Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

"Όλοι και όλες έξω από τα δικαστήρια του Κιλκίς, στις 8.30 το πρωί της Παρασκευής 2 Δεκέμβρη"

Δελτίο τύπου Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Τούμπας 
Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Τούμπας καταδικάζει τη σύλληψη του μέλους του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς Μαρίας Αλτιπαρμακίδου την Δευτέρα 7 Νοέμβρη έπειτα από καταγγελία του Διευθυντή του 2ο" ΓΕΛ Κιλκίς με την κατηγορία της «διέγερσης σε διατάραξη οικιακής ειρήνης» επειδή συζητούσε με τους μαθητές για την οργάνωση και το περιεχόμενο των μαθητικών κινητοποιήσεων που ήταν προγραμματισμένες εκείνη την ημέρα σε μια σειρά πόλεις διακινώντας την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡ|ΖΑ-ΑΝΕΛ τσακίζει τα μορφωτικό δικαιώματα των παιδιών μας, που πετά έξω από τα δημόσια νηπιαγωγεία νήπια και προνήπια και διαχειρίζεται τα τεράστια κενά της εκπαίδευσης με λιγότερους εκπαιδευτικούς θεωρούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές τουλάχιστον προκλητικές.

Η δίωξη που της ασκήθηκε εξομοιώνει οποιοδήποτε κάλεσμα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις (αποχή, διαδήλωση, κατάληψη, διαμαρτυρία) με πρόσκληση σε διάπραξη εγκλήματος ή πλημμελήματος. Επαναφέρει στο πολιτικό προσκήνιο το πλαίσιο περιορισμού των ελευθεριών και πολιτικής καταστολής που ίσχυσε στη μετεμφυλιακή Ελλάδα.

Ως Σύλλογος Γυναικών είμαστε απέναντι σε οποιονδήποτε με την στάση του προωθεί την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ σε οποιονδήποτε προσπαθεί να τρομοκρατήσει τα παιδιά μας με σκοπό να βγουν από το σχολείο υποταγμένα για να δεχτούν μια ζωή δίχως δικαιώματα.

Δεν θα δεχτούμε καμιά προσπάθεια ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων και καλούμε κάθε γυναίκα κάθε μητέρα της λαϊκής οικογένειας να καταδικάσει
τη στάση του διευθυντή του 20" ΓΕΛ Κιλκίς άλλα και την απόφαση της
Εισαγγελίας Κιλκίς να σύρει στα δικαστήρια μια νεαρή γυναίκα που διεκδικεί και αγωνίζεται.

Καλούμε όλες και όλους σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης, έξω από τα δικαστήρια του Κιλκίς, στις 8.30 το πρωί της Παρασκευής 2 Δεκέμβρη.

Παλεύουμε για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.