Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Βγαίνουν στους δρόμους και διεκδικούν το χώρο τους. Οι ποδηλάτες ενώνονται


Μια πρωτότυπη ποδηλατάδα έλαβε χώρα την περασμένη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου στην πόλη του Κιλκίς, μετά από πρωτοβουλία Ομάδας Πολιτών Κιλκίς.
Την Ημέρα των Ερωτευμένων οι ποδηλάτες της πόλης διεκδίκησαν το δικό τους χώρο στους δρόμους της. Μια διεκδίκηση που από ότι φαίνεται θα συνεχισθεί με ποδηλατάδες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πχ μηνιαία.

Οι «Ερωτευμένοι ποδηλάτες» έδωσαν ραντεβού στην Πλατεία Ειρήνης στις 5 το απόγευμα. Αφού έκαναν πορεία στους δρόμους του κέντρου της πόλης, κατέληξαν στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Στη συνέχεια οι μικροί ποδηλάτες επανήλθαν στην πλατεία όπου ξεκίνησαν μια όμορφη καμπάνια για το ποδήλατο μοιράζοντας καρδούλες με το μήνυμα για την επιλογή του χρήσιμου οχήματος του μέλλοντος.
Η ιδέα της ιδιότυπης καμπάνιας και η κατασκευή του διανεμηθέντος υλικού ανήκουν στον εκπαιδευτικό Γιάννη Σαλαβασίδη, δάσκαλο του 1ου Δημοτικού σχολείου Κιλκίς.

2 σχόλια:

  1. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και εδώ στην Πρωτεύουσα όπου κάθε Παρασκευή βράδυ δεκάδες ποδηλάτες από όλο τον Νομό γράφουν χιλιόμετρα στους νυχτερινούς Αθηναϊκούς δρόμους, αφού την ημέρα το εγχείρημα φαντάζει δύσκολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εδώ στο Κιλκίς η υπόθεση "ποδήλατο" δεν είναι ευκολότερη. Οι δρόμοι είναι μικροί, ποδηλατόδρομοι δεν υπάρχουν, ενώ και οι οδηγοί δεν διακρίνονται για την οδηγική συμπεριφορά τους, καθώς θεωρούν ότι οι δρόμοι τους ανήκουν. Το θετικό όμως είναι ότι τελευταία πληθαίνουν οι φωνές των ποδηλατών, θυμίζοντάς μας το ρομαντικό αυτό, όμορφο, αλλά και γρήγορο μέσο μετακίνησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.