Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Να τους στείλουμε όλους ΟΡΙΣΤΙΚΑ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ στα σπίτια τους!

 Γράφει ο Αναστάσιος Κοκοβίδης

Στις 22/6/2011 και ώρα 11:04:43 μμ. πήγα στην πλατεία Συντάγματος στην βουλή των Ελλήνων. Αφού έκανα κάποιες φωτογραφίες σε ένα πανό που ήταν αναρτημένο εκεί διάβασα: ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ όπου και να πάτε...θα σας βρούμε.

Σκέφτηκα ότι ενώ μεγάλη μερίδα του λαού άρχισε και απαξιώνει σχεδόν καθημερινά ολόκληρο ανεξαιρέτως τον πολιτικό κόσμο που με τις άστοχες επιλογές του δεκαετίες τώρα μας οδήγησε σε αδιέξοδο και τέλμα, αυτόν τον πολιτικό κόσμο (αναφέρομαι στο κόμμα εξουσίας) που έλαβε την λαϊκή εντολή από όσους τελικά τον επέλεξαν να τους εκπροσωπεί και είναι οι ίδιοι που τώρα θέλουν να τον κατακρημνίσουν από τον θρόνο του, αυτός αντιστέκεται σθεναρά, επιμένει να μην παραιτείται, επιμένει να μην ακούει τις φωνές που τον βρίζουν, τον γιαουρτώνουν, τον φασκελώνουν, τον καταριούνται, τον προπηλακίζουν. Είναι γαντζωμένος στην εξουσία και δεν θέλει να την αφήσει. Μόλις τον παρενοχλείς φωνάζει και επιμένει ότι έχει την μαγική συνταγή ότι έχει τη λύση και μπορεί να σώσει την Χώρα. Μας κοιτάει στο πρόσωπο και μας λέει: παίρνω αυτά τα μέτρα για το καλό σας. Εσείς μπορεί να μην ξέρετε πιο είναι το καλό σας, αλλά εγώ επειδή το ξέρω το φροντίζω... Και εμείς οι πολίτες βουλιάζουμε όλο και περισσότερο... Είναι σαν να πέσαμε σε κινούμενη άμμο και το σώμα μας έχει βυθιστεί τόσο ώστε προεξέχει μόνο ο λαιμός. Σε λίγο δεν θα υπάρχει τίποτα γιατί θα εξαφανιστεί και το κεφάλι. Σχεδόν αφανίστηκε η μεσαία τάξη…
Ο λαός καταλαβαίνει ότι οι βουλευτές που αυτός επέλεξε ψήφισε και τους έστειλε στην εξουσία για να τον υπηρετούν, είναι συντονισμένοι και κουρδισμένοι στις κομματικές γραμμές. Καταλαβαίνει ότι αυτοί δεν νοιάζονται παρά μόνο για το προσωπικό τους συμφέρον αφού φοβούνται να απολέσουν εξουσία, θώκο, βόλεμα, κουτάλα… Το πάθημα αυτό ας γίνει μάθημα στον πολίτη, ας μπορέσει να καταλάβει ότι δεν πρέπει να επιλέγει επαγγελματίες πολιτικούς για να τον εκπροσωπούν, ας καταλάβει ότι πρέπει να επιλέγει και να υπερψηφίζει ανθρώπους που μπορούν να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην κομματική γραμμή-διαταγή και όχι υποτακτικούς που χορεύουν στους ρυθμούς που θέλει ο αφέντης τους.
Είναι καιρός και πρέπει να καταλάβει ο Έλληνας Πολίτης ότι δεν πρέπει να μένει προσηλωμένος σε κόμματα ή ιδέες που έχουν πια ξεπεραστεί. Να μην κοιτάζει κοντά αλλά σε βάθος χρόνου... Γι αυτό θα πρέπει να ψηφίζει ανθρώπους που αγαπούν πραγματικά την χώρα μας και που θέλουν αληθινά να την υπηρετήσουν με όλη την σημασία της λέξεως. Κύριοι ξέρεται τι ψηφίζαμε μέχρι τώρα? Ψηφίζαμε ανθρώπους που ήταν μέσα στην διαπλοκή, που συνήθως ζημίωναν το κράτος με τις επιλογές τους, που ήταν μέσα στις μίζες στα σκάνδαλα στην διαπλοκή, που άλλα υπόσχονταν πριν έρθουν στην εξουσία και άλλα έπρατταν μετά, που αφού υπερχρέωσαν και χρεοκόπησαν αν δεν κάνω λάθος για 5η φορά την Χώρα θέλουν τώρα να την ξεπουλήσουν και κάνουν σχέδια γι αυτό. Ψηφίζαμε ανθρώπους που πλούτισαν στο όνομα της πατρίδας, γιατί καταχράστηκαν την δική μας περιουσία. Εμείς όμως συνεχίζαμε και ψηφίζαμε αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους που ενώ είναι δακτυλοδεικτούμενοι ουδέποτε τιμωρήθηκε ένας από αυτούς. Αν μας αρέσει αυτό ας τους ξαναψηφίσουμε. Αν όμως δεν μας αρέσει αυτό, να τους στείλουμε όλους μα όλους ΟΡΙΣΤΙΚΑ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ στα σπίτια τους.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ σωστά.Είναι μεγάλο όπλο στα χέρια του πολίτη η ψήφος του. Απλά πρέπει όλοι να μάθουμε στο εξής να την αξιοποιούμε σωστά. Ούτε αποχή, ούτε λευκό,γιατί έτσι αφήνουμε μιά μειοψηφία να αποφασίζει για εμάς και να κομπάζει μετά οτι αφού αυτήν επέλεξε ο λαός, έχει το δικαίωμα να μας δυναστεύει.Εκτός κι'αν νομίζουμε οτι μας βολεύει το παλατειακό πολιτικό σύστημα, που μας οδήγησε στην καταστροφή,για να κάνουμε την δουλίτσα μας και δεν βαριέσε...'από εδώ παν κι'άλλοι',όπως έλεγαν παλιά.Μόνο που τί να την κάνεις την δουλίτσα αν φτάσουμε σε στάση πληρωμών;Είναι δώρον άδωρον και νιώθεις και μια ζωή υποχρεωμένος.Απο δώ και μπρός το πελατειακό σύστημα βολεύει μόνο τους πολιτικούς για να μένουν αγωνιωδώς γαντζωμένοι στην εξουσία.Η αβασάνιστη ψήφος είναι στο εξής μια μεγάγη πολυτέλεια, που δεν την αντέχει η όμορφη και ιστορική χώρα μας.Γι'αυτό πρέπει να την σεβαστούμε και να διώξουμε, στις επόμενες εκλογές, τους τυχοδιώκτες καριερίστες πολιτικούς. Και ξέρουμε καλά πλέον ποιοί είναι αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.