Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ

Γράφει ο Ντίνος Μεταλλίδης
Συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια που, μέσα από την συνένωση της ΑΕΚ, του ΑΡΗ και του ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Κιλκίς, δημιουργήθηκε ο Α.Ο. Κιλκισιακός.
 Ένας σύλλογος που “αναπνέει” 50 χρόνια τώρα.
Ένας σύλλογος που ασχολείται με το ποδόσφαιρο, τον βασιλιά των σπορ για τους περισσότερους και σίγουρα το πιο λαϊκό σπορ.
Ένας σύλλογος που γέμισε τα Σαββατοκύριακα και την καρδιά μεγάλης μερίδας των φιλάθλων της πόλης και του Νομού για πολλά χρόνια και συχνά τους έκανε περήφανους.
 Για την ιστορία, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μάθαίνουν οι νεότεροι,
ο Κιλκισιακός αγωνίστηκε

Από την ίδρυσή του το 1961-1965 στο περιφ. Πρωτάθλημα Κ. Μακεδονίας
Από το 1965-1975 στην Β’ Εθνική κατηγορία
Το 1975-1976 στο τοπικό πρωτάθλημα Κιλκίς
Από το 1976-1980 στην Β’ Εθνική κατηγορία
Ύστερα από υποβιβασμό λόγω απεργίας από 1980-1985 στην Γ’ Εθνική Κατηγορία
Από 1985-1987 στην Β’ Εθνική Κατηγορία
Από το 1987-2005 πότε στη Γ και πότε στην Δ’ Εθνική Κατηγορία
Το 2005-2006 στο Τοπικό Πρωτάθλημα Κιλκίς
Από το 2006 μέχρι σήμερα στην Δ’ Εθνική Κατηγορία.
Σ’ αυτή την πορεία 50 χρόνων:
Έδωσε την ευκαιρία σε πολλές εκατοντάδες (μπορεί και χιλιάδες) νέους απ’ όλο το Νομό να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, κυρίως ερασιτεχνικά αλλά και επαγγελματικά.
Έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς ποδοσφαιριστές του να σταδιοδρομήσουν σε ομάδες Α’ Εθνικής Κατηγορίας ή απλά να αποκατασταθούν επαγγελματικά σε άλλους τομείς.
Το Διοικητικό Συμβούλιό του κόσμησαν με την παρουσία τους πολλοί, επιφανείς και μη, Κιλκισιώτες (συμπεριλαμβανομένου και του μη Κιλκισιώτη Β. Σεργιανίδη), επαγγελματίες, υπάλληλοι και βιοπαλαιστές, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και ρομαντικοί “εραστές” του ποδοσφαίρου και του ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΥ ειδικότερα, άλλοτε με περισσότερη και άλλοτε με λιγότερη επιτυχία.
Θα εθελοτυφλούσε κανείς αν δεν έβλεπε ότι τα τελευταία 10 χρόνια περίπου ο ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ έχασε μεγάλο κομμάτι της όποιας “αίγλης” του στην τοπική κοινωνία, πράγμα που έχει επίπτωση και στην αγωνιστική του πορεία.
                “Βάλτωσε” στη Δ’ εθνική (παίζοντας  συχνά πρωταγωνιστικό ρόλο) χωρίς όμως να διεκδικεί με αξιώσεις τη θέση που του αρμόζει βάσει της Ιστορίας του (τουλάχιστον Γ’ Εθνική Κατηγορία), όπως του αναγνωρίζουν φίλοι και αντίπαλοι.
                Τα τελευταία δύο χρόνια οι τύχες του συλλόγου βρίσκονται στα χέρια της “διοίκησης Τζεβελέκη”, η οποία ύστερα από τα λάθη των πρώτων μηνών και της αυτοκριτικής που έκανε γι αυτά δημόσια, κατέστρωσε πλάνο αναδιοργάνωσης του συλλόγου το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα με ακρίβεια και σύντομα άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα.
                Βασικά σημεία της προσπάθειας αυτής ήταν
Η δημιουργία υποδομών τόσο σε έμψυχο υλικό όσο και σε εγκαταστάσεις.
Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε επιτυχής συνεργασία με το ΔΑΚ Κιλκίς για την λειτουργία ακαδημίας με 150 παιδιά υπό την εποπτεία του Κιλκισιακού,
η ίδρυση και συμμετοχή στη Γ’ κατηγορία της ΕΠΣΚ’ Κιλκίς της ομάδας Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, που αποτελεί “προθάλαμο” του ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΥ, όπου αγωνίζονται παιδιά από 14-16 χρονών και η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια της κατηγορίας.
Η παρακολούθηση της ολοκλήρωσης του γηπέδου του αθλητικού πυρήνα Σταυροχωρίου και βρίσκονται σε εξέλιξη συν/σεις με το δήμο Κιλκίς για την εξεύρεση τρόπου συνεργασίας για τη λειτουργία του με συνδιαχείριση.
Η κατεύθυνση στελέχωσης της ομάδας αποκλειστικά από ποδοσφαιριστές που έλκουν την καταγωγή τους ή κατοικοεδρεύουν στο Νομό Κιλκίς για προφανείς και ευνόητους λόγους που δε χρειάζεται να αναλυθούν, πράγμα που από τη νέα σαιζόν θα είναι πραγματικότητα. Σ΄ αυτή την προσπάθεια βοήθησε σημαντικά ο πρώην προπονητής της ομάδας Γ. Σημαιοφορίδης  καθώς και παλαίμαχοι.
Η λειτουργία της ομάδας με κριτήρια διαφάνειας, αμιγώς αγωνιστικά, αξιοπρέπειας και σεβασμού συμπαικτών και αντιπάλων (ύπαρξη και τήρηση κανονισμού λειτουργίας).
Η επανασύνδεση του συλλόγου με την κοινωνία της πόλης και του Νομού. Στην κατεύθυνση αυτή
Οργανώθηκαν εκδηλώσεις (μοίρασμα δώρων στην αγορά- γιορτινά events στον πεζόδρομο) τα Χριστούγεννα 2009-2010
Υπήρξε συνεργασία με τους υπάρχοντες συλλόγους παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΥ για την άρση του φαινομένου ύπαρξης περισσοτέρων του ενός,  με επιτυχή κατάληξη, όπως διαφαίνεται.
Προγραμματίζονται φιλικά παιχνίδια με όλες τιε ομάδες Α κατηγορίας του τοπικού πρωταθλήματος για σύσφιξη σχέσεων αλλά και ενημέρωσης για το αθλητικό δυναμικό του νομού.
Σχεδιάζονται επετειακές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση των 50 χρόνων ύπαρξης και λειτουργίας του συλλόγου, πάντα σε συνεργασία με παλαιούς προέδρους και παλαιμάχους ποδοσφαιριστές του συλλόγου από το επίπεδο των ιδεών μέχρι την υλοποίηση και φυσικά αμέσως μετά με τις πολιτικές και αυτοδιοικητικές αρχές για διεύρυνση ένταξης των εκδηλώσεων στα “Ελευθέρια 2011” (Ιούνιο) και στην εμποροπανήγυρη Κιλκίς (Σεπτέμβριο).
Όλα τα παραπάνω, όμως, ίσως αποδειχθούν κενά περιεχομένου αν δεν πετύχει η προσπάθεια επανασύνδεσης του συλλόγου με την κοινωνία της πόλης και του Νομού.
Ας είναι, λοιπόν, η συμπλήρωση των 50 χρόνων από την ίδρυση του ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΥ η ευκαιρία και η αφετηρία για την ανοδική πορεία της ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Μοναδική προϋπόθεση και κριτήριο αποτελεί η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων φιλάθλων στις εκδηλώσεις της ομάδας.
Υ.Γ. Την Κυριακή των Βαΐων διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο ο αγώνας Κιλκισιακού-Καλαμαριάς. Υπήρξαν 500 περίπου φίλοι του Απόλλωνα που από την ώρα που πλησίασαν στο γήπεδο –καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και αρκετή ώρα μετά από τη λήξη φώναζαν συνθήματα υποστήριξης της αγαπημένης τους ομάδας. Είμαι της γνώμης ότι η ύπαρξη αυτής της υποστήριξης είναι απαραίτητη προϋπόθεση και ο καταλύτης για να στεφθεί πρωταθλήτρια οποιαδήποτε ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.