Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Παρουσία του γραμματέα οργανωτικού τα εγκαίνια και η κοπή πίτας της ΝΔ Κιλκίς. Μ. Αγγελάκας: «Αδιέξοδη η πολιτική του Μνημονίου»

Παρουσία του γραμματέα οργανωτικού της ΝΔ Μανόλη Αγγελάκα, πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή τα εγκαίνια των νέων γραφείων του κόμματος στο Κιλκίς, καθώς και η ετήσια εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ, που έλαβε χώρα στην αίθουσα τελετών «Βασίλειος Σεργιαννίδης» του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Κιλκίς.
Με ειδική τελετή εγκαινιάσθηκε και επισήμως η λειτουργία των νέων γραφείων της ΝΟΔΕ επί της κεντρικής οδού 21ης Ιουνίου 205, στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας.
Τον αγιασμό τέλεσε ο πρωτοσύγκελλος της ιεράς μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης.
Τις εκδηλώσεις, όπως και την νομαρχιακή συνέλευση που ακολούθησε της κοπής τίμησαν με την παρουσία τους ο γραμματέας οργανωτικού της ΝΔ Μανόλης Αγγελάκας και οι συνοδεύσαντες αυτόν Δημήτρης Πανοζάκος  (γραμματέας περιφερειών), Νικόλαος Αντωνιάδης (υπεύθυνος της περιφέρειας Κ.Μακεδονίας) και Τηλέμαχος Καπετανίδης (υπεύθυνος τομεάρχης για τον νομό Κιλκίς).
Πριν την τελετή αγιασμού σε ειδική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στα νέα γραφεία της ΝΟΔΕ, ο κ. Αγγελάκας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει και να δώσει κατευθυντήριες γραμμές στα στελέχη επί οργανωτικών θεμάτων, που προωθεί η ΝΔ, οι οποίες έχουν ως στόχο, μεταξύ άλλων, την ενεργότερη συμμετοχή των μελών της ΝΔ στην διαμόρφωση των θέσεων και προτάσεών της.
Στην νομαρχιακή συνέλευση, που ακολούθησε την κοπή της βασιλόπιτας, όπου τυχερός αναδείχθηκε ο δήμαρχος Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας, ως κεντρικός ομιλητής μίλησε ο κ. Αγγελάκας αναφέρομενος στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του άσκησε δριμεία κριτική κατά της «μνημονιακής» πολιτικής της κυβέρνησης, λέγοντας ότι έχει αποτύχει πλήρως και ότι έχει χρεωκοπήσει, όπως γίνεται αντιληπτό και από τις πρόσφατες ανακοινώσεις αξιωματούχων της «Τριμερούς» περί εκποιήσεως δημοσίων περιουσιακών στοιχείων.
Η πολιτική του «Μνημονίου» υπήρξε μία αδιέξοδη πολιτική, που μετέτρεψε το έλλειμμα χρέους, σε έλλειμμα δανεισμού και οδήγησε σε ύφεση της οικονομίας, ενώ «γκρεμίζει» το κοινωνικό κράτος, όπως τόνισε μεταξύ άλλων.
Ταυτοχρόνως εξέφρασε τις ανησυχίες του για το γεγονός, όπως ανέφερε, ότι η κυβέρνηση ολισθαίνει το τελευταίο διάστημα σε αυθαιρεσίες, όπως χαρακτηριστικώς αποδείχθηκε στην περίπτωση της διαταγής απαγόρευσης συναθροίσεων από τον αστυνομικό διευθυντή των Σερρών και της αντιμετώπισης των κατοίκων της Κερατέας με αφορμή τις αντιδράσεις τους για την εγκατάσταση ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.
Παράλληλα αναφέρθηκε στην αδιαφανή και βλαπτική για την Ελλάδα πρακτική που ακολουθεί σε διάφορα εθνικά θέματα όπως ελληνοτουρκικές σχέσεις, Κυπριακό, Σκοπιανό, εκφράζοντας παράλληλα επιφυλάξεις στο κατά πόσον η οικονομική κρίση θα «χρησιμοποιηθεί» ως «όχημα» προκειμένου να αμβλυνθούν τα όποια αντανακλαστικά της κοινωνίας για αντίδραση.
Ζήτησε διαρκή εγρήγορση από τα τοπικά στελέχη της ΝΔ, εκτιμώντας ότι υπάρχει περίπτωση προκήρυξης πρόωρων εκλογών.
Άσκησε όμως και αυτοκριτική για τα πεπραγμένα της πρόσφατης νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης, αναφερόμενος στα διάφορα στελέχη της, «που πρόδωσαν τον όρκο τους και δεν φάνηκαν αντάξιοι των προσδοκιών του λαού».
Παράλληλα εξήρε το σημαντικό έργο της διακυβέρνησης Καραμανλή, ενώ αναφέρθηκε και στην σημερινή προγραμματική ετοιμότητα της ΝΔ για το ξεπέρασμα της κρίσης.
Τον λόγο ενώπιον της νομαρχιακής συνελεύσεως έλαβε και πληθώρα τοπικών στελεχών, που άσκησαν κριτική στα πεπραγμένα της παράταξης σε μία σειρά από τομείς ενώ παράλληλα κατέθεσαν τις απόψεις τους για το πώς θα πρέπει να πολιτευθεί εφεξής.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Σαββας Τσιτουρίδης, οι πρώην βουλευτές Θεόδωρος Πασσαλίδης, Γεώργιος Συμπιλίδης, ο πολιτευτής Γεώργιος Γεωργαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης, οι δήμαρχοι Κιλκίς και Παιονίας Ευάγγελος Μπαλάσκας και Αθανάσιος Λαπόρδας, καθώς και πλήθος άλλων στελεχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.