Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

"Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τη σύλληψη νεαρής αγωνίστριας, μέλους του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς"

Ανακοίνωση ομάδας Γυναικών Ελευθέριου-Κορδελιού Θεσσαλονίκης (μέλος της ΟΓΕ)
Η ομάδα Γυναικών Ελευθέριου-Κορδελιού Θεσσαλονίκης (μέλος της ΟΓΕ) καταδικάζει και καταγγέλλει την σύλληψη νεαρής αγωνίστριας, μέλους του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς, την Δευτέρα 7 Νοέμβρη έπειτα από καταγγελία του Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς, με την κατηγορία της «διατάραξης οικογενειακής ειρήνης» και «διέγερσης». 

Το «έγκλημά» της ήταν ότι μοίραζε προκηρύξεις και συζητούσε έξω από το συγκεκριμένο σχολείο, με τους μαθητές, για την οργάνωση και το περιεχόμενο των μαθητικών κινητοποιήσεων που ήταν προγραμματισμένες εκείνη την ημέρα σε μια σειρά πόλεις, για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και γενικότερα ο χώρος της εκπαίδευσης.

Τέτοιες πρακτικές έχουν σκοπό να τρομοκρατήσουν όποιον σηκώνει κεφάλι, ώστε τα παιδιά μας να βγουν από το σχολείο υποταγμένα, δεχόμενα μια ζωή χωρίς δικαιώματα. Τη στιγμή που τσακίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, με υποτυπώδεις ακόμα και τις κτηριακές υποδομές, θεωρούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές τουλάχιστον προκλητικές και απαράδεκτες και δεν θα τις αφήσουμε αναπάντητες.

Δεν ανεχόμαστε καμία απόφαση ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων και καλούμε κάθε γυναίκα, κάθε μητέρα της λαϊκής οικογένειας να καταδικάσει τη στάση του διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς αλλά και την απόφαση της Εισαγγελίας Κιλκίς να σύρει στα δικαστήρια μια νεαρή γυναίκα που διεκδικεί και αγωνίζεται.

Στεκόμαστε δίπλα στο πλευρό της συναγωνίστριας, στους αγώνες των μαθητών και δηλώνουμε ότι την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη θα είμαστε δίπλα της στα δικαστήρια του Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου