Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Παρόν το Νοσοκομείο Γουμένισσας στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργικής Παχέος Εντέρου και Πρωκτού στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Ξενοδοχείο Μακεδονίας Παλλάς από 19 εώς 22 Μαΐου του 2011.
Ενεργή συμμετοχή είχε το Γενικό Νοσοκομείο-Κ.Υ. Γουμένισσας στο παραπάνω Συνέδριο τόσο με τον Διοικητή κ. Μιχαήλ Αρκούδα όσο και με τον Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής και μέλος του ΔΣ γιατρό κ. Νικόλαο Καπουτζή, ως μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.  «Η προσφορά υψηλού επιπέδου χειρουργικής τεχνογνωσίας είναι απαραίτητο εφόδιο στη σύγχρονη χειρουργική πρακτική και θα πρέπει να είναι σταθερός στόχος και ευθύνη των διοργανωτών κάθε συνεδρίου », τόνισε ο Πρόεδρος του Συνεδρίου κ. Γεώργιος Μπασδάνης. Η εμπειρία των προηγούμενών συνεδρίων δείχνει ότι εκτός από την παρουσίαση και ανταλλαγή ιατρικών πληροφοριών, σε κοινωνικό επίπεδο δημιουργούνται συναδελφικοί δεσμοί αλληλοεκτίμησης που οδηγούν σε μακροχρόνιες επιστημονικές και επαγγελματικές συνεργασίες.
Ο βασικός στόχος του Συνεδρίου ήταν μέσα από διαλέξεις, στρογγυλές τράπεζες, ελεύθερες ανακοινώσεις και διαδραστικές διαδικασίες, να παρουσιαστεί μια πλούσια θεματολογία στις σύγχρονες εξελίξεις της χειρουργικής του παχέος εντέρου και πρωκτού με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών αλλά και νεότερων επιστημόνων.
Μέσα από την ενεργό συμμετοχή όλων δόθηκε η ευκαιρία ανταλλαγής ιατρικών εμπειριών και απόψεων με απώτερο σκοπό να ανοιχθούν νέοι ορίζοντες στη χειρουργική αντιμετώπιση των παθήσεων του παχέος εντέρου και κυρίως των επιπλοκών τους, που συχνά ταλαιπωρούν τους ασθενείς αλλά και τους χειρουργούς.
Στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο έγιναν 520 παρουσιάσεις (20 διεθνείς) εργασίες ειδικών, ειδικευομένων, φοιτητών, νοσηλευτών. Παράλληλα με τα επιστημονικά προγράμματα υλοποιήθηκε Νοσηλευτικό Σεμινάριο για την Ενημέρωση-πρόληψη του πληθυσμού για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, προετοιμασία του ασθενούς για την εγχείρηση και την αντιμετώπιση ασθενών με στομίες.
Στο τέλος του Συνεδρίου απονεμήθηκαν τρία βραβεία στις καλύτερες εργασίες που είχαν υποβληθεί σε διαγωνισμό ειδικά για βράβευση.
Το επόμενο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργικής Παχέος Εντέρου και Πρωκτού θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.