Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Χορήγηση Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2011

Από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας Κιλκίς ανακοινώνεται ότι η απογραφή δικαιούχων για χορήγηση Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2011, άρχισε την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Οι εργαζόμενοι (Ι.ΚΑ. - ΔΕΗ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ - Ο.Τ.Ε. - ΕΛ.ΤΑ. - Ο.Σ.Κ) που καταβάλλουν εισφορές υπέρ Οργανισμού Εργατικής Εστίας και έχουν πραγματοποιήσει εκατό (100) ημέρες εργασίας ή πενήντα (50) επιδοτούμενες ημέρες ανεργίας κατά το έτος 2010.

Οι εργαζόμενοι σε οικοδομικές εργασίες που καταβάλλουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού και έχουν πραγματοποιήσει 75 μέρες εργασίας ή 50 μέρες επιδοτούμενης ανεργίας μέσα στο έτος 2010.
Οι συνταξιούχοι που έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 4.500 ημέρες εργασίας στον κλάδο ασφάλισης κατά του κινδύνου της ανεργίας σε προηγούμενο της συνταξιοδότησής τους φορέα.
Όσοι πριν συνταξιοδοτηθούν ήταν ασφαλισμένοι σε φορέα κύριας ασφάλισης και κατέβαλαν εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας για τουλάχιστον 1500 ημέρες εργασίας.
Οι συνταξιούχοι του ΤΑΠΟΤΕ (ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ), που συνταξιοδοτήθηκαν μέχρι το έτος 31/12/1977 και όσοι συνταξιοδοτήθηκαν από 1/1/2006 και μετά.
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ με ποσοστό αναπηρίας 67% τουλάχιστον (67% και άνω) και εφ' όσον αυτό προκύπτει από Γνωματεύσεις Α/βάθμιων ή Β/βάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών των Ασφαλιστικών φορέων τους, οι οποίες προσδιορίζουν παθήσεις ή βλάβες ή νόσους που επιφέρουν αναπηρία ίση ή μεγαλύτερη του ποσοστού του 67% ανεξαρτήτως ημερών εργασίας πριν την συνταξιοδότηση.
Οι ΑΓΑΜΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ και ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, που καταβάλλουν εισφορές υπέρ Εργατικής Εστίας εφ' όσον έχουν πραγματοποιήσει 50 ημέρες εργασίας ή 50 ημέρες Επιδοτούμενης Ανεργίας μέσα στο έτος 2010.
Επισημαίνεται ότι μονογονεϊκές για την λήψη παροχών από τον ΟΕΕ νοούνται οι οικογένειες, στις οποίες υπάρχει ΜΟΝΟ ένας γονέας εν ζωή όπως χήρες, χήροι, άγαμοι πατέρες ή περιπτώσεις αφάνειας και σε καμία περίπτωση οι διαζευγμένοι ή εν διαστάσει γονείς.

Προϋποθέσεις χορήγησης
 Όσοι δικαιούχοι πήραν Δ.Κ.Τ. έτους 2010 ή εισιτήρια θερινού εκδρομικού προγράμματος έτους 2010, ή εισιτήρια κρουαζιέρας έτους 2000 ΔΕΝ δικαιούνται να λάβουν ΔΚΤ έτους 2011 ή εισιτήρια θερινού εκδρομικού προγράμματος έτους 2011, ανεξάρτητα αν έκαναν χρήση ή μη αυτών.
ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ:
1) οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι που προστατεύουν ασφαλιστικά 3 παιδιά και άνω δικαιούνται ή Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού ή εισιτήρια Θερινού Προγράμματος 2011 ανεξάρτητα εάν έλαβαν κάποια από αυτές τις παροχές το 2010.            .
2) οι άγαμες μητέρες και οι μονογονεικές οικογένειες και τα προστατευόμενα τέκνα αυτών δικαιούνται ή Δ.Κ.Τ έτους 2011 ή εισιτήρια Θερινού Προγράμματος 2011 ανεξάρτητα εάν έλαβαν κάποια από αυτές τις παροχές το 2010.
3) Τα Άτομα με ειδικές ανάγκες με ποσοστό αναπηρίας ίσο ή μεγαλύτερο του 67% δικαιούνται μόνο Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού 2011, οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη αυτών ανεξάρτητα αν έλαβαν Δ.κ.τ το έτος 2010 και δεν δικαιούνται εισιτήρια θερινού εκδρομικού προγράμματος έτους 2011.
Όσοι είναι δικαιούχοι Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού από τον ΕΟΤ ή από τον ΟΓ Α δεν δικαιούνται να λάβουν από τον Οργανισμό Eργατικής Εστίας την παροχή αυτή.
Για πληροφορίες όπως δικαιολογητικά και ημερομηνίες απογραφής των δικαιούχων μπορείτε να απευθύνεστε στην Εργατική Εστία Κιλκίς (Καραολή Δημητρίου 6, τηλ.-φαξ 23410 24003). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.