Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Γενική Συνέλευση Κοινωνίας πολιτών

Με θέματα το Βοτανικό Κήπο και την επιβολή των 5 ευρώ κατά πράξη και περίπτωση στα δημόσια ιδρύματα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η Γενική Συνέλευση των μελών της Κοινωνίας Πολιτών ν. Κιλκίς. Μετά από ένα εποικοδομητικό διάλογο αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

«Η Κοινωνία Πολιτών Κιλκίς συμπαρίσταται και συμφωνεί με την απόφαση των υγειονομικών φορέων του Νομού Κιλκίς για την μη πληρωμή της παράνομης και αντισυνταγματικής πληρωμής των 5 ευρώ, κατά πράξη και περίπτωση στα δημόσια ιδρύματα. Τα δημόσια ιδρύματα, κατά το σύνταγμα, παρέχουν δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη και για περαιτέρω νοσηλεία μέσω του ασφαλιστικού τους φορέα σε όλους τους ασφαλισμένους πολίτες. Η υποχρεωτική επιβολή των 5 ευρώ επιβαρύνει αυθαίρετα την τσέπη του κάθε ασφαλισμένου διότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν θα πάνε να τα εισπράξουν από τον ασφαλιστικό τους φορέα. Αλλά ακόμη και αν τα εισπράξουν θα επιβαρύνουν έμμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, για ακόμη μια φορά κλονίζοντας ακόμη παραπέρα την βιωσιμότητά τους.
Καλούμε τους επισκέπτες των εξωτερικών ιατρείων να διεκδικούν την μη πληρωμή αυτών των επαναλαμβανόμενων  χρεώσεων και θα συμπαρασταθούμε ακόμη και νομικά σε όσους επιχειρηθεί να υποστούν κυρώσεις.       
Συζητήθηκε εκτενέστατα η μέχρι τώρα πορεία του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων καθώς και οι προοπτικές της παραπέρα λειτουργίας του. Εκτίμηση όλων ήταν ότι έχουν μεγάλη ευθύνη όσοι φορείς και πρόσωπα, από υπουργούς μέχρι και τους Δήμους, είχαν μέχρι τώρα την τύχη αυτού του κήπου στα χέρια τους. Η θεσμική του ανυπαρξία, η έλλειψη προσωπικού και η αδιαφορία από την πλευρά της πολιτείας και των τοπικών φορέων, τείνουν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες ζημιές στα φυτικά υποκείμενα και στις υποδομές του Κήπου. Η οριακή συντήρησή του με έναν υπάλληλο, έχει συσσωρεύσει πλήθος εργασιών οι οποίες αν δεν γίνουν στην ώρα τους πολλά από τα καλλιεργούμενα είδη θα εξαφανιστούν. Οι εποχιακές δουλειές είναι προ των πυλών και υπάρχει μεγάλη ανάγκη πρόσθετης εθελοντικής εργασίας, λόγω της έλλειψης προσωπικού.
Η γενική συνέλευση αποφάσισε να συνδράμουν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΠΚ με εθελοντική δουλειά, κατά την διάρκεια της άνοιξης, σε χρόνους που θα προσδιορίσουν οι υπεύθυνοι του κήπου και θα ανακοινωθούν και καλεί τα μέλη και τους φίλους, αλλά και άλλους φορείς, να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια διάσωσής του. Ορίστηκε τριμελής επιτροπή η οποία θα συντονίσει την πρωτοβουλία αυτή.
Η αναβαθμισμένη ιστοσελίδα της ΚΠΚ,  www.kpk.gr, είναι γεγονός και δίνει την δυνατότητα στον οποιοδήποτε για άμεσο σχολιασμό της θεματολογίας που αναρτάται στην ιστοσελίδα. E-mail: info@kpk.gr».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.