Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΠΑΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28/6 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/6

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΗ
ΣΤΙΣ 10.30 το πρωί ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΙΡΗΝΗΣ

ΚΑΙ

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΗ
ΣΤΙΣ 10.30 το πρωί ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΙΡΗΝΗΣ

ΔΕΝ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ –ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
Στη 48ωρη πανεργατική απεργία να «νεκρώσουν» εργοστάσια, γραφεία, μαγαζιά, τα πάντα. Να γίνει αφετηρία αγώνων για τη ματαίωση των βάρβαρων μέτρων, ακόμα κι’ αν τα ψηφίσει η κυβέρνηση και τα στηρίξουν και άλλοι «πρόθυμοι».
Καθολική καταδίκη των αντιλαϊκών μέτρων, της πλουτοκρατίας, της κυβέρνησης, της τρόικα. Να φέρουμε πιο κοντά την απαλλαγή μας από την ταξική εκμετάλλευση και την καταπίεση. Να σωθούμε οριστικά από χρεοκοπίες, κρίσεις, μνημόνια, δανειστές και την ανεργία.
Στέλνουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση:
§      Είμαστε αποφασισμένοι να μην συμβιβαστούμε με το εφιαλτικό μέλλον.
§      Θα έχουν απέναντι τους όχι ένα άβουλο κίνημα «πλατείας» κάποιων αφηρημένα αγανακτισμένων,  αλλά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα οργανωμένο και δυνατό στη δουλειά, στη γειτονιά, στο χωριό, να καθορίζει τις εξελίξεις υπέρ του λαού.
ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ –ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΧΑΜΕΝΟ
Τα κλεμμένα, οι κακοί διαχειριστές, το χρέος, είναι τα συμπτώματα. Δεν είναι η ασθένεια.
Η κρίση είναι υπέρ-συσσώρευσης κεφαλαίων και υπερπαραγωγής. Είναι κρίση του καπιταλισμού. Δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά όλες τις χώρες.  Η επίθεση δεν έχει τέλος.
Η ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής συγκρούεται με τις λαϊκές ανάγκες. Συσσωρεύει κεφάλαια που δυσκολεύονται να επενδυθούν και να αποδώσουν, εμπορεύματα που δεν μπορούν να πουληθούν παρά το ότι οι λαϊκές ανάγκες δεν καλύπτονται.
Διέξοδος για το κεφαλαίο σημαίνει καταστροφή των περισσευμάτων, τσάκισμα εργατικών δικαιωμάτων, φτήνεμα της εργατικής δύναμης, άγρια εκμετάλλευση και μαζική ανεργία.
Διέξοδος για την εργατική τάξη και το λαό  σημαίνει αλλαγή συσχετισμών, εργατική εξουσία, λαϊκή οικονομία.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ
Απορρίψτε τα πλαστά διλήμματα. Το χρέος δεν δημιουργήθηκε για την ευημερία του λαού. Τα ελλείμματα έγιναν τεράστια κέρδη στα θησαυροφυλάκια των καπιταλιστών.
Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ. ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ.
- Δεν αρκεί η απόσυρση του μνημονίου. Παλεύουμε ενάντια στις πολιτικές που γεννούν τα μνημόνια.
- Δεν αρκεί μόνο να φύγει το ΠΑΣΟΚ. Όποιοι και να είναι οι διαχειριστές του, ο  καπιταλισμός θα γίνεται όλο και πιο βάρβαρος. Να τελειώνουμε με το κεφάλαιο και τις πολυεθνικές.
ΟΧΙ στη παγίδα των Δημοψηφισμάτων. Είναι καρικατούρα δήθεν «άμεσης δημοκρατίας». Επιδιώκουν το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής με τη συμμετοχή του λαού.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ σε όσους έδωσαν δύναμη σε ΠΑΣΟΚ,  ΝΔ, κόμματα Ευρωμονόδρομου και στους μηχανισμούς τους στο συνδικαλιστικό κίνημα να κάνουν σήμερα το βήμα. Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Πετάξτε από τα χέρια σας τις ξένες σημαίες.
Με κοινό αγώνα να ματαιώσουμε το γονάτισμα του λαού. Να χαράξουμε τη δική μας προοπτική.
Να συσπειρωθούμε στα συνδικάτα μας. Να γίνουν κάστρα αντίστασης απέναντι σε κάθε εργοδότη, στους καπιταλιστές, στο αστικό κράτος με  δράση εργατών μέσα από συνελεύσεις των σωματείων. Να πετάξουμε έξω από αυτά τους εργοδοτικούς, τους συμβιβασμένους, την εργατική αριστοκρατία. Να αναδείξουμε στα συνδικάτα αγωνιστές αφοσιωμένους στα συμφέροντα της εργατικής τάξης.
Να αποδυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, όλα τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου.
Ενάντια στη συναίνεση τους  για να μας γονατίσουν, να χτίσουμε το δικό μας λαϊκό μέτωπο.
Το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να καθορίζεται από τη θέληση των εκμεταλλευτών μας.  Να αποκτήσουμε δύναμη, να επιβάλλουμε τα δίκια μας.
ΜΕ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Να δυναμώσουμε την κοινή δράση των λαϊκών στρωμάτων με το ΠΑΜΕ των εργαζόμενων, την ΠΑΣΕΒΕ των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών, την ΠΑΣΥ των φτωχών αγροτών, το ΜΑΣ των σπουδαστών, την ΟΓΕ των γυναικών. Γερές βάσεις της συμμαχίας στον κλάδο, στην γειτονιά, με λαϊκές επιτροπές σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.
Αυτή η συμμαχία μας και όχι η συναίνεση των κομμάτων του κεφαλαίου  είναι ωφέλιμη για τον λαό
Ένα τέτοιο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και μια τέτοια λαϊκή συμμαχία μπορεί :
§      Να παρεμποδίσει τα αντιλαϊκά μέτρα, να ανατρέψει τους αντιλαϊκούς νόμους .
§      Να μην ξεπουληθεί ο δημόσιος πλούτος. Να γίνει λαϊκή περιουσία όλος ο δημόσιος και ιδιωτικός πλούτος που έγινε με την δουλειά μας και τον λυμαίνονται οι κεφαλαιοκράτες.
§      Να τσακίσει το αντιλαϊκό αστικό κράτος και να φτιάξει το κράτος των εργατών .
Μπορούμε! Γιατί χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά.
ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 28 και 29 ΙΟΥΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.