Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Εορτασμός Εργατικής Πρωτομαγιάς με συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς

Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κιλκίς συνδιοργανώνει με το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, εκδηλώσεις εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς την Κυριακή 1η Μαΐου στις 10:30π.μ. στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς. Παράλληλα, οι δύο συνδικαλιστικοί φορείς καλούν τους εργαζόμενους τόσο στο δημόσιο όσο και στο ιδιωτικό τομέα να συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική απεργία που πραγματοποιούν από κοινού ΓΣΕΕ-Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Τετάρτη 11 Μαΐου.
Το κάλεσμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αναφέρει τα εξής: «Οι τελευταίες οικονομικές εξελίξεις αποκαλύπτουν με δραματικό τρόπο τα αδιέξοδα της κυβερνητικής μνημονιακής πολιτικής. Παρά τις βάρβαρες περικοπές δικαιωμάτων και εισοδημάτων, τα προβλήματα των ελλειμμάτων και του χρέους οξύνθηκαν, η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση και  η χώρα σε νέα αδιέξοδα. Ταυτόχρονα οι εξελίξεις σε επίπεδο Ε.Ε. με το σύμφωνο για το ευρώ και το μηχανισμό στήριξης αποτελούν νέα ακραία νεοφιλελεύθερη επιλογή για την πορεία της Ευρώπης και δημιουργούν νέο αρνητικό περιβάλλον και για τους εργαζόμενους της χώρας μας.

Το πρόγραμμα, που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση, αποτελεί νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Τα νέα 50 δις ευρώ, που προβλέπονται για τη μείωση του χρέους, θα προκύψουν μέσα από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, το ξεπούλημα των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών και θα έχουν δραματικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους αλλά και για την ίδια τη χώρα.
Τα πρόσθετα μέτρα για το έλλειμμα, με τον παραπέρα περιορισμό των δαπανών, τα πρόσθετα φορολογικά βάρη, η ασυδοσία της αγοράς με τις αναξέλεγκτες αυξήσεις σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τις τιμές των καυσίμων, οι αυξήσεις των τιμολογίων των ΔΕΚΟ από την Κυβέρνηση, η περικοπή κοινωνικών επιδομάτων  και η επιπλέον περικοπή μισθών και συντάξεων, η μείωση των δαπανών για την Παιδεία, την Υγεία, θα οξύνουν ακόμη περισσότερο τα κοινωνικά προβλήματα, θα έχουν δραματικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και τους πολίτες, διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας και οδηγούν όλη την κοινωνία σε εξαθλίωση.
Η υγειονομική μας περίθαλψη, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα ξαναμπαίνουν στην κλίνη του Προκρούστη. Το Τ.Π.Δ.Υ., το Μ.Τ.Π.Υ. και τα Ταμεία Αρωγής οδηγούνται σε διάλυση. Η Κυβέρνηση, παρά τις υποσχέσεις της, όχι μόνο δεν κάνει τίποτα  για τη σωτηρία τους, αλλά με την όλη μνημονιακή της  πολιτική, τους δίνει τη χαριστική βολή, προετοιμάζοντας το έδαφος για νέες αρνητικές παρεμβάσεις και για την κύρια σύνταξη.
Αυτή η πολιτική, που στο όνομα του χρέους οδηγεί τους εργαζόμενους και την κοινωνία σε εξαθλίωση και δίνει νέα προνόμια στους τραπεζίτες και τους δανειστές, είναι κοινωνικά άδικη και αδιέξοδη».
Σύμφωνα με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, «η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους στην χώρα μας σε μια μεγάλη δοκιμασία και με σοβαρά προβλήματα. Η 1η Μάη 2011 αποκτά ιδιαίτερο και σημαντικό ρόλο για τους εργαζόμενους και γενικότερα για τις κοινωνίες και τους λαούς που υφίστανται τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και μιας ολομέτωπης επίθεσης στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά τους δικαιώματα. Δουλειές, μισθοί, συντάξεις, έχουν μπει στην κλίνη του Προκρούστη των περικοπών και ανατροπών.
Οι απολύσεις, η ανεργία, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η περικοπή των ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, η συρρίκνωση του εισοδήματος είναι τεράστια προβλήματα, τα οποία σε συνδυασμό με την πίεση της οικονομικής κρίσης, γίνονται ακόμη μεγαλύτερα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους.
Η Κυβέρνηση με τις προτάσεις της, ανοίγει την όρεξη του μεγάλου κεφαλαίου και κατ’ εντολήν των δανειστών συνεχίζει την άνιση κατανομή των βαρών, με τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους άνεργους να σηκώνουν αποκλειστικά τα βάρη της κρίσης, και τους έχοντες και κατέχοντες να παραμείνουν ανέγγιχτοι.
Για την κατάσταση αυτή στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, δεν φταίνε οι εργαζόμενοι και δεν πρέπει εμείς να πληρώσουμε την κρίση του οικονομικού συστήματος.
Αρνούμαστε κατηγορηματικά αυτές τις αντεργατικές και αντικοινωνικές Νεοφιλελεύθερες συνταγές, που εξοντώνουν τους εργαζόμενους, εξαθλιώνουν την κοινωνία διευρύνουν την ύφεση και την κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.