Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ο ΕΛΓΑ προχωράει στον διαχωρισμό των καλλιεργειών

Αποτελεσματικές υπήρξαν οι συνεχείς οχλήσεις και τα έγγραφα του Δημάρχου Κιλκίς κ. Ευάγγελου Μπαλάσκα στον ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης, σχετικά με το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί από τον μη διαχωρισμό σε ξηρικές και ποτιστικές καλλιέργειες όσον αφορά το ποσό εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ στις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Ο Οργανισμός έδωσε ρητή διαβεβαίωση στη δημοτική αρχή Κιλκίς -η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα δεχόταν επανηλλειμμένα παράπονα από πλευράς των παραγωγών-, ότι θα προχωρήσει στον διαχωρισμό των καλλιεργειών και έτσι το πρόβλημα θα ξεπεραστεί προς όφελος των καλλιεργητών.
Σημειώνεται ότι από τον μη διαχωρισμό, καλλιέργειες όπως το βαμβάκι, η μηδική, ο ηλίανθος κ.α., στις οποίες η εκτιμώμενη παραγωγή στις ξηρικές είναι υποπολλαπλάσια της εκτιμώμενης παραγωγής στις ποτιστικές, θα αντιμετωπίζονταν και θα χρεώνονταν το ίδιο.
Ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Μπαλάσκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, καθώς με τον διαχωρισμό δεν θα υπάρχει πλέον άνιση αντιμετώπιση των παραγωγών.
Σύμφωνα τέλος με πληροφορίες των υπηρεσιών του Δήμου Κιλκίς, ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει σύντομα και στην ενημέρωση των κατά τόπους Αγροτικών Ενώσεων όπου και υπεβλήθησαν αρχικά οι δηλώσεις ΟΣΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.