμο τόσων καταστημάτων και πρατηρίων είναι μεγαλύτερη απο μιά ειδική φορολογική ρύθμιση ελάφρυνσης, που θα μπορούσε να κάνει το υπουργείο οικονομικών, για να καταστήσει βιώσιμες τις επιχειρήσεις στίς παραμεθόριες περιοχές, και να κάνει ασύμφορη την μετακίνηση προς τις γειτονικές χώρες, αφού οι τιμές τουλάχιστο στα καύσιμα θα ήταν ίδιες. Αν εμείς οι απλοί πολίτες το αντιλαμβανόμαστε αυτό, απορώ γιατί δεν το καταλαβαίνουν οι οικονομικοί (αν-)εγκέφαλοι του υπουργείου.Αυτοί το μόνο που ξέρουν είναι η αύξηση των φόρων αδιακρίτως και ενώ βλέπουν οτι τα έσοδα μ'αυτή την πολιτική μειώνονται, δεν κάνουν τ ί π ο τ ε. Τέτοια ανικανότητα; τέτοια αναλγησία; Αυτό που νοιώθω εγώ ως άνθρωπος που ζεί στο Κιλκίς είναι οτι εχθρός μου σήμερα δεν είναι κανείς άλλος, παρά οι άνθρωποι του κυβερνώντος κόμματος, που έχουν βάλει σκοπό να με εξαθλιώσουν με την απειλή της πτώχευσης. Μα ήδη έχουν πτωχεύσει χιλιάδες επιχειρήσεις,οι νέοι με πτυχία φεύγουν στο εξωτερικό,και μόνο με δανεικά πληρώνονται οι κουτσουρεμένοι μισθοί και συντάξεις, που αυτό βέβαια υποθηκεύει και το μέλλον μας.Αυτοί λοιπόν οι κυβερνώντες δεν νοιάζονται πραγματικά να σώσουν την χώρα,όπως καθημερινά κραυγάζουν,αλλά την εξουσία φοβούνται μην απωλέσουν, γιατί οι περισσότεροι είναι επαγγελματίες πολιτικοί και όχι πολιτικοί της προσφοράς για την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.