Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Γ. Φραγγίδης: "Η βία δεν λύνει κανένα πρόβλημα"

«Η βία δεν λύνει ποτέ κανένα πρόβλημα. Αντίθετα, υπονομεύει τη δημοκρατία και οδηγεί σε επικίνδυνους κοινωνικούς αυτοματισμούς". Τάδε έφη Γιώργος Φραγγίδης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τους προπηλακισμούς εναντίον Βουλευτών, αλλά και σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας. Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ του νομού μας δήλωσε ότι  συμπάσχει με τους πολίτες, "οι οποίοι βλέπουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους να συμπιέζονται", βιώνοντας "μία πρωτόγνωρη κατάσταση που τουλάχιστον οι νεότερες γενιές δεν έχουν ξαναζήσει".

 Στην απάντησή του, ο κ. Φραγγίδης τόνισε και τα εξής:
"Η κυβέρνηση, όμως, δίνει και αυτή τη δική της μεγάλη μάχη. Και δεν είναι μάχη κομματική. Είναι μάχη εθνική. Είναι μάχη για την ίδια την επιβίωση της πατρίδας. Είναι μάχη για να μη σβήσουν τα όνειρα και οι ελπίδες μίας ολόκληρης γενιάς. Γνωρίζω την αγωνία κάθε οικογένειας, αλλά και κάθε νέου, κάθε επαγγελματία, κάθε ανέργου. Όμως, μπορούμε να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση και θα το πετύχουμε».
Ο κ. Φραγγίδης επεσήμανε ότι «χωρίς τον αγώνα που δίνουν οι πολίτες, χωρίς τις θυσίες του ελληνικού λαού, ένα είναι βέβαιο. Η χώρα δεν θα είχε αντέξει. Γιατί καιροφυλακτούν και ποντάρουν στη φθορά και την πτώση μας. Αν σήμερα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες φαίνεται ότι υπάρχει ελπίδα, υπάρχει προοπτική, αυτό οφείλεται στις προσπάθειες και στις θυσίες του ελληνικού λαού».
Ο Βουλευτής Κιλκίς διευκρίνισε, ωστόσο, ότι «σήμερα, πράγματι, δεν θα πρέπει να μας φοβίζουν οι λέξεις, αλλά θα πρέπει να μας δίνει δύναμη το γεγονός ότι η Ελλάδα παραμένει στο «παιχνίδι» και συνεχίζει να ελπίζει. Η Ελλάδα μένει όρθια. Η Ελλάδα δεν το βάζει κάτω. Παλεύει και προσπαθεί. Γιατί τώρα γίνεται αντιληπτό σχεδόν από το σύνολο της Ε.Ε. ότι το πρόβλημα της Ευρώπης δεν ήταν μόνο ελληνικό. Δεν ήταν η Ελλάδα, παρά τις αδυναμίες της, το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Βλέπουμε ότι η κρίση αφορά πλέον στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, ακόμα και την Ιταλία και την Ισπανία. Το πρόβλημα ήταν το ευρώ. Και οφείλει η Ε.Ε. να δείξει την ευθύνη που πρέπει απέναντι σε αυτή την κρίση χρέους. Σε αυτή την αντιπαράθεση αγορών, οίκων αξιολόγησης και πολιτικών, η πολιτική δεν έχει το δικαίωμα να βγει ηττημένη».
Καταλήγοντας, ο κ. Φραγγίδης τόνισε ότι «για αυτό και ο Γιώργος Παπανδρέου από την πρώτη στιγμή προσπάθησε με όσα μέσα διέθετε να καταστήσει σαφές στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι μόνο με μία ενιαία ευρωπαϊκή φωνή θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί η κρίση. Αντιμετώπισε, όμως, θύελλες. Σήμερα, δικαιώνεται. Η Ελλάδα με σκληρή προσπάθεια και με επώδυνες θυσίες ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της. Οφείλει και η Ευρώπη, αν πράγματι ενδιαφέρεται να προχωρήσει ως ενιαία δύναμη, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αν χαθεί αυτή η ευκαιρία, ίσως δεν πρόκειται να υπάρξει επόμενη».

7 σχόλια:

  1. Η Ρωσία ήταν έτοιμη από τις αρχές του 2010 να παράσχει δάνειο με ευνοϊκούς όρους και η Ελλάδα αδιαφόρησε

    Δήλωσε , λίγο μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, ο Ιβάν Σαββίδης, βουλευτής της Κρατικής Δούμας, επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του ΣΑΕ και «τσάρος του Ροστόφ», στις όχθες του Δον.«Ηρθε ο Παπανδρέου στη Ρωσία πέρυσι τον Φεβρουάριο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ήρθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για όσους αναμίχθηκαν στα πολιτικοοικονομικά σκάνδαλα και δεν τιμωρήθηκαν ούτε μιά λέξη;Ο λαός έφταιξε;Με ποιό ηθικό έρεισμα μιλάει για θυσίες;Γιατί οι περικοπές γίνονται οριζόντια;Πάλι οι έχοντες και κατέχοντες θα την 'βγάλουν καθαρή';Γιατί ο απλός κόσμος πρέπει να πληρώσει τα 'σπασμένα' των πραγματικά ενόχων πολιτικών; Γιατί παίρνουν τις ακριβοπληρωμένες θέσεις οι αρεστοί και όχι οι άξιοι;(δές την περίπτωση διορισμού του νέου διοικητή στο νοσοκομείο μας).Τα καλά και συμφέροντα λοιπόν. Ακόμα και η κορο'ι'δία έχει τα όριά της. Ελεος πιά, και επειδή δεν προβλέπω κανένα θετικό σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις Φραγγίδη, αυτό θα πρέπει να τον προβληματίσει πολύ.Εκτός κι'αν, με το που πήρε την θέση του βουλευτή, τον καθιστά αυτομάτως πιόνι του αρχηγού του και μην τυχόν θίξει την ανάλγητη πολιτική του.Αλλοίμονο, ακόμα δεν έγινε βουλευτής θα ασκήσει κριτική;Φλωρίδης είναι;Να μην γευτεί κι'αυτός την γλύκα της εξουσίας;Να αποποιηθεί την ματαιοδοξία του;Δυστυχώς για μας τους ευκολόπιστους πολίτες, όχι βέβαια!

    Είμαι ένας μπα'ι'λντισμένος ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, που δεν φανταζόταν ποτέ πόσο δεξιό κόμμα είναι και εμφανιζόταν τόσα χρόνια με σοσιαλιστική μάσκα! Ο σοσιαλισμός, πιστεύω και τώρα είναι σωστή ιδεολογία, αλλά τον καπιλεύονται συνεχώς ιδιοτελείς και διεφθαρμένοι πολιτικοί και γι'αυτό απέτυχε. Οι μάσκες τώρα έπεσαν, αλλά με βαρύ τίμημα για τους μη προνομιούχους, δυστυχώς.
    Καλή αντάμωση στίς επόμενες εκλογές με τα 'καλά παιδιά' της εξουσίας και τότε... 'χαιρετίσματα'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Γιωργος Φλωριδης μας εξηγησε στο συνεδριακο κεντρο του δημου Κιλκις γιατι αποχωρησε και δεν ψυφισε το μνημονιο!!Απλα και κατανοητα!!
    Εσεις κ φραγγιδη μαζι με το εταιρο αξιολυπητο κ παραστατιδη ποτε θα μας φωναξετε για να μας εξηγείσετε τους λογους για τους οποιους ψυφησατε το μνημονιο?????????
    ετεροφωτα ανθρωπακια!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παιδιά με συγχωρείτε αλλά ο κ. Φλωρίδης ξαφνικά "ανακάλυψε την Αμερική";;; Όταν περνούσε από σημαντικότατες υπουργικές θέσεις δεν έβλεπε την πορεία της χώρας και την οικονομική της κατάρρευση; Δεν ήξερε για τα πλαστά στοιχεία στην ΟΝΝΕ; Τώρα παραιτείται; Τώρα για να φορτωθούν οι άλλοι τα αποτελέσματα των δικών του ενεργειών; Εδώ σε θέλω στα δύσκολα...! Το πιο εύκολο είναι να πεις τα παρατάω... Όταν έπρεπε, τότε, να υπέβαλλε παραίτηση, με τα σκάνδαλα, τις μίζες, την εξαπάτηση του ελληνικού λαού... Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος, καμιά φορά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτσι είναι όταν έχεις πολλά χρήματα δεν σε νοιάζουν η περικοπές του λαού θα έρθει η μέρα σας θα νιώσετε και εσείς την φτώχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θελω να δω με τι καμαρι θα κυκλοφορεις στο δρομο κ.Φραγγιδη και εσυ και ο αλλος προδοτης ο παραστατιδης ,και τα λεω εγω που ειμαι μελος του πασοκ,ειστε προδοτες,δεν δωσαμε λευκη επιταγη για να μας καθαρισετε,μας ειχατε υποσχεθει οτι θα μας βγαλετε απο την κριση σε 100 μερες,και αντι να μας βγαλατε μας βουλιαξατε,και τωρα το παιζεται και σωτηρες,ουδεις αναντικαταταστατος,θα φυγετε και εσεις οπως και ο καραμανλης,ενα βραδυ,αλλα εσεις θα φυγετε με πετρες γιατι μας κοροιδευετε επι ενα χρονο,ειστε αυτοι που θα παρουν στην πλατη τους το ξεπουλημα της ελλαδας,ειστε καμενα χαρτια ολοι οσοι ψηφισατε την καταστροφη μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΤΕΤΟΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.