Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Σύσκεψη στο Δήμο Κιλκίς για τις σχολικές μονάδες


Σύσκεψη με θέμα τις συνενώσεις-ιδρύσεις σχολικών μονάδων στο δήμο Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Μπαλάσκα, την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου κ.κ. Νίκος Αφεντουλίδης, Δημήτρης Τερζίδης και Γιάννης Φαχουρίδης, καθώς και οι Διευθυντές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς κ.κ. Κώστας Ραμπίδης και Γιώργος Κωνσταντινίδης αντίστοιχα.

Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση από τα Διευθυντικά στελέχη, σχετικά με τις προτάσεις που καλούνται να καταθέσουν στο Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθεί η ηγεσία του τελευταίου με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες παρουσίασαν τις προτάσεις τους για τα σχολεία του δήμου Κιλκίς, τις οποίες όπως διευκρίνισαν, διαμόρφωσαν μετά από επαφή με τους ενδιαφερόμενους (γονείς, συλλόγους, τοπικές κοινωνίες) και με βάση τα κριτήρια συνενώσεων (καταλληλότητα κτιριακών υποδομών, αριθμός μαθητών, χιλιομετρική απόσταση και πρόσβαση στο νέο σχολείο, κ.τ.λ.)
Αφού ολοκληρώθηκε η ενημέρωση, και λόγω της σοβαρότητας του θέματος, αποφασίστηκε να ακολουθήσει εκ νέου συζήτηση, σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

2 σχόλια:

  1. Να προσθέσω ότι η ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε κατάργηση ή συγχώνευση σχολείων σε αυτήν τη φάση και προέχει η λειτουργία 4ου Γυμνασίου το οποίο έχει ιδρυθεί εδώ και 4 χρόνια και δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης κτιρίου. Μέχρι τότε οι μαθητές μας ας κάνουν μάθημα στα υπόγεια του 1ου και 2ου Γυμνασίου
    Πολυχρονιάδης Γιώργος
    Αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυχρονιάδης Γιώργος17 Φεβρουαρίου 2011 στις 4:19 μ.μ.

    Να προσθέσω επίσης ότι στο 1ο Γυμνάσιο δεν υπάρχει αίθουσα μουσικής, τεχνολογίας, καλλιτεχνικών και το γυμναστήριο έμεινε στα χαρτιά δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.